Vysoká škola - ano nebo ne?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42563
26.6.25 17:13

Kde otevírají na učitelství angličtiny a historie druhé kolo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8876
26.6.25 17:16
@Havlova píše: Více

Taky by mě zajímalo. Kdysi to byl jeden z nejprestižnějších učitelského oborů. Obrovské množství zájemců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42563
26.6.25 17:17
@truelly píše: Více

Už jsem asi našla. Liberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4128
26.6.25 17:19

Řídila bych se tím, co řekli známí věštci :potlesk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.6.25 18:00

Jsi naivní… věštci ti řekli jo? V tom případě bych silně přemýšlela, jestli si hodna ucházet se o titul, když věříš na takový krávoviny…
taky jsem byla trochu naivní, ale narozdíl od tebe jsem jen po jednom neúspěšném roce prozřela a hledala nabídky práce, hodně analyzovala situaci v ČR v uplatnění a našla si obor, který měl vyšší šanci na to dostat práci. Ano, líbil se mi i jiný obor, ale to uplatnění bylo skoro nulové. Podle mě vůbec nevíš, co se sebou a plácáš se životem. Nejdřív přemýšlej nad tím, co chceš jednou dělat, hledej, jestli se uplatniš a pak zkoušej studium. Abys pak tady nebrečela, že nemůžeš najít práci v tomhle oboru, přitom učit ani nechceš…Za mě dej si rok pauzu, najdi si full time práci a mezitím máš dost času zkoumat, co se sebou

• Citovat
  • Upravit
8302
26.6.25 18:03
@Zelenákvětinka123 píše: Více

Jdi studovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
26.6.25 19:57

Já moc nechápu, proč chceš studovat VŠ. Jako kvůli titulu? Fakt chceš dělat ten obor? U mě byla primárně volba oboru, profese, a až pak jsem řešila, co na to musím zvládnout.

Končit ve 26 mi teda nepřijde vůbec pozdě nebo divný. Já končila o rok dřív, tak co je rok sem, rok tam? Nikdy nemá člověk víc možností studovat, než když mu je dvacet-něco a nemá děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42563
26.6.25 19:59
@Zmatka píše: Více

Bc. Mgr ještě o 2-3 roky později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42563
26.6.25 20:02

Zkusit to samozřejmě můžeš. Jen se přiznám, že by mne odrazovalo to, že se jedná o fakultu přírodovědně-humanitně pedagogickou a že jsou volná místa v druhém kole i na obory, kde je jinde malá šance se dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43037
27.6.25 16:11

Jezkovy zraky, co je tohle za vek. jsi mlada, studuj, za 10 let to pujde hur, za 20 jeste hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.25 16:39

V tvém případě je to hoodne na zvážení, protože jestli půjdeš na učitelství a píšeš, že Bc. by jsi končila ve 26 letech, tak musíš mít i Mgr., a to by jsi končila v 28 letech. Plus nejspíš budeš doplácet za překročení doby studia + potom od 26 letech zdravotní pojištění. Opravdu chceš učit? Nebo ti to přijde jen jako takové schudne řešení k titulu? Bude tě mít kdo finančně podporovat?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze