Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenosti s vysazením euthyroxu/Letroxu? Beru ho cca 4roky a na min. kontrole mi Dr. řekla, že se jí zdají být hodnoty dobré a že podle dalších výsledků by ho zkusila vy:,–(it. Já mám ale trochu strach, zda zas nepřiberu, než jsem ho začla brát, tak za půl roku jsem nabrala 8kg, ty pak šla po užívání Eut. dolu. Nabrala jste některá z vás po vysazení?
Ahoj, já jsem ho teda nevysazovala (a asi píš ani nikdy nebudu), ale logicky bych řekla, žes předtím nabrala, protože jsi neměla právě dobré ty hodnoty. Teď je dobré máš, tak bych se toho nebála ![]()
predpokladam, ze ti po vysazeni udela do dvou mesicu krev a kdyztak ti ho vrati. jinak ty metabolicke zmeny probihaji pomalu.
Nepřibrala - po vysazení jsem ubrala a otěhotněla. V těhotenství jsem se zas poctivě ládovala a teď zas neberu ![]()
Je zajímavý, že a%t beru nebo ne výsledky z krve mám vždycky dobrý ![]()
Ahoj, to záleží jakou máš špatnou funkci štítný žlázy. Pokud ti už nepracuje vubec, nebo malinko ano. Me už hormon štítná žláza nevyrábí vubec, proto si ho vy:,–(it nemužu. Naopak, já ho měla v těhu zvýšený a při kojení také. Dr zná vysledky krve a jak na tom jsi. Proto bych ji duvěřovala, když řekne vy:,–(it. Třeba se tělo trochu vzchopilo a toho hormonu potřebuješ mín. A jak se tady už psalo, tak metabolické změny se mění pomalu. Uvidíš, zda přibereš. Kdyžtak se poradíš s Dr, zda brát víc.
Nabrala, ale asi jen 3-4kg. Spíš jsem si připadala taková zpomalená ![]()
Ahoj, já jsem mnoho let brala euthyrox 100, když jsem přestala kojit, tak jsem si nebyla schopna zajít pro novou dávku, a přes rok neberu nic ![]()
Lehce jsem přibrala, ale rozhodně to tedy nesouvisí se štítnou žlázou ![]()
Ted jsem kvůli novému těhu byla na odběrech a sonu, zánět mám pořád, hodnoty zvýšený, tak mi zase na:,–(í.
Myslím, že nikde není psaný, že přibereš, obzvlášť, když je to v pořádku.
Ahoj, chci se zeptat, zda někdo nemá zkušenost s tím, že po vysazení Euthyroxu začaly dost padat vlasy. Mně teď hodně padají, vyčesávám dost vlasů, hlavně i po umytí vlasů a k jediné změně, ke které došlo, bylo právě vysazení Euthyroxu.
@anela5 -tak to určitě je tím, že ti padají vlasy. Mě padali také vlasy strašně a na tento popud mi mudra brala krev na štítnou žlázu- a byla mi zjištěna snížená funkce štítné žlázy. A nato nasazen Euthyrox. Pokud ty jsis ho vysadila a máš nadále problém se štítnou žlázou-tak díky tomu ti vlastně padají, protože už nebereš ty léky, které ti srovnávali hladinu hormonů.
A pokud se snažíš otěhotnět, tak tim spíše je veliká chyba ho nebrat! Protože si rozhodíš hormony štítné žlázy a tím huře se těhotní.
Já mám sníženou funkci 13let a mezi tím prodělané těhotenství. První čtyři měsíce těhu jsem chodila jednou měsíčně na kontrolu krve, jestli mám hormony v rovnováze. Je to důležité kvuli inteligenci miminka.
@kotýsek píše:
A pokud se snažíš otěhotnět, tak tim spíše je veliká chyba ho nebrat! Protože si rozhodíš hormony štítné žlázy a tím huře se těhotní.
Já mám sníženou funkci 13let a mezi tím prodělané těhotenství. První čtyři měsíce těhu jsem chodila jednou měsíčně na kontrolu krve, jestli mám hormony v rovnováze. Je to důležité kvuli inteligenci miminka.
Se vším jedině musím souhlasit @kotýsek
též se lečím se štítnou žlázou a užívám Letrox
Když si pročteš i tady na netu, že neléčená snížená funkce štít. žlázy- je velký problém s otěhotněním. Hormony jsou hormony ![]()
![]()
Já na ni přišla náhodou a moje tělo proti štítné žláze bojuje a je jakoby,,ožraná,,. Opravdu se to musí hlídat