Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nic, jsou vedra, děti nemají tak malou teplotu - mají horší termoregulaci.. neměř ho, pozoruj, pokud by bylo něco jinak, pak to řeš, dřív ne.
Momentálně těším taky.
Ve středu jsem byla s oběma u dětský dr. prý viroza. Větší už je OK.
4m mimi nesmrká, nekašle, jen má od té středy neustále zvýšenou teplotu, kolem 37,6-37,8°C v zadečku (tedy jako 37,1-3°) a je celkem mrzutá. Nejsem si jistá, jestli dávat léky na teplotu, aby se jí ulevilo. Ale nechat řvát než vyleze teplota ke 38 mi taky přijde blbost. Nemůže mít zvýšenou z horka? Doma je do 25°C. Co s tím?
(Jako vím, že bych měla vědět, ale…mám prostě starost a tečou mi nervy)
Momentálně těším taky.
Ve středu jsem byla s oběma u dětský dr. prý viroza. Větší už je OK.
4m mimi nesmrká, nekašle, jen má od té středy neustále zvýšenou teplotu, kolem 37,6-37,8°C v zadečku (tedy jako 37,1-3°) a je celkem mrzutá. Nejsem si jistá, jestli dávat léky na teplotu, aby se jí ulevilo. Ale nechat řvát než vyleze teplota ke 38 mi taky přijde blbost. Nemůže mít zvýšenou z horka? Doma je do 25°C. Co s tím?
(Jako vím, že bych měla vědět, ale…mám prostě starost a tečou mi nervy)
Normální teplota mého dítěte bývá kolem 36,2. Před měsícem mu vylitla teplota na 38, kleslo to, aniž by se objevilo něco dalšího. Od té doby ma teplotu většinou kolem 37,2. Chvilkama má třeba 36,9, za hodinu 37,2. Jednou to bylo opět vyšší 37,9. Nic se neobjevuje. Zatím nemluví, tak mi neřekne, že by ho něco bolelo. Chová se naprosto normálně a akční je až moc. To, že má teplotu, poznám už tím, že hrozně hoří. Překvapuje mě, že má vždy tak nízkou teplotu, protože podle zkušeností vždy, když takhle hořel, tak byla teplota přes 38. Čím to může být?