Výše alimentů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1208
15.2.12 15:17

Já si tady ale nestěžuji na výši výživného mé sestry, jen nastiňuji, jak to chodí ;) sestra je ráda, že je ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
15.2.12 15:29

Ba naopak, protože jsem i na té druhé straně, chápu že ten chlap touží po nové rodině a musí ji z něčeho živit…prostě by lidi, kterých se to týká měli být soudní a ne jen kvůli žárlivosti, pýše nebo pomstě, kazit tomu druhému život. Proto je podle mě nejlepší řešení, když jsou ex partneři schopni se rozumně domluvit (hlavně kvůli dítěti, které tím vším trpí nejvíc a v jeho zájmu), ovšem to je bohužel dost často utopie :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
15.2.12 15:31
Marcelka89 píše:
No taky to není úplně pravda, já když dokončila školu a chtěla jsem jít ještě na jinou, tak si otec zažádal o zrušení a soudkyně mi oznámila, že když jednu školu už mám tak nevidí důvod proč dál studovat a výživný zrušila :zed: . Takže záleží na soudkyni. :nevim:

Zajímavý. Řeknu to narovinu, do školy nechodím od 16, mamka si myslela, že to musí zrušit, napsala účetní od táty, ta jí to přestala posílat, pak se mamka dozvěděla od kamarádky, že to posílat dál má, i když nestuduju, protože mi nebylo 18let. Tak zavolala k soudu, tam se strašně divili, co si to účetní dovoluje, že na to nemá právo. Posílá to dál a klidně může do 19 (nám řekla soudkyně), pokud bych šla na školu, střední - musí posílat a kdybych šla na VŠ, tak taky musí, do 26 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
15.2.12 15:38
MaselQa píše:
Marcelka89 píše:
No taky to není úplně pravda, já když dokončila školu a chtěla jsem jít ještě na jinou, tak si otec zažádal o zrušení a soudkyně mi oznámila, že když jednu školu už mám tak nevidí důvod proč dál studovat a výživný zrušila :zed: . Takže záleží na soudkyni. :nevim:
Zajímavý. Řeknu to narovinu, do školy nechodím od 16, mamka si myslela, že to musí zrušit, napsala účetní od táty, ta jí to přestala posílat, pak se mamka dozvěděla od kamarádky, že to posílat dál má, i když nestuduju, protože mi nebylo 18let. Tak zavolala k soudu, tam se strašně divili, co si to účetní dovoluje, že na to nemá právo. Posílá to dál a klidně může do 19 (nám řekla soudkyně), pokud bych šla na školu, střední - musí posílat a kdybych šla na VŠ, tak taky musí, do 26 let.

Já znám případ, kdy si holka udělala učnák a dál se nechtěla vzdělávat ve svém oboru, ale v jiném a soud otci zrušil alimenty…tak si myslím, že gympl a pak vysoká je něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
15.2.12 15:46
MaselQa píše:
Marcelka89 píše:

To by se mělo jednat ohledně třeba další střední školy, ona by se měla soustavně připravovat na budoucí povolání ale když dodělá jednu střední tak pak už vejška né další střední to není soustavné připravování na povolání. Proto mu to uznali.
Ptorože by pak takhle mohl platit do 50 let dítěte kdyby chodilo furt na střední.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
15.2.12 15:47

Těžko říct, záleží to právě hodně na té soudkyni…
A podle zákona není věková hranice stanovena (takže ne 26 let), ale do doby, kdy dítě není schopné se samo živit, ale jak koukám praxe je jiná a zase jsme u toho, na koho natrefíte u soudu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
15.2.12 15:51

.

Příspěvek upraven 15.02.12 v 19:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
15.2.12 15:53

.

Příspěvek upraven 15.02.12 v 19:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
15.2.12 15:54
To by se mělo jednat ohledně třeba další střední školy, ona by se měla soustavně připravovat na budoucí povolání ale když dodělá jednu střední tak pak už vejška né další střední to není soustavné připravování na povolání. Proto mu to uznali.
Ptorože by pak takhle mohl platit do 50 let dítěte kdyby chodilo furt na střední.

:pankac: přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
15.2.12 15:57

Pokud je soudkyně normální a ne zakomplexovaná ženská třeba se špatnými zkušenostmi z osobního života apod. tak umí nesoudné a peněz chtivé maminky usměrnit…

jakuk: citace se mi nějak nepovedla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
15.2.12 15:57

.

Příspěvek upraven 15.02.12 v 19:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
15.2.12 15:58
Viwien píše:
Pokud je soudkyně normální a ne zakomplexovaná ženská třeba se špatnými zkušenostmi z osobního života apod. tak umí nesoudné a peněz chtivé maminky usměrnit…jakuk: citace se mi nějak nepovedla :oops:

Tak ta kamarádky máma měla na ní asi 3000.. A jí to přišlo málo. Na druhé dítě 2000.. To mi přijde celkem dost, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
15.2.12 16:14
MaselQa píše:
Viwien píše:
Pokud je soudkyně normální a ne zakomplexovaná ženská třeba se špatnými zkušenostmi z osobního života apod. tak umí nesoudné a peněz chtivé maminky usměrnit…jakuk: citace se mi nějak nepovedla :oops:
Tak ta kamarádky máma měla na ní asi 3000.. A jí to přišlo málo. Na druhé dítě 2000.. To mi přijde celkem dost, ne?

jak pro koho… někomu nestačí ani 10 000. A kolikrát to i dostanou.
S tím že s takovíma alimentama teda nesouhlasím ale je to věc názorů. A taky záleží kolik jim je nebo bylo. a taky na platu otce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
15.2.12 16:27
MaselQa píše:
Viwien píše:
Tak ta kamarádky máma měla na ní asi 3000.. A jí to přišlo málo. Na druhé dítě 2000.. To mi přijde celkem dost, ne?

Nelze určit jestli to je dost či není. Záleží jaký měl její otec plat. Ze zákona má dítě nárok na stejnou životní úroveň jako jeho rodiče. Čili má-li otec minimální mzdu, má jeho dítě stejnou životní úroveň když na něj posílá tisíc korun. Když má otec plat 80.000 jsou alimety 3000 málo a dítěti z toho nelze zajistit stejná životní úroveň. Je to takhle jasnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
15.2.12 16:28
MaselQa píše:
Marcelka89 píše:

A co tak jit pracovat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna