Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
v říjnu jsem vysadila antikoncepci, chceme se od ledna 2014 pokusit o miminko, ale menstruace zatím žádná. Od 15 let beru Ha, gynekoložka tak vyřešila mojí extrémně nepravidelnou menstruaci. Měla jste některá podobný problém a jak jste ho řešili, k doktorce jsem objednaná až na leden.
Tak pokud ti formou HA dr „léčila“ nepravidelnou MS, tak by zasloužila sebrat diplom… najdi si jinou ![]()
Pro začátek, tvá doktorka je kráva
když ti nasadila HA, v podstatě ti zastavila hormonální vývoj, tozn. že ted tu ms budeš mít s největší pravděpodobností stejně pravidelnou jako před nasazením HA a teprve se ti to bude srovnávat, tak jak to mělo nastat v tech 15ti… Mluvím z vlastní zkušenosti, já si takhle léčila akné, vždycky když vysadím vypadám zas jak zamlada ![]()
Bohužel přestoupit k někomu jinému je tady u náš skoro nemožné.
Tak to máš pravdu, bohužel v patnácti člověk neřeší co bude za deset let, a celkem se děsím jaké bude mít doktorka řešení, nerada bych se cpala dalšími hormony.
@Zupa Nevím jak ty, ale já bych raději dojížděla za dobrou doktorkou, než chodit k takové, která problémy neřeší, ale maskuje ![]()
Tak jsem to měla taky-vysadila a MS nikde. Okamžitě jsem totiž otěhotněla
Takže už jsem to nemusela řešit ![]()
@boadicea píše:
Tak jsem to měla taky-vysadila a MS nikde. Okamžitě jsem totiž otěhotnělaTakže už jsem to nemusela řešit
Tak to závidím ![]()
@boadicea to je fajn, mas nejaky recept jak na to?
hned jste na to vlitli?
@Kettrinka spíš jsem to neřešila, protože nejdřív jsem měla zánět močáku a brala ATB a potom byly zase nějaké oslavy v rodině (samozřejmě s alkoholem
), takže mi pořád bylo tak nějak blbě, ale nevěnovala jsem tomu pozornost. Jinak jsme normálně žili manželským životem
, ale z výše uvedených důvodů to nebyla žádná sláva. Až když jsem měla asi týden zpoždění, tak jsem si řekla, že pro jistotu ten test zkusím - a bylo to tam ![]()
Já taky měla nepravidelnou MS před braním antikoncepce. A protože jsem antikoncepci hrozně chtěla, spíše v té době potřebovala dr. mi ji předepsala. Brala jsem ji 10 let. Po dobrání mi první MS přšla za nějaký 50 dnů, postupně se to začalo uklidňovat, ale cyklus se mi upravil až tak za 9 měsíců. Během těch 9 měsíců se mi začaly objevovat bulky v prsou, předrakovinové změny na děložním čípkum přisuzuji to právě antikoncepci. Otěhotněla jsem až po vyřešení všech těchto problémů + rok navíc. Takže po více jak 2 letech od vysazení. A jen se modlím, ať těhotenství probíhá jak má, zatím je vše jak má být
Vím, že už antikoncepci do pusy nevezmu.
Takže vydrž, pokud jsi měla nepravidelnou MS, tak buď se ti srovnává cyklus, nebo jsi třeba opravdu těhotná ![]()
@Zupa píše:
Tak to máš pravdu, bohužel v patnácti člověk neřeší co bude za deset let, a celkem se děsím jaké bude mít doktorka řešení, nerada bych se cpala dalšími hormony.
Nemyslis ze by bylo lepsi necha telo at se s tim vyporada samo?
Ahoj já tě trochu potěším.
Měla jsem antikoncepci také napsanou na nepravidelné cykly. Po třech letech jsem vysadila a snažili jsme se s přítelem snažit o miminko. Cykly dlouhé 4 měsíce, v CARu už si snámi nevěděli rady a hormony? Ty nefungovaly taky vůbec. Letos v červenci jsme se řekly že už na to prdíme jelikož nemáme ani jeden nervy na to jak se nedaří a co akorát zjišťují. Jak jsme řekly tak jsme udělaly. Užívala jsem si celé léto u vody, s kamarády, přítelem a pili jsme co se do nás vešlo. Snažila jsem se na to nemyslet a 13.8. 2014 jsem po 19 měsících snažení konečně našla vytoužené //. Moje rada? Nenech do sebe píchat ano agolutin ani cpát hormony. Klidně se snažte ale samovolně. Já v červenci dostala i po měsíci ms. Ani nevíš jakou jsem z toho měla radost. Ona ta ovulace přijít jednou musí i kdyby si čekala 4 měsíce jak já. Pořád je lepší dle mého počkat 4 měsíce na ovu a u toho se snažit než jít k doktorovi pro agolutinovou injekci na vyvolání ms a začít anovulační kolotoč znovu. Držím ti pěstičky ![]()
@Zupa píše:
Ahoj,
v říjnu jsem vysadila antikoncepci, chceme se od ledna 2014 pokusit o miminko, ale menstruace zatím žádná. Od 15 let beru Ha, gynekoložka tak vyřešila mojí extrémně nepravidelnou menstruaci. Měla jste některá podobný problém a jak jste ho řešili, k doktorce jsem objednaná až na leden.
Nechce se mi věřit, že podobných doktorek, jakou jsem kdysi měla já, běhá po světě víc. Moje první gynekoložka chtěla taky moji nepravidelnou menstruaci vyléčit HA
(já ji teda neposlechla). Když jsme se rozhodli s mužem pro dítě, začala jsem si měřit bazální teplotu. Podle toho jsem zjistila, že sice nepravidelné cykly mám, ale že ovuluju. Což je jedna ze základních otázek. Doporučuju ti zjistit, zda máš ovulaci, a od toho se pak v dalších krocích odpíchnout. (Jinak je hezké, že to někomu vyjde i bez doktorů, ale pokud je problém i u chlapa, tak můžeš ovulovat jak vzteklá a stejně je ti to bez zdravých spermií k ničemu).
@peluche píše:
Nechce se mi věřit, že podobných doktorek, jakou jsem kdysi měla já, běhá po světě víc. Moje první gynekoložka chtěla taky moji nepravidelnou menstruaci vyléčit HA(já ji teda neposlechla). Když jsme se rozhodli s mužem pro dítě, začala jsem si měřit bazální teplotu. Podle toho jsem zjistila, že sice nepravidelné cykly mám, ale že ovuluju. Což je jedna ze základních otázek. Doporučuju ti zjistit, zda máš ovulaci, a od toho se pak v dalších krocích odpíchnout. (Jinak je hezké, že to někomu vyjde i bez doktorů, ale pokud je problém i u chlapa, tak můžeš ovulovat jak vzteklá a stejně je ti to bez zdravých spermií k ničemu).
Tak spermio dneska patří k základním vyšetřením které se dělá přes snahou otěhotnět. To jsem myslela že zakladatelka ví. ![]()