Výše mateřské

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5664
3.1.10 19:18
Denulenka píše:
jj je to děsně nespravedlivé,celý život se snažím mít co nejvyšší plat,a když na to domáknu, valím na mateřskou,aby mi to ted vzali,já měsíčně přijdu o 4600,–…kdyby to alespoň k něčemu bylo,ale stejně se tím situace našeho státu nezlepší…prostě ho maj zachránit matky na mateřské těm se vzalo nejvíc a vlastně mateřská je jediný příspěvěk od státu,který je 100% prokazatelný…

Tak to máš Denulenko absolutní pravdu. Budu to mít podobně jako Ty. Taky příjdu o víc jak 4000,–. Hlavně, že Klaus podotýká, že si všichni musíme utáhnout opasky. Chtěla bych vidět jeho utáhnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
3.1.10 19:20

Docela Vas holky lituju :oops: ja jsem fakt rada, ze tu materskou jsem mela po staru, ale dle meho po volbach to pujde opet do kytek a nastoli se zase njiny navrh, jeste ze aspon na rodicak nesahli, jinak da se vyzit i s tim malem, hold ne vse se koupi, a hold vse pujde do deti a na dalsim miste az pak rodicovstvo, bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
3.1.10 19:27

No já myslím, že už jsme si všichni zvykli na to, že u sebe opravdu páni politici začínat nebudou a to že je třeba začít se schodkovým rozpočtem něco dělat je fakt. To že na to jdou trochu blbě je věc druhá. Ale kde jinde ušetřit více peněz než na příspěvcích které pobírá obrovské množství lidí… např. ta mateřská, důchody atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva79
3.1.10 19:33

j

• Citovat
  • Upravit
15404
3.1.10 19:36

Holky, já četla, že změna zákona prošla prvním čtením a mateřská by se měla vrátit na původní výši z roku 2009…prý to nestihnou od ledna, ale od února či března…ale nejsem si stopro jistá :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9094
3.1.10 19:36

Denulenko divila by ses jak to matky na mateřské vytrhnou… . Je jich velký množství a příjdou všechny od stovek po tisíce korun jako třeba ty. Možná by tě překvapila výše té částky. Mě spíš štve to, že státní rozpočet se z ní nejspíš napravovat nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
3.1.10 19:37

Evi, to se nedá nic dělat. Prostě to nějak udělat musíme. Hlavní je, abychom všichni byli zdraví. Zbytek nějak pořešíme.
Přeji Ti, abys to všechno hezky a ve zdraví zvládla!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
3.1.10 19:42

Ale jo Jackie, někde se začít musí. Ale přijde mi to takové nesystémové. Když potřebujou někde vzít, tak jo. Ale ať tedy berou všem a tak nějak podobně. Matky a nemocní přijdou o 25%, důchodcům se nepřidá, státním zaměstnancům se nakonec nic nebere (ale kdyby, tak co to jsou 4%).
A za pár let se budou divit, že je málo dětí :nevim:. Prostě jak říkáš, jdou na to tak nějak blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
3.1.10 19:57
jizvíková píše:
ty o nic kvuli Janotovo balicku neprijdes, ale ja prijdu o 3 tis a to budou dvojcata :-(
je to pekne sprosty, jakoby nestacilo, ze penize na jedno a dve deti jsou stejne :pocitac:

s tím naprosto souhlasím,myslím si že je pěkně nefér když ti co mají dvojčátka mají stejně peníze jako ti co jsou doma s jedním miminkem :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nickky
3.1.10 20:14

Je to hrozný, já jsem nastoupila na mateřskou 1.12.09, manžel je teď od Nového roku nezaměstnaný a já se opravdu děsím toho, jak s tím naším příjmem vyjdeme. Utáhnout opasky by si měli především naši politici, chtěla bych vidět je, jak by vycházeli oni s takovouhle almužnou, co nám dávaj! :cert:

• Citovat
  • Upravit
5882
3.1.10 20:18
Nickky píše:
Je to hrozný, já jsem nastoupila na mateřskou 1.12.09, manžel je teď od Nového roku nezaměstnaný a já se opravdu děsím toho, jak s tím naším příjmem vyjdeme. Utáhnout opasky by si měli především naši politici, chtěla bych vidět je, jak by vycházeli oni s takovouhle almužnou, co nám dávaj! :cert:

Oni by ti oponovali ti, ze mas byt rada, ze ti stat vubec umoznuje mit materskou a jeste rodicak, je faktem, ze vyzit u dvojcat s jednim rodicakem je zahul, ale da se to
to, ze je tvuj manzel nezamestnany, to nezavidim, pac to si budete opasky sakra utahovat v dnesni dobe, jenze to politiky nezajima, hlavni je , ze oni maji prisun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nickky
3.1.10 20:29

S

• Citovat
  • Upravit
9094
3.1.10 20:44

No že je výše mateřské s dvojčátkama stejná jako s jedním mimčem mi taky přijde trošku nesmysl. Maminy dvojčátek by určitě měly mít o něco víc. Ne třeba dvojnásobek, ale o něco určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
3.1.10 20:50
Jackie píše:
No že je výše mateřské s dvojčátkama stejná jako s jedním mimčem mi taky přijde trošku nesmysl. Maminy dvojčátek by určitě měly mít o něco víc. Ne třeba dvojnásobek, ale o něco určitě.

to by bylo sice hezky, ale nerealny v nasi republice asi, jsou tu sice pridavky na deti, ale na to normalni pracuji nedosahne, coz je smutne, pac ty penize jsou pro deti, ze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2469
3.1.10 21:04

Jo holky, to už neřeším, že s dvouma (nebo více) dětma je jen jedna mateřská, jeden rodičák, jeden příspěvek třeba od pojišťoven na autosedačku apod. Takhle to prostě je. Je zbytečné se rozčilovat. Jen by mne zajímalo, čistě teoreticky, na mateřskou by mohla s jedním děckem mamča a s druhým taťka :wink: … to je dobrý zlepšovák, ne :lol:.
Jasmine, jak se zvládají trojčata??? A kojila jsi nebo jste byly na UM? Já si vůbec neumím představit, jak se tohle dá zvládnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí