Vysoké teploty po týdenní léčbě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7421
21.8.10 16:42

vysoké teploty po týdenní léčbě

Ahoj.
Mám 2 děti. Mají necelé 3 roky a jeden rok.

Tu mladší cca před týdnem bacil bacil. V neděli večer měla vysoké teploty (přes 39st. v zadečku), v pondělí s ní manžel sjel k Dr., ta udělala CRP a protože bylo vysoké (40), tak nasadila ant. (Augmentin)
Jiné příznaky, než vysokou teplotu neměla. To, že blinkala u ní mohlo být způsobeno mj. refluxem, který má.

V pondělí měla ještě teploty, v úterý již byla bez teplot, ve středu zase blinkala a měla lehce zvýšenou teplotu a večer jsme objevila nový zoubek. Ve čtvtek ráno jsem naměřila 37,7 a domluvila se s dr., že kdyby šla tepolota nahoru, tak že přijdem udělat kontrolní CRP. Nakonec už jí teplota nahoru nešla a vše bylo OK až do dneška.
To jsem ve 12 hodin nasměřila 37,8; teď po 16-té hodině již 38,3. Zatím nesrážím, ale vzhledem k tomu, že je je malá kardiak, tak mi bylo doporučeno srážet při teplotě nad 38,5.
Poraďte mi, mám volat (jet) na pohotovost? Mj. vím, že tam nemají CRP… Nebo se máme pokusit vydržet do pondělka k naší Dr.? Další možnost je volat Motol, ale nejsem si jistá, jestli tam vymyslí (když jsem v neděli volala na pomoc naší kard., dostalo se mi všeobecných rad s tím, že nemusím hend na pohotovost, že by to srdíčku ublížit nemělo. Takže jsme pochopila, že oni jsou prostě hlavně přes to kardio -samozejmě pak máme přijít na mimořádnou kontrolu)…

Aby toho nebylo málo, tak to v pátek skolilo i namžela. Od včerejška bere Ofloxin + paralen/ibalgin, bez většího úspechu - pořád má teploty lehce nad 38. Na pohotovosti mu dneska řekli, že musí počkat 48 hodin, než mu Ofloxin zabere. :nevim:

A samozřejmě odpadá i ta starší. S tou zatím bojujeme pouze pomocí nurofenu/panadolu- střídavě úspěšně.

Jak z toho ven?

Mám samozřejmě největší obavu o tu nejmenší, vzhledem k jejím zdr. komplikacím…

Díky za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
916
21.8.10 18:21

Brontíku,

velký problém je, že se dnes nasadí antibiotika, aniž by se zjistilo, co vlastně malé je.

Jsem toho názoru, že teplota by se snižovat neměla, jelikož je to ozdravný mechanismus organismu. Ale v případě tvé malé dcerky si nejsem jistá. Nevím, jak moc může ohrozit vysoká teplota již nemocné srdíčko.

Takže ačkoli jsem proti zbytečnému ježdění k doktorům a navštěvování zdravotnickcých zařízení, ve tvém případě bych asi udělala vyjímku. Asi bych zajela do Motola. Nasazení antibiotik u tvé dcery mne přišlo dosti předčasné. V Motole snad budou více zjišťovat, proč k teplotě dochází.

Manželovi ani starší dcerce bych teplotu nesnižovala /snad jen na noc, aby se lépe vyspali/.

U teploty je velmi důležité sledovat další příznaky, které jsou mnohem nebezpečější než horečka samotná. Např. zvracení/což je ve vašem případě také nejisté/, dýchací potíže, několik dní přetrvávající kašel, přetrvávající apatie, podrážděnost či další alarmují znepokojivé prvky v chování nebo vzhledu dítěte.

Přeji ti mnoho zdaru, ať jste co nejdříve všichni zdraví. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
21.8.10 20:34

Ahoj,
díky za reakci.
Máš pravdu, s naší malou je to opravdu složitější.
Myslím si, že naše dětská Dr. opravdu nedává antibiotika na počkání, i proto používá CRP. A to bylo opravdu vysoké. „Norma“ je prý 8, Lenka měla 44. A hlavně na takhle moc jí to vylítlo během cca 24 hodin. 24 hodin předtím byla naprosto bez teploty - nezdála se nám, tak jsme ji přeměřovali. 12 hodin na to měla 39,7 (všechny „dětský“ teploty píšu bez odečtu v zadečku )a druhý den (po 12 hodinách a jednom murofenu a jednom panadolu) měla napřed 37,4; hodinu na to už více pak 38,5…
Jiné příznaky žádné, proto nasadila ta antibiotika s tím, že má v těle nějaký zánět.
Navíc je malá necelý půlrok po operaci srdce, takže i z toho důvdu se na ní vztahují (co se týče atb.) trochu jiná pravidla. Preventivně by podle nich měla mít atb. i třeba při „obyčejném“ čistění zubního kamene (být starší)…

Jinak máš pravdu. Po tom, co jsme si za poslední 3 roky načetla, už taky hned nestrážím teplotu (u tý starší). Dneska „nafasovala“ Nurofen až odpoledne, když jí teplota stoupla na 38,9. Sice byla ještě v pohodě, ale po tom, co přededla včera, jsem jí to dala raděj dokud byla v pohodě, než abych se s ní pak prala…

Manžel si celý dne ztěžuje, že ho bolí celej člověk, proto ten doping dalšíma práškam…

Hodně jsmem i po tvém příspěvku přemýšlela nad tím Motolem. Myslím si, že na běžném oddělení s ní nic stejně dělat nebudou, ale během zítřka zavolám na kardio. Dneska bude asi pro obě lepší, když se vyspí (samozřejmě je budu hlídat.) Navíc, snad bude i manželovi líp a hlavně, zítra by měla přijet posila - babička. Znamenalo by to vydat se do Motola jen s Lenkou (a netáhnout s sebou dalšího maroda), což bude taky pro všechny snažší…

Ještě jednou díky za tůj čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44173
21.8.10 20:56

Brontiku,

co se týče dítěte, zvlášť kardiaka, kdyby se mi něco nezdálo, upalovala bych na pohotovost. Já mám děti zdravé, kardiak jsem sama a vím, že se na nás vztahují jiná pravidla podávání ATB, a to i preventivně před každým výkonem, kde dochází ke krvácení, většímu zásahu do organismu..

Jen Ti chci říct, i když dr. v ordinaci podle aktuálního stavu dítěte diagnostikuje určitou nemoc, vše se může z hodiny na hodinu proměnit, sama to nepoznáš.

Moje děti - zdravé, byly nemocné letos v zimě, naše dr. vždy odebírá CRP, norma je kolem 8 - 12, ale kolem 40 už je to zánět. Taky jsme chodili na kontrolní odběry. Starší měl odpoledne v ordinaci CRP 60 a večer na pohotovosti už přes 120 - po nasazení ATB. Rovnou si ho tam nechali. Přístroj na měření CRP lékařka nechala přinést z dětské JIP, kde by měl být. Myslím, že pro dítě kardiaka by toto neměl být problém.

Potom onemocněla dcera,chytla asi infekci od staršího, taky nezabrala ATB, po několikadenní léčbě se přidaly ještě další příznaky, ATB musela dostat silná kapačkou v nemocnici.

Tím Tě ale nechci strašit. Když se bavím na kontrole s kardiologem o běžných nemocech, které jsem prodělala, chytla od dětí, tak mi říkal, že všechny viry a bakterie neohrožují přímo srdce. Jako dítě jsem dostávala ATB preventivně při každém zakašlání.Dnes si myslím, že někdy zbytečně.Jsem ráda, pro všechny děti, kardiaky i ty zdravé, že doba pokročila a většina dětských lékařů tento přístroj má.

Pokud by teplota stoupala,asi bych se vydala s dítětem na pohotovost s tím, že bych tam dopředu zavolala, řekla bych, že je kardiak, to si myslím, že by vás měli vzít přednostně a nenechat chytat v čekárně další bacily a rovnou poprosit o kontrolní CRP. Myslím si, že na některém oddělení ho budou mít.

Přeji, ať jste všichni brzy zdraví :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
21.8.10 21:27

Jani i tobě díky za odpověď.

Co si budem namlouvat ani trochu se mi na tu pohotovost nechce, ale po tom, co jsi popsala, jsem čím dál víc nalomena se zítra někam vydat. Asi to vezmen z kraje, pod kopec, už to am známe. A pro jistotu se sbalenou taśkou, abychom tam nemuseli zůstat. ;)
To se mi samozřejmě nechce ani trošičku, jsme ráda, že se malá dala do kupy, tak jak se dala… Když jsem jí viděla před půl rokem při pobytu v nemocnici, tak to nebyl zrovna hezkej pohled a dneska je z ní zase veselá holčička, už i teď byla celkem kámoš s naší dr. Sice jen do okamžiku, než na i sáhla ;), ale i tak velký pokrok oproti tomu, co předváděla jindy.

Před půl rokem jsme byli hozeni do vody a od tý doby se nějak snažíme plavat… A myslím si, že včetně naší pediatričky, protože i pro tu je to nová zkušenost a snaží se dělat vše, co je v jejích silách. Při troše štěstí zítra narazíme na někoho rozumnýho… (třeba ji ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
22.8.10 09:13

Ahoj,
tak já jsem po „noční“.
Lenka se v 1 v noci vzbudila na mlíko a měla 38,9… takže panadol, sprcha… Pak jsme jí po hodině přeměřili, tak měla „jen“ 38,3…
Ve čtyři jsem jí dala nurofen, tak teď byla po sprše (byla pokaděná až na zádech…) bez teploty. Za chvíli ji přeměřím, dám snídani (musí ji mít k vůli lékům posunutou) a vyrazíme pod kopec. Sbaleno už mám od noci. Kdybych měla hlídání, tak už tam asi jsme.
Dobrá zpráva je, že ta starší je teď taky bez teploty a i manžel se cítí líp (poté, co v noci propotil asi 5 triček…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
22.8.10 09:20

Tak jsem ji přeměřila a už má zase 38,6. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
22.8.10 10:39

Vysoké CRP svědčí o zánětu, což ale nemusí být důvod hned nasazovat ATB /nevím jak u těch kardiaků - tam to může být jiné/.

Mám zásadu, že do nemocnice se nechám přijmout pouze v případě, že jde o život. Je to místo, kde je velká pravděpodobnost, že chytnete úplně jinou nemoc, než na kvůli které jste byly přijaty a na psychiku ne zrovna přívětivé /přitom právě psychika v uzdravování hraje velmi podstatnou roli/.

Brotníku, malá pořád bere ty ATB? A má jen ty teploty nebo je i mrzutá, malátná, unavená apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
22.8.10 14:54

Ahojky,
tak jsme zpátky z pohotovosti.
Sice už delší dobu, ale k PC jsme se dostala až teď.
Ráno jsem tam zkoušela napřed volat, ale telefon nikdo nebtral. Když jsme tam přijeli, tak tam naštěstí nikdo nebyl, ale pro změnu v tom pavilonu zrušili automaty na poplatky, takže manžel muset zpět k vrátnici :cert: .
Zaklepala jsem, hned nás vzali, vyzpovídali (ta starší odmítla jít dovnitř, koukala z povzdálí), Dr. koukla no krku, prohmatala ji a zjistila, že nálezově je OK. No a když jsem řekla, že je kardiak, tak nás hned poslala na oddělení.
Chvíli jsme čekali, než přijde Dr. a pak další zpovídací kolečko. :roll: Zkouknul jí, poslechl a divil se proč hned dostala atb., tak jsme mu dal Lenčinu spešl půkazku, tak už se nedivil. Udělalo se CRP a to jí vyšlo menší než 8, takže alespoň jedna dobrá zpráva. Ale prý má maličko červený krk a lehce zduřelé uzliny. Takže máme dobrat ATB (ještě dneska je má brát), prinýst moč a zavolat si během dneška o výsledek. A naštěsí si nás tam nechtěli nechat.

Takže jsme to cestou zpět dneska shrnuli tak, že Lenku minulý týden bacil nějaký hnusný bacil, díky kterýmu měla to vysolký CRP. No a do toho v druhé polovině týdne „přinesl“ manžel nějakou virozu a jak byla oslabená, tak se jí to hned chytlo. Původně jsme si totiž mysleli, že to manžel s druhou dcerou chytili od ní a vrátilo se jí to a atb. přestaly fungovat.

Takže dáváme panadol/nurofen a bojujem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
916
22.8.10 17:45

ak se držte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
24.8.10 16:05

Ahojky,
U nás se asi zkombinovaly faktory 3.
Před týdnem to byl zánět, ten jsme zlikvidovali atb., pak se manželovi podařilo přivést nějakou virózu (i on měl teploty nad 38 více jak 2 dny) a do toho jí rostly zuby.
Včera jsme byly na ORL a Lenka byla víceméně bez nálezu.
Takže jsme z toho vydedukovali, že je to nějaká viróza. Dneska už je v podstatě bez teplot.

No a kromě toho jednoho zubu, co se ukázal ve středu, se už ukazuje špička dalšího…
Manžel už je skoro OK, zítra jde do práce a ta starší už byla OK včera… U ní jsme to zvládli jen na kombinaci nurofen/panadol.

Zítra se jdeme podívat na naší Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
25.8.10 20:42

Ahoj, tak jedeme třetí kolo :zed: :zed: :zed: . Dneska jsme sice byli u dr., tak po atb. je dobrá, ale už v noci trošku kašlala a když jsem si ji dala v čekárně na chvíli na klín, tak jsem chvilku přes tričko cítíla, jak je zahlěná… Bohužel jen chvíli a pak už byla u dr. dobrá. Hlásila jsem to Dr. a zítra se máme zase přijít ukázat. Když by se to nerozjelo, tak dopoledne mezi zdravý, s tím, že by udělala jenom CRP a pokud se to rozjede (což se stalo), tak odpoledne mezi marody, abychom ty zravý ráno nenakazili, což je logický…
Ostatní marodi jsou už OK, manžel už i byl dneska v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí