Výše alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.6.13 10:02

Takže treba na 3 tisíce ze to muze v průběhu zivota zvednout, ze? Nepočítám s tim, ze bych se z 1500 Kč dostala na výživné 8 tisic.. Ale cca o 50% nahoru to jit muze, ze?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.13 10:11

Já měla 1200,–, pak syn nastoupil na druhý stupeň a ex mi dával 2000,–, ale to byla dohoda jen mezi námi. Pak, když jsem po něm chtěla třeba příspěvek na rovnátka, nebo tábor, lyžák, tak se začal cukat. Tak jsem si zažádala o 4000,–, dali mi 3500, taky dobrý :-) Určitě bych to zkusila, můj ex má z druhého manželství dvě děti…

• Citovat
  • Upravit
41973
21.6.13 10:16

Tak ono se to zvednout na 3.000,– může, ale taky nemusí. Záleží totiž nejen na aktuálních potřebách dítěte, ale i možnostech a schopnostech rodiče. Bohužel ikdyby dítě potřebovalo výživné větší, může se stát, že to soud nepřiklepne, protože nebude „kde brát“. Jemu se může snížit příjem, přibude další vyživovací povinnost, nedej bože se mu stane nějaký úraz atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.13 10:21

To je jasné, ale pisatelka to může zkusit. Můj ex je taky „strašný“ chudák, nic nemá bla, bla, ale soudkyně byla rozumná paní. Ještě jsem zapomněla napsat, že syn už je na stř. škole

• Citovat
  • Upravit
72725
21.6.13 10:26
@Anonymní píše:
Ahoj, muzu se zeptat kdyz dostávám na díte stare 2,5 let 1500 Kč měsíčně tak na kolik se to v průběhu zivota muze zvednout? Cca orientačně.. Bývaly ma dalsi výživovaci povinnosti a pracuje jako dělník coz se take nikdy nezmění. Dekuji.

záleží na více okolnostech. pokud se zvýší náklady (škola, dlouhodobá nemoc a pod), o zvýšení můžeš zažádat vždycky. Otázka, jestli Ti to schválí soud :think: pokud má další vyživovací povinnosti, tak počítej s tím, že na každé dítko by to mělo být tak nějak stejně, nemůže jedno brát 6 tis a druhé třeba 1000,–, tedy pokud jedno není třeba nemocné, to by byla jiná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
21.6.13 11:49

Nechci byt protivna, ani zla… ale proboha co chces slyset???
Ted mas 1500 Kc, i kdyz maly pujde do skolky, skoly, nikde nikdy neni dano, ze mu to MUSI zvysit… Je to neskutecne individualni a zavisi to na mnoha faktorech!!! Me uz to snad az vytaci, jak porad chce nekdo radit, kolik by mohl mit vyzivne… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.13 13:35

On už 2 vyživovací povinnosti má a teď čeká další dítě (jednomu je 14, druhému 2,5 roku) a teď na říjen čeká třetí. Takže spíš očekávám, že se to sníží. Na nejstaršího platí 2000, na moje 1500 a teď se to prý bude rozdělovat či co - prostě nemůže platit víc, tak těch 3500 půjde mezi 3 děti. Asi budou probíhat po narození třetího dítka soudy o nějaké vyrovnání výživného, že? Na jednu stranu mě to štve, protože možná místo těch 1500 Kč budu mít třeba jenom tisícovku, ale na druhou stranu je to spravedlivé, musí se dostat na všechny 3 děti. Jinak táta je dobrý, akorát je nemocný a práci si moc vybírat nemůže. Ale to jsme všechny 3 ženské musely vědět, takže já si nestěžuji, jenom mapuji terén :)

• Citovat
  • Upravit
mouska
10.8.13 07:52

alimenty od otce

Prosím, nemáte někdo zkušenosti s alimenty od policisty?

• Citovat
  • Upravit
9649
10.8.13 08:10
@mouska píše:
Prosím, nemáte někdo zkušenosti s alimenty od policisty?

A co by Te zajimalo? Vyse? To je snad individualni, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
10.8.13 08:11

Kamarad je policista u statni policie, mesicne si prijde na nejakych tricet tisic… druhy je sice take u policie, ale pouze pochuzkar a plat ma ani ne patnact…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mouska
10.8.13 15:53

Zajímá mě, jestli policista, jehož plat čítá 25 tis, platí mi na 12 16 tileté děti 5.000.on mě tvrdí, že mi dává až moc.

• Citovat
  • Upravit
Kaoma
10.10.13 13:49

Musim zareagovat, manžel má v péči dceru a její matinka na ní dává tisíc korun, že víc nemá, čekáme na soud o zvednutí alimentů. Bere něco kolem 16tisíc, ale holku dotuji já, ikdyž pracuji pouze na půl úvazku! A narovinu pokud jí to nezvednou aspoň na 2a půl tisíce, tak mně soudy hodně zklamou!

• Citovat
  • Upravit
54
28.10.13 14:35

Docela zajímavá diskuze… Něco podobného nyní řeším i já, s přítelkyní máme čtyřletou dcerku a rozešli jsme se na její popud. Zřejmě jsem nebyl to, co hledala, když jsem zjistil, že během našeho společného života mě vědomě asi podváděla a hledala si někoho jiného, ale to jí nemám, až tolik zazlí, když jsem byl pracovně vytížen, abych uživil a zabezpečil rodinu. Možná jsem byl trochu tvrdší na finance, když na mě záležel chod celé domácnosti a rodiny. Celou domácnost jsem vybavil a teď jsem jí tam vše nechal. Byt do které ho jsme se přistěhovali, byl holobyt. Vydělávám si cca 21k měsíčně čistého a dohodl jsem se na přispívání 3k měsíčně na malou ale nevím, zda je to moc či málo. Mám spoustu jiných výdajů (půjčky, leasing, pojistky atd..)a abych měl kde bydlet, a to není žádná laciná záležitost, když člověk začíná od 0. Ona je skoro sociální případ, nemá stálý příjem pouze brigádu, není zaregistrována na úřadu práce (byla z něj vyhozena) a neumí šetřit s financemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
7.11.13 18:55
@Kaoma píše:
Musim zareagovat, manžel má v péči dceru a její matinka na ní dává tisíc korun, že víc nemá, čekáme na soud o zvednutí alimentů. Bere něco kolem 16tisíc, ale holku dotuji já, ikdyž pracuji pouze na půl úvazku! A narovinu pokud jí to nezvednou aspoň na 2a půl tisíce, tak mně soudy hodně zklamou!

To je klasika.. Mám zkušenost, že jakmile má být výživné vyměřené matce, tak se zavírají oči, ale jakmile dojde k soudu chlap, tak je to obyčejný haj*zl a pěkně ho opálkují. Znám ženskou která nechtěla své 3 děti do péče a platí na ně výživné 600 Kč měsíčně dohromady, což je opravdu velká síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.11.13 19:04
@lasim píše:
Docela zajímavá diskuze… Něco podobného nyní řeším i já, s přítelkyní máme čtyřletou dcerku a rozešli jsme se na její popud. Zřejmě jsem nebyl to, co hledala, když jsem zjistil, že během našeho společného života mě vědomě asi podváděla a hledala si někoho jiného, ale to jí nemám, až tolik zazlí, když jsem byl pracovně vytížen, abych uživil a zabezpečil rodinu. Možná jsem byl trochu tvrdší na finance, když na mě záležel chod celé domácnosti a rodiny. Celou domácnost jsem vybavil a teď jsem jí tam vše nechal. Byt do které ho jsme se přistěhovali, byl holobyt. Vydělávám si cca 21k měsíčně čistého a dohodl jsem se na přispívání 3k měsíčně na malou ale nevím, zda je to moc či málo. Mám spoustu jiných výdajů (půjčky, leasing, pojistky atd..)a abych měl kde bydlet, a to není žádná laciná záležitost, když člověk začíná od 0. Ona je skoro sociální případ, nemá stálý příjem pouze brigádu, není zaregistrována na úřadu práce (byla z něj vyhozena) a neumí šetřit s financemi.

Prosím o zachování anonymity. Jste v nezáviděníhodné situaci.. Můj partner dopadl naprosto přesně a nakonec jsem já se svojí dcerou finančně na vše sama. Takže asi pravý opak vaší partnerky. Lítala jsem z práce do práce, šetřila jsem, studovala při zaměstnání, vše si platím a zařizuji sama. Můj partner sotva stíhá platit alimenty a dluhy z jeho minulého vztahu (prototyp vaší ženy - nikdy nepracovala a pracovat asi nebude, žije ze sociálky a výživných). Občas jsem naštvaná a říkám si, že čím víc neschopná ženská tím se má líp. Ale mě by tento život parazita asi nebavil. Držím pěsti ať vám vše dopadne co nejlépe. Pokud je byt a vybavení vaše, tak to soud při určování alimentů vždy zohlední. A jinak 3 tisíce na čtyřletou dceru je podle mě velmi pěkné výživné když jste ji přenechal bydlení a vybavení.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna