Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mohu se ještě zeptat, jaké zálohy platíte za elektřinu? Bojím se, že tam bude také vysoký nedoplatek, děkuji.
Ahojky za elektřinu měsíčně platíme 1170.- Kč - a stačí nám to - ale máme noční proud - přes noc 5 hod/přes den 3 hod - v tom nočním proudu peru jinak ne.
Máme doma velký bojler v koupelně, malý bojler pod kuch. linkou, lednici A, pračku A, televizi A a troubu taky A. Žádný starý spotřebič nemáme.
Když jsme ještě bydleli v bytě, měli jsme zálohu 800 a to jsem byla doma na rodičovské s jedním dítětem a vyšlo to akorát, teď co bydlíme v rodinném domě, zvedli jsme zálohy na 1000, ještě jsme ale neměli vyúčtování, nicméně, co jsem si zatím dle spotřeby spočítala, asi nám to stačit nebude, takže jsem napnutá, jak to dopadne
snad nebudu opět plakat
Holky, díky za odpovědi, my máme zálohu na elekřinu 1500 Kč, ale jsem doma s prckem a dost peru a vaříme denně, tak uvidíme, no snad to nebude horší než ten plyn…
Ahoj, mám dotaz. Jsem v nájmu v byte pod firmou a přišel nedoplatek za plyn 61000 Kč. Na hodinách byl počáteční stav 688 m3, teď při vyúčtování 1660m3. Plyn je od innogy, byt mám malinkej, 60m2 1+1. Sice stará okna, ale přijde mi jako nesmysl projet od února do června 61000 Kč. Zálohy platím měsíčně 1500kc. Dala jsem to účetní a ta poslala reklamaci. Máte někdo podobnou zkušenost?
Cože? Tvl jako opravdu 61tis? Já jsem jednou bydlela ve starém bytě kde byly vafky. Neuměla jsem dát regulaci na spořicí topení a topila si o sto 6 no a přišel nedoplatek ale 4tis a to jsme v Praze. A tenkrát byla jooo zima. To bude nějaká blbost. Reklamaci si určitě pohlidej. 1500 by mělo být ok.
je to síla, když mi volali a říkali mi to, myslela jsem, že mě to položí. Říkala jsem účetní firmy, pod kterou bydlím, že jsem nejspíš podle všeho musela vytápět celou firmu, plus ostatní domy.
naštěstí je rozumná a reklamaci podala. Podle mě to nějak na tom RWE špatně napsali, sečetli třeba mě a firmu… nevím prostě. Každopádně jsem z toho na mrtvici a vyjádření bude až tak za měsíc.
@Verunna11 píše:
Ahoj, mám dotaz. Jsem v nájmu v byte pod firmou a přišel nedoplatek za plyn 61000 Kč. Na hodinách byl počáteční stav 688 m3, teď při vyúčtování 1660m3. Plyn je od innogy, byt mám malinkej, 60m2 1+1. Sice stará okna, ale přijde mi jako nesmysl projet od února do června 61000 Kč. Zálohy platím měsíčně 1500kc. Dala jsem to účetní a ta poslala reklamaci. Máte někdo podobnou zkušenost?
Můžeš se podívat na svůj plynoměr a jestli ho vůbec máš? Je to tvoje účetní a tvoje firma? Jestli je faktura na tvoje jméno, tak to asi budou chtít vyřizovat s tebou. Být tebou, pohlídala bych si to řádně. Můžeš se dočkat různých překvapení. Stavy si měsíčně hlídám. Tohle se mi nemůže nikdy stát. Pak napiš, jak to dopadlo.
K
není to moje firma. bydlím v bytě firmy, kde pracuju, vlastní plynoměr mám, ale není psaný na mě, ale na podnik. Stav plynoměru si hlídám a číslo uvedené na plynoměru vůbec neodpovídá tomu, co bylo ve vyúčtování. tam bylo nějakých 5100 m3 a na plynoměru 1660 m3 kdyby se zaměnili čísla, tak to pochopím, ale těch 5100 tam nebylo nikde, ani na firemním vyúčtování, proto to účetní i mě dost zarazilo.
Z dotazu není dost dobře jasné, na co se vlastně ptáš. Nepíšeš, k čemu se plyn používal. Jestli se používal k topení, tak spotřeba naměřená plynoměrem je odpovídající. Pokud jde o vyúčtování, tak tam bude nějaká chyba. Podklady k tomu by v měly v podniku být, takže nebude žádný problém ji opravit.
@JTom jen na topení. Dva radiátory větší, dva malé. Nic víc. Jen mě zajímalo, jestli je možné protopit tolik. Celé tři měsíce jsem topila na 21 stupňů.
Hodně hrubým odhadem. Spotřebovalo se 1000 m3 za 100 dní, tedy 10m3/den. Z toho vychází ztráta něco přes 3 kW, takže to je možné. Plynoměr zřejmě bude v pořádku. Chyba je ve vyúčtování.