Vyšší hcg po screeningu

56
23.4.13 17:59

vyšší hcg po skreeningu

Ahoj, jsem ve 12tt. Včera jsem podstoupila PRVOTRIMESTRÁLNÍ SKREENING a vše bylo v pořádku-nosní kůstka, šíjové projasnění, páteř v pořádku, končetiny v pořádku, močák v pořáku, prostě všechno bylo v pořádku-závěr: skreening negativní. Ale dneska jsem ještě měla výsledky z krve a vyšlo mi vyšší hcg(2,6 - teda doufám, že jsem mu rozumněla dobře, pak jsem se na gyndu už nedovolala, abych se ujistila).Když jsem se ptala, co to znamená, tak mi řekl, ať se nestresuju. V 16tt jdu na kontrolní utz. Má někdo podobnou zkušenost? ( vím, že jsou tady nějaké diskuze, ale…). Už jsme to chtěli začít oznamovat(hlavně já v práci), ale teď nevím. Jsem z toho totálně rozhozená, on řekne, nestresujte se…ale mě to, a hlavně dneska, teda vůbec nejde. Když vím, kolik je vad, kolik je syndromů atd…Holky, poraďte, povzbuďte :).Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8283
23.4.13 18:10

Ahoj neporadím ale ani nevím že se děla ještě odběr na hcg ve 12 tt? a 2,6 není to málo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4378
23.4.13 18:17

To co ti rekl urcite nebylo hcg, to mas ted nekde kolem 150000-250000 takze to co ti rekl byla hodnota neceho jineho, ale ceho ti neporadim, co tam proste znova zavolat a poptat se? Pro tvuj vlastni klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Housátko
23.4.13 18:25

To bude free B-hCG. Na tohle téma jsem dneska založila diskuzi. Co jsem ale pročítala starší diskuze, neboj se, hodněkrát se stalo, že jeden z těch dvou faktorů v krvi vyšel vyšší nebo nizší a pokud ultrazvuk dobře dopadl, je vysoká pravděpodobnost, že to je v pořádku. I kdyby byl naopak nizší i ten druhý parametr v krvi než má být ( PAPP-A), taky to nemusí nic znamenat ( i když to by mě asi už malinko znepokojilo). Myslím, že v tomhle případě můžeš být opravdu v klidu.

• Citovat
  • Upravit
8071
23.4.13 18:36

Jo, bude to free beta hCG, vyjádřeno v MoM, což je něco jako průměrná hodnota, jestli tomu rozumím. Ideálně to vyjde na 1, ale já jsem teďka při screeningu měla bohužel 3,64 a totálně mi to rozhodilo výsledky a zkomplikovalo život. Ale dobře to dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
23.4.13 18:54

@stelli Vím moc dobře, čím procházíš, já jsem na screeningu v prosinci měla hcg 2,67 a taky jsem z toho byla pár dní dost rozhozená… Důležité ale je, aby sis uvědomila, že celkově je screening NEGATIVNÍ a snaž se nestresovat - tím uděláš maximum pro miminko. Hodnota hcg sama o sobě o ničem nevypovídá… Mě čekaly v 16 tt další odběry, kde už bylo vše v pořádku a dnes jsem 30tt :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
23.4.13 19:12

Zítra tam zkusím zase zavolat(když se mi to dneska nepodařilo)a znovu se zeptám. Já nemám ráda sdělování výsledků po telefonu, když doktoři spěchají a ještě těch informací bylo tolik a hodnoty atd. A já tomu vůbec nerozumím, tak se mi to blbě pamatuje, tak v tom mám totální zmatek:-(. Ach jo. Ale už jsem se trošku uklidnila. A holky, a co to prostě znamená, že je to vyšší ta hodnota? Jako nějaká vrozená vada nebo vysokej tlak nebo něco jinýho? Ještě jednou moc díky. A pořád si opakuju, že skreening byl negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
23.4.13 19:19

@stelli Ahoj taky jsem mela vyssi HCG v krvi, a gynda me poslala radsi na odber pldodovky, podstoupila jsem ji a vse bylo ok…Ted zde mam 2 letyho klucinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
24.4.13 08:30

Mě na odběr plodovky nikdo neposílal, jenom na doplňující krevní testy v 16 tt. Myslím, že jestli doktoři posílají na plodovku nebo ne z části záleží na věku matky - mně je 25. Stelli klidně si tam zavolej - já jsem tam tenkrát taky druhý den volala, abych se uklidnila :lol: Uvidíš, že ti řeknou, že screening je negativní, tak máš být v klidu :kytka: Jinak vysoká hladina hcg může být, myslím, u downoma syndromu, ale u tebe bylo vše ostatní v pořádku (šíjové projasnění, nosní kůstka atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí