Vysoká horečka, Panadol neúčinkuje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1556
14.12.10 19:36

Alpaka, děkuju, to jsem vůbec nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.16 20:55

Prosím o rychlou radu,
mám doma batole s horečkou. Kolem 18. mu vylítla teplota. V 19:00 měl 38,5 a teplé ruce a nohy, dali jsme mu Paralen, protože jen řval. Aktuálně má 39,5 a pořád leze nahoru. Měřím v zadečku, teploty jsou po odečtu. Až se probudí, chci dát koupel, abychom to trochu srazili. Vím, že se nemá, když má studené končetiny, ale můžu dát koupel, i když teplota stoupá, ale má teplé končetiny?
Teď usnul a pořád sebou ze spaní trhá. Jinak je jak hadrová panenka.

• Citovat
  • Upravit
7323
16.3.16 20:57

Zavolala bych na pohotovost, kde ti hned reknou, co mas delat. Necekej tady na odpovedi a hned tam volej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
16.3.16 20:59

Máš doma diazepam??? pokud ti vystoupí horečka nad 39 může dojít k febrilním křečím :think: nechci tě nějak strašit ale pokud i po tom Paralenu vystoupá teplota jela bych na pohotovost a pokud teplota stoupla volala bych rychlo, nikam bych nejela může dostat křeče v autě a je zle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.16 21:04

@Alčák1 u nás se už nedává. Byla jsem na pohotovosti s dítětem, co mělo 40,1 a poslali mě domů, že děti mají horečku, že mám srážet a ráno k naší doktorce.

@Pomka na pohotovosti mi doktor posledně radil poloviční dávky, zakázal střídání léků a přikázal zábaly i u studených končetin.

• Citovat
  • Upravit
2468
16.3.16 21:05

Volala bych rychlou tam poradi drzim palecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.3.16 21:08
@Anonymní píše:
Prosím o rychlou radu,
mám doma batole s horečkou. Kolem 18. mu vylítla teplota. V 19:00 měl 38,5 a teplé ruce a nohy, dali jsme mu Paralen, protože jen řval. Aktuálně má 39,5 a pořád leze nahoru. Měřím v zadečku, teploty jsou po odečtu. Až se probudí, chci dát koupel, abychom to trochu srazili. Vím, že se nemá, když má studené končetiny, ale můžu dát koupel, i když teplota stoupá, ale má teplé končetiny?
Teď usnul a pořád sebou ze spaní trhá. Jinak je jak hadrová panenka.

pokud po léku neklesá, fičela bych na pohotovost, plus diazepan jako prevence febrilkám :think: pokud stoupá, není to sranda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
16.3.16 21:09
@Anonymní píše:
@Alčák1 u nás se už nedává. Byla jsem na pohotovosti s dítětem, co mělo 40,1 a poslali mě domů, že děti mají horečku, že mám srážet a ráno k naší doktorce.@Pomka na pohotovosti mi doktor posledně radil poloviční dávky, zakázal střídání léků a přikázal zábaly i u studených končetin.

Zkusila bych jinou pohotovost. Ja s tim zatim dikybohu nemam zkusenost, ale horecka uz je podle me docela vysoka a problem vidim v tom, ze porad stoupa. Zkus tam zavolat co mas delat, ze se ti ji nedari lekama srazit. Taky rekni, v jakem stavu je dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

Já mám 7 letého kluka, který byl hodně nemocný- docela i vážně, a taky občas dostával teploty, většinou to byli chřipky atd.. I když jsme několikrát volali- asi 3 krát a ptali jsme se, tak nikdy nikdonepřijel a jediné co bylo bylo…
Dávejte léky na snižování horečky a dávejte zábaly - kotníky, krk zápěstí a pokud neklesne do hodiny tak zavolat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
@Anonymní píše:
@Alčák1 u nás se už nedává. Byla jsem na pohotovosti s dítětem, co mělo 40,1 a poslali mě domů, že děti mají horečku, že mám srážet a ráno k naší doktorce.@Pomka na pohotovosti mi doktor posledně radil poloviční dávky, zakázal střídání léků a přikázal zábaly i u studených končetin.

Tak blbou radu jsem od doktora dávno neslyšela. Normálně střídat nurofen a panadol po 3-4 hodinách a vlažnou koupel jen pokud jsou teplé končetiny a není mramorova kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182

Chladit.
Nás odvezla rychlá. Malá měla přes 41st. V nemocnici ji dali čípek a chladivý gelový pytlík na hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
@Anonymní píše:

to je šílenej přístup 8o v tom případě bych počkala ještě půl hoďky, změřila a pokud by to nekleslo, tak rychlou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1393
16.3.16 21:26

Jela bych na pohotovost, teplota je už vysoká a neklesá..Raději 100× zbytečně, než něco zanedbat..Držím pěsti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.16 21:35

On na vysoké horečky trpí. Kolem 40 má celkem běžně = minimálně 1× za měsíc. Dneska mě mate, že nepomohl Paralen.
Pohotovost je zbytečná. Pokud má horečku od odpoledne, tak mi řeknou, ať srážím a pošlou nás domů. Vyzkoušeno několikrát.
Ale už to kleslo na 39, tak dobrý.

• Citovat
  • Upravit
9880
16.3.16 21:38

Nám třebva Paralen nesedl- jakože moc nesrážel, jedině Nurofen…
Ale zkus ty zábaly na ty kotníky, zápěstí a zátylem vlažný.. to nám hodně pomáhalo..
A nemusíš s dítětem nějak extra manipulovat. Prý jsou tam ty tepny a hodně to chlazuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí