Výše alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2013
18.9.18 12:22
@zoidberg píše:
Mám stejně staré děti a devět tisíc měsíčně mě teda nestojí. Jakou částkou na jejich výživě se budeš podílet ty?

Na tom přeci nezáleží, jejich táta vydělává hodně, tak je potřeba ho odrbat co to jen jde. A krouzky a další náklady se kdyžtak vymysli… To je důvod proč jit radši do bordelu, nebo mít milenku jen na sex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
18.9.18 12:26
@Anonymní píše:
To co dostavam ted, pokryva platby za skolu. Krouzky a zivobyti hradim ja. K praci si jeste privydelavam, abych to nejak utahla. O nejake dovolene si muzu nechat jen zdat. Radeji se omezim ja, nez omezovat deti. Syn miluje fotbal a dcera je nadana jazykove. Oba navic chodi do skauta. Vybava do vsech aktivit je docela nakladna (kopacky, dresy, ucebnice, outdorove vybaveni,..). A protoze to jsou deti a rostou, nestaci jim 1 boty a 1 sada obleceni. Vsechno kupuji sama a hradim veskere skautske vypravy. Letos navic byla skolka v prirode, skola v prirode a lyzak…
5tis by stacilo, vyzivne by vychazelo pul na pul, ale museli by chodit jen do skoly a domu a max nejaky financne nenarocny krouzek, ja bych pak nemusela mit brigadu k praci. Ale pokud je neco bavi, nebudu jim v tom branit. Lepsi at mi deti lozi po horach, nez at sedi doma u PC nebo se poflakuji po ulicich s pochybnymi kamarady.

Tak by tě asi zabilo, kdyby zrovna tvoje děti neměli milion aktivit na který nemáš… A kdyz to tak chceš, tak si nestezuj že nemáš na dovolenou. Tvoje volba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2013
18.9.18 12:31
@Anonymní píše:
Ahoj holky,z pochopitelných důvodů prosím anonym.Jdu se optat na vaše zkušenosti,prosím nekamenujte mě tu ;) Naše situace je asi takova- Mám s manželem jedno dítě, druhé na cestě (druhý trimestr),takže se chystám na mateřskou za asi 2,3 měsíce.Manzel má s ex dvě holky,první a druhý stupeň ZŠ.Plati na dnešní dobu bych řekla mensi alimenty, nicméně od stanovení soudu před lety je exmanzelce sám zvedl skoro na dvojnasovek.Ale i tak bych řekla slabší průměr.Exmanzelka má už několik let nového přítele.Manzelovi se trošku zvedl plat,nic závratného.U děti se ,dle mého ,nějak extra náklady od loňska,kdy ji opet zvedl aliky nezměnily.S dětma máme hezký vztah i sourozenci mezi sebou.Podnikáme s nima různé akce,jezdí k nám pravidelně,dopřejete jim.Pokazde,když si ex řekla o peníze navíc např na tábor,oblečení,brýle… dostala…Nikdy žádný problém,ani z její strany,když jí zvyšoval aliky,řekla jen jak chceš…Toť nastínění naší situace.A teď otazka.Teď když se dozvěděla,že čekáme druhé,chce zvýšit alimenty,pro nás najednou,z ničeho nic… Chápu,možná opravdu se zvedly děti potřeby,možná na truc,to nevím…Má šanci v naší situaci?Prosím moralistky o normální odpovědi,opravdu nechci jejich dětem utrhovat peníze,sama jsem jim kolikrát zaplatila, dopřála,ale v tyhle situaci mi to fakt přijde jako sprajc a já mám pocit,že ona teď chce mým dětem utrhovat od huby v tu nejvíc citlivou dobu,kdy většina počítá každou korunu na rodicaku…Proti zvýšení aliku jinak jsem nikdy nebyla a ani pak by mě to nevadilo ,spíš jsem ještě manželovi říkala dej jí,ale teď z toho nespím,ani ne tak kvůli penězům,jako že mi přijde,že je k manželovi hrozně nespravedlivá…

Bejvalka obecna se charakterizuje tím, že se mstí. A to všemi dostupnými způsoby, dříve či později, podle nálady a věku. Bohužel to není ohroženy druh, ale
v hojném počtu se vyskytující s vysokýmy předpoklady pro další početní růst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
18.9.18 17:26
@Delaltctrl píše:
Bejvalka obecna se charakterizuje tím, že se mstí. A to všemi dostupnými způsoby, dříve či později, podle nálady a věku. Bohužel to není ohroženy druh, ale
v hojném počtu se vyskytující s vysokýmy předpoklady pro další početní růst.

Teď jsi to trefil :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.18 09:53

Bejvalce soudce řekl, že ho kroužky nezajímají, pokud nedělá něco na vrcholové úrovni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Horsedick
20.12.18 19:48

To je taky v pořádku, kroužek přece není něco narokoveho a když už, tak by se na tom měli dobrovolně shodnout oba rodiče a ne, ze jeden z rodičů bude z druhého tahat prachy, protože dite musí na kroužky.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.1.19 21:16

Také bych se chtěl optat, s ex máme dohodu o všem.Na 18 měsíčního syna platím alíky 2500 Nyní přišla stím, že když se mi zvedne od ledna o trochu plat bude chtít zvednout i alimenty.Mohl bych se optat jak to je? Prý když zatajím plat, tak budu peníze o které by se mi to navýšilo platit zpětně. Děkuji za Vaše názory

• Citovat
  • Upravit
2013
1.1.19 21:29
@Anonymní píše:
Také bych se chtěl optat, s ex máme dohodu o všem.Na 18 měsíčního syna platím alíky 2500 Nyní přišla stím, že když se mi zvedne od ledna o trochu plat bude chtít zvednout i alimenty.Mohl bych se optat jak to je? Prý když zatajím plat, tak budu peníze o které by se mi to navýšilo platit zpětně. Děkuji za Vaše názory

Ženy jsou nenasytny svině… Tady to vidíš… Je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17311
2.1.19 09:59
@Anonymní píše:
Také bych se chtěl optat, s ex máme dohodu o všem.Na 18 měsíčního syna platím alíky 2500 Nyní přišla stím, že když se mi zvedne od ledna o trochu plat bude chtít zvednout i alimenty.Mohl bych se optat jak to je? Prý když zatajím plat, tak budu peníze o které by se mi to navýšilo platit zpětně. Děkuji za Vaše názory

Výše tvého platu je tvoje soukromá věc. Finančák ji zná a to je dostačující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
1.2.19 13:59

Oživuji diskuzi a chci se zeptat na jednu vec.
Manžel má přiznáno jen minimální mzdu.
Ale má jak se říká peníze jinak a má jich opravdu dost.
Dohodli jsme se na tom,ze mi bude hradit pronájem a 17 tisíc alimenty.Toto chceme dat do dohody k soudu.
Otázka je,zda to soud schválí a socialka,když prakticky má 9 tisíc čistého ofiko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37285
1.2.19 14:04

@Nicol-8 soud schválí cokoliv pokud to bude mezi vama dohodou, otázka je ale, jestli se mu někdo nezačne hrabat v příjmech, když ti oficiálně bude dávat jednou tolik než přizná, že vydělá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
1.2.19 14:13
@Kriss Tina píše:
@Nicol-8 soud schválí cokoliv pokud to bude mezi vama dohodou, otázka je ale, jestli se mu někdo nezačne hrabat v příjmech, když ti oficiálně bude dávat jednou tolik než přizná, že vydělá :think:

No prave…o to mi jde.My jsme domluveni,ale aby třeba socialka neřekla,ze mu pak nezbyde a kde ty peníze bere a soud třeba taky.
Vím,ze dohoda pokud je,měla by se schválit.
Ale raději se ptám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25538
1.2.19 14:25

No… rozvodové rozsudky na finanční úřad nejdou…

ale přece jen, je to už obrovský nepoměr… a výše na jedno malé dítě je s ohledem na ten minimální příjem otce velmi zarážející…
proto bych v tomto případě do dohody z opatrnosti dala 10.. (a sedm ať vám klidně posílá , resp. nejraději v hotovosti na ruku dává navíc..)

osobně bych neriskovala, že se rozsudek nedej bože dostane jednou třeba k nám na hospodářskou kriminálku :mrgreen: :mrgreen: (třeba v souvislosti s jeho podnikáním a šetřením k jeho majetkovým poměrům, které se běžně provádí a rozsudky si od soudů součinností vyžadujeme) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37285
1.2.19 14:27

@Nicol-8 ale tak když jste domluveni a on souhlasí, tak to nemusíte mít v té dohodě ne? Dejte do dohody nějakou normalni částku co se tak dává průměrně a zbytek ať ti dává bokem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
1.2.19 14:30
@Lucy75 píše:
No… rozvodové rozsudky na finanční úřad nejdou…

ale přece jen, je to už obrovský nepoměr… a výše na jedno malé dítě je s ohledem na ten minimální příjem otce velmi zarážející…
proto bych v tomto případě do dohody z opatrnosti dala 10.. (a sedm ať vám klidně posílá , resp. nejraději v hotovosti na ruku dává navíc..)

osobně bych neriskovala, že se rozsudek nedej bože dostane jednou třeba k nám na hospodářskou kriminálku :mrgreen: :mrgreen: (třeba v souvislosti s jeho podnikáním a šetřením k jeho majetkovým poměrům, které se běžně provádí a rozsudky si od soudů součinností vyžadujeme) :mavam:

Teda :D no snad ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna