Výše inv. důchodu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4155
7.3.10 12:26

Výše inv. důchodu

Trošku se tu s rodinou nemůžeme u nedělní kávy dohodnout a tak potřebujeme poradit. Nevíte z čeho se vypočítává invalidní důchod (3. stupeň)? Týká se to neteře, je jí 29 let, rok byla doma na neschopence a ted ji přiznali inv. důchodu 3. stupně. A tak ji zajímá z čeho se ji bude výse inv. důchodu počítat. Před nemocenskou pracovala normálně na plný úvazek. Díky moc za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
7.3.10 13:19

Jedna část ID je pevně daná (myslím nějaké 2000,– a kousek) a druhá část se spočítá podle toho jak dlouho a jak vysoké platila sociální pojištění.
Na netu jsou kalkulačky, ale je to celkem složité.

Můj přítel bral taky rok nemocenskou (tu nejvyšší), potom ID (podobný věk jako neteř) a plný inv. důchod byl něco přes 8000,– Ale to předtím ještě nebyly ty stupně invalidity, hm, ale snad o moc by se to lišit nemuselo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
7.3.10 15:39

Ty výpočty jsou dosti složité,nevím,zda se to dá na kalkulačce na netu spočítat.Vím, že mě bylo sděleno,že se vezmou příjmy,odpracované roky a jakoby se dopočítá zbytek do doby,než by se mělo odejít do starobního důchodu.A podle toho vyjde nějaká částka.Známá měla plný invalidní důchod,po nějaké době ho snížili na částečný-přitom to znova přepočítávají-a zjistili,že u prvního výpočtu udělali chybu a dopaltili jí cca 40 tisíc.Byl to pro ní šok.Myslela jsem si,že tady se chyba nedá udělat.Ona sama přemýšlela,že vlastně kdyby jí důchod nedali na částečný,že by na to nikdo nepřišel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
7.3.10 18:01

Tak to jsem zvědavá, jak jí to spočítají. Před nemocenskou si vydělala tak 10tisíc, nemocenskou měla 7,5tisíc tak aby se nakonec nemusela chodit pást, jake se u nás říská :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
7.3.10 19:59

Pokud byla zaměstnaná,tak na tom bude lépe,než podnikatelka.U podnikatelů se na důchod počítá jen část přiznaného příjmu,ne celá částka,z které se platí pojištění.Kamarádka má plný inv. důchod-dnes 3.stupně a důchod má skoro v té samé výši jako měla výplatu,o moc méně to není.Další známá má plný inv. důchod 13 500,– a výplatu měla okolo 20 tis. čistého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat