Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prostě nějak vyjít musíme … já se modlím jen abych mohla plně kojit. S UM by to bylo nad náš rozpočet
. Ale stejně bychom to museli nějak udělat, co by nám jiného zbývalo, že.
Toz minulej rokse me zda jsem dostala prispevek na autosedacku na vsechyn tri holky, na zacatku roku samo
nekojila jsem, holky jsou od mala na UM, mleko jsme ztratila po CS
dokud nemas trojky, tak bych si to nedovedla ani ja predstavit
me pomaha hodne manzel a moji rodice se segrou, bydlime s nasima na vesnici, takze je to pro nas lepsi nez byt ve meste, a da se to zvladnout, nebo spis to napisu tak, musi se to zvladat, chca nechca
Já si říkám, že to musí být mazec … já si totiž neumím představit ani ty dvojčata. Ale jak říkáš, zvládnout se to musí.
Liva píše:
Já si říkám, že to musí být mazec … já si totiž neumím představit ani ty dvojčata. Ale jak říkáš, zvládnout se to musí.
Ja zase rikam, ze obdivuju kazdou zenu, ktera si v dnesni dobe poridi deti a je jedno v kolikatem provedeni, proste kazda jsem INN
da se zvladnout i financovani UM a plenek, jen to proste chce si utahnout opasek a pripadne hlidat slevy a nebo objednavat treba z Pl. Hold jednou jsme chteli deti, tak musime pocitat se vsim , byt je to nespravedlive
To máš recht
. Možná je čas přestat se spoléhat, kdo nám co dá. A život není spravedlivý, tedy z pohledu tohoto konkrétního.
Na druhou stranu, je spousta žen, kterým život děťátko nedopřál. Děti jsou štěstím a požehnáním a tak to i beru. Hlavně, zdraví pro všechny a ostatní se už nějak udělá
.
Liva píše:
To máš recht. Možná je čas přestat se spoléhat, kdo nám co dá. A život není spravedlivý, tedy z pohledu tohoto konkrétního.
Na druhou stranu, je spousta žen, kterým život děťátko nedopřál. Děti jsou štěstím a požehnáním a tak to i beru. Hlavně, zdraví pro všechny a ostatní se už nějak udělá.
Taky jsme cekali dlouho abychom vedeli, ze si toho mame vazit, a popravde od statu jsme ani necekali nejakou pomoc v jakekoliv forme, i kdyz by to nebylo spatne
a dost jsem si u toho zanadavala, je faktem, ze by si uz meli nahore ujednotit nazory, zakony a vyhlasky, pac kazdy rok je to jinak ![]()
Když ono záleží, kdo tam zrovna je a jaké má ty svoje zájmy (třeba těhotnou dceru, manželku a tak).
Nám se teda zadařilo celkem snadno a rychle, i když bez problémů to nebylo. Ale oproti jiným to nic nebylo. Chtěli jsme ještě dvě děti, ale postupně. Po problémovém těhu s prvorozeným jsem nevěřila, že bych dvojčata mohla vůbec donosit. Vyhráno sice nemáme, ale už to vypadá, že by snad mohly holky vydržet do termínu (38+0 mám 15.2.). Chodím do rizikovky a jsem v dobrých rukách. Vzala si mne primářka, která je vyhlášená široko daleko. Sice si nebere servítky a řekne každému do očí svoje a je hodně ostrá, ale ženské jí chálí, že zachránila už kolik beznadějných těhu. Stará škola nepatří vždy jen do sběru
.
Livo moc držím palečky ať všechno dobře dopadne a jste všichni tři zdraví a v pořádku ![]()
Liva píše:
Když ono záleží, kdo tam zrovna je a jaké má ty svoje zájmy (třeba těhotnou dceru, manželku a tak).Nám se teda zadařilo celkem snadno a rychle, i když bez problémů to nebylo. Ale oproti jiným to nic nebylo. Chtěli jsme ještě dvě děti, ale postupně. Po problémovém těhu s prvorozeným jsem nevěřila, že bych dvojčata mohla vůbec donosit. Vyhráno sice nemáme, ale už to vypadá, že by snad mohly holky vydržet do termínu (38+0 mám 15.2.). Chodím do rizikovky a jsem v dobrých rukách. Vzala si mne primářka, která je vyhlášená široko daleko. Sice si nebere servítky a řekne každému do očí svoje a je hodně ostrá, ale ženské jí chálí, že zachránila už kolik beznadějných těhu. Stará škola nepatří vždy jen do sběru.
no vidis, ja cekala trojcata a me zas tak moc nehlidali do toho cca 24tt, pak uz jsme preventivne nastupovala do nemocnice az do 33tt+3 kdy se holky narodily ![]()
tak se hlavne opatruj a preji ti, at je nadale vse ok a porod dobre zvladnete, nu a pak zacne ten spravnej srumec, kterej si opravdu uzivej v pohode ![]()
Holky díky
… přeji i Vám hlavně to zdravíčko pro Vás i Vaše blízké
Liva píše:
Holky díky… přeji i Vám hlavně to zdravíčko pro Vás i Vaše blízké
Diky ![]()
balíček budou projednávat v lednu a pokud projde (jako že v to nikdo ani nedoufá) měl by platit od května.
Jen já myslela že denní vyměřovací základ, tedy těch cca. 60% se počítá z hrubé mzdy? Nevíte o tom někdo? Díky
dudku - z denního vyměřovacího základu, ten by měl být na výplatním lístku
tady je to podrobněji
Děkuji všem za příspěvky, koukám, že v tom nejsem sama a že Vás to stějně jako mě pořádně rozčílilo.
ahoj,
jen chci trochu k jiné věci, co tu zazněla: ten příspěvek na autosedačku: naše pojišťovna OZP-Oborová zdrav. pojišťovna… 207 dává příspěvěk každému dítěti, tedy balíček na rok (loni 1500, letos asi 1000), takže já jsem si přispěla na sedačky pro holky i pro Matyho na větší. Může se to čerpat i na cyklosedačku, přilbu na kolo, lyže apod. Jen k plné výši bylo třeba, aby u pojišťovny bylo dítě i oba rodiče, jinak to bylo nižší, samo dítě bez rodičů pojištěné má asi 500 (ale každý nový pojištěnec dostane bonus 500 Kč, který na to lze vyčerpat, takže já loni čerpala 1500+500 na každou holku a 1500 na Matyho). Takže celkově jsem od pojišťovny dostala 5500 na 3 děti. Plus mají bonus program, že když jste zdraví a nečerpáte péči nad určitý limit, tak vám přidělí ten bonus 500 Kč ročně navíc. Nikdo mi ale nebyl nikdy schopen říct, co je ta základní péče. Jeden rok mi bonus přišel, jindy ne, jednou mně, jednou na Matyho. Vyžadují tam ale např. dodržování prevence, tj. jednou ročně zubař a gynekolog např., u dětí zubař a pediatr dle věku.
Tak jen na okraj tip.
Jinak taky zuřím na jedním rodičákem u dvojčat
, protože je to pro rodinu větší zátěž, nic po sobě nezdědí, vše v jednu chvíli platíte dvakrát. Já říkám, kdybych měla 2. dítě single, tak chci ještě třetí a stát by mi vesele další 3 roky platil mateřskou, takhle jim to šetřím.
Ale prý už na ministerstvu je někdo, kdo na tom pracuje
, že by se to mělo změnit - neříkám dvojnásobek, ale třeba 1,5 u dvojek, 2,5 u trojek… Holt dokud to někdo vlivný nezažije na vlastní kůži, těžko pochopí ![]()