Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Kriss Tina píše:
@Nicol-8 ale tak když jste domluveni a on souhlasí, tak to nemusíte mít v té dohodě ne? Dejte do dohody nějakou normalni částku co se tak dává průměrně a zbytek ať ti dává bokem…
A kdykoli si to manžel rozmyslí, tak bude mít houby ![]()
@Kriss Tina píše:
@Nicol-8 ale tak když jste domluveni a on souhlasí, tak to nemusíte mít v té dohodě ne? Dejte do dohody nějakou normalni částku co se tak dává průměrně a zbytek ať ti dává bokem…
Potkal mladou paní,která se teď tváři jsko neviňátko,ale znáte mužský..
Proto chci mít vše na papíru a v rozsudku
@P4ja píše:
A kdykoli si to manžel rozmyslí, tak bude mít houby
Presne tak ![]()
A co to sepsat mezi vama dvěma, podepsat a nikde to na úřad nedávat? Třeba kdyby to podepsal ještě někdo třetí jako svědek?
… při běžné tr. činnosti ne, při hospodářské ano…
na druhé straně pokud si dáš do dohody třeba jen 5tisíc, nikdy nebudeš mít jistotu, že ti zbytek bude fakt doplácet, bude to nenárokové a za pár let, kdy budete mít každý své další rodiny, vidím jako velmi nepravděpodobné, že by ti takovou částku vážně dával (vaše vztahy se budou lety měnit…), proto jsem psala těch 10tis. (takový jako ještě snesitelný „strop“ )
samozřejmě si to ale udělejte jak myslíte.. já jen píšu vlastní zkušenosti ![]()
Nojo ale i kdyby si to rozmyslel může časem podat návrh na snížení alimentů, vzhledem k jejich výši a jeho příjmu, si myslím by mu je soudně upravili na nějakou menší částku
nevím co dělá za práci, v takovém případě se pak počítají nejspíš podle průměrného výdělku v tom oboru co dělá, ale alimenty 17 000kc dají tak někomu s hodně nadstandartním příjmem ![]()
@yasmine5 píše:
A co to sepsat mezi vama dvěma, podepsat a nikde to na úřad nedávat? Třeba kdyby to podepsal ještě někdo třetí jako svědek?
Myslíte,ze to by bylo ok?
A pokud by to neplatil,nějak vymahatelne?
Zní to dobre
@Nicol-8 píše:neni, nedelej to. Co nebude v rozsudku, nevymuzes. Co tam dat, ze otec bude platit alimenty a zavazuje se platit bydleni, to bydleni bez castky, treba tam dat adresu. Ale me ex slibil hory a doly, ale co neni na papire, nevymuzes.
Myslíte,ze to by bylo ok?
A pokud by to neplatil,nějak vymahatelne?
Zní to dobre
@jkra píše:
neni, nedelej to. Co nebude v rozsudku, nevymuzes. Co tam dat, ze otec bude platit alimenty a zavazuje se platit bydleni, to bydleni bez castky, treba tam dat adresu. Ale me ex slibil hory a doly, ale co neni na papire, nevymuzes.
Tak ono je to stejně o ničem, když má oficiálně minimální výdělek, stejně s tím soud nic neudělá ne?
@P4ja píše:
Tak ono je to stejně o ničem, když má oficiálně minimální výdělek, stejně s tím soud nic neudělá ne?
muze schvalit dohodu I tak.
@jkra píše:
muze schvalit dohodu I tak.
No o to mi právě jde.
Dohodu zda schválí,prý pokud je dohoda,soud to odklepne a i se nemusí snad příjmy dokládat.
Nevím presne
@Nicol-8 píše:
No o to mi právě jde.
Dohodu zda schválí,prý pokud je dohoda,soud to odklepne a i se nemusí snad příjmy dokládat.
Nevím presne
My dokládají i u dohody
@Nicol-8 píše:
asi jak který soudce. my měli dohodu, příjmy jsme dokládat museli a sociální pracovnice nás upozorňovala, že je na libovůli soudce, jestli nám dohodu schválí nebo ne. měli jsme dohodu alimenty + platby nad rámec, říkala nám, že ta naše soudkyně nám to nejspíš tak odklepne, ale kdyby tam byla jiná, tak ta že platby nad rámec neschvaluje a místo toho rovnou navýší alimenty. dohoda nedohoda.
jinak mě drahý bejvalý platí šest tisíc z přiznaných deseti na tři děti. plus má platit nad rámec, na což z vysoka kašle, protože jak ho soudkyně upozornila, tak nemusí. soudkyně říkala, že takto nízké výživné nám schvaluje jenom proto, že jsme se na něm dohodli (a že se otec dětí zavázal k platbám nad jejich rámec) a sociální pracovnice s tím souhlasí, jinak že by nechala udělat revizi (či co) exmanželova účetnictví (podniká), protože mu těch deset nevěří (Praha).
@Nicol-8 píše:ale to ti nikdo netekne, zalezi na Vasem soudu,
No o to mi právě jde.
Nevím presne
@Nicol-8 píše:
No o to mi právě jde.
Nevím presne
My dokladali i k dohode.