Vytírání a zametání

Anonymní
11.9.20 15:23

vytírání a zametání

Zdravím,

mám takový hloupý dotaz. Je běžné, že než jde člověk vytírat tak v bytě vyluxuje nebo zamete. Máme parkety a plovoučku, tak jsme si zvykli před vytíráním zametat. Před zametáním ještě pouštím „samojezdící“ vysavač, aby za mě sebral drobný prach a největší nečistoty. Přijde Vám to normální? Bylo mi řečeno, že je to největší nesmysl, který partner kdy slyšel.

Děkuji za odpověď :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20896
11.9.20 15:24

Tak jde to udělat i najednou. Ale pak má člověk mop plnej bordela, kterej zůstává nalepenej na mokré zemi. Taky se všude co znám, tak nejdřív zamete/vysaje a pak až se umyje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
11.9.20 15:26

Normální je před vytíráním zamést nebo vyluxovat. Proč bych si měla po podlaze roztahovat mokrým mopem všechen ten prach a binec? Nejsem čuně… Chlapec se má ještě co učit… ;)

• Citovat
  • Upravit
709
11.9.20 15:28

Myslím že zamést či vysat před vytrenim je běžné, jinak jak říká cenarius máš mop plný bordelu, ale možná myslíš jestli je normální ještě před zametenim pustit ten „samojezdící“ vysavač? Tak to mi přijde už trochu přehnané nebo jakože nestandardní :mrgreen: ale každý to má jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.9.20 15:28

Jasný, na tomto jsme se taky shodli :D šlo mi spíš o ten krok puštění "samojezdícího“ vysavače před samotným zametením..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
11.9.20 15:30
@mmmaaannn123 píše:
Jasný, na tomto jsme se taky shodli :D šlo mi spíš o ten krok puštění "samojezdícího“ vysavače před samotným zametením..

To mi prijde divne, pouzivam bud jedno nebo druhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
709
11.9.20 15:30

@mmmaaannn123 jak říkám, to už i mě přijde zbytečné :mrgreen: ale jestli ti to přijde lepší tak proč ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
11.9.20 15:32

Mně to přiznám se také moc normální nepřijde. :) Vysavač tu vyluxuje prach a ty ho zpátky naklepeš na podlahu z koštěte. Nebo alespoň já považuji vysávání za efektivnější než zametání. Vysavač vezme všechno, ale koště mi drobný prach nechá. Ale tak když to to vyhovuje, tak asi proti gustu :nevim: :D

• Citovat
  • Upravit
Silverine247
11.9.20 15:37
@Kolicek95 píše:
Mně to přiznám se také moc normální nepřijde. :) Vysavač tu vyluxuje prach a ty ho zpátky naklepeš na podlahu z koštěte. Nebo alespoň já považuji vysávání za efektivnější než zametání. Vysavač vezme všechno, ale koště mi drobný prach nechá. Ale tak když to to vyhovuje, tak asi proti gustu :nevim: :D

Presne. Zametat plovoucku mi prijde jako nesmysl, kdyz mam vysavac, akorat rozviris ten prach a bordel. :think:

• Citovat
  • Upravit
Uslava
11.9.20 15:45
@Anonymní píše:
Zdravím,

mám takový hloupý dotaz. Je běžné, že než jde člověk vytírat tak v bytě vyluxuje nebo zamete. Máme parkety a plovoučku, tak jsme si zvykli před vytíráním zametat. Před zametáním ještě pouštím „samojezdící“ vysavač, aby za mě sebral drobný prach a největší nečistoty. Přijde Vám to normální? Bylo mi řečeno, že je to největší nesmysl, který partner kdy slyšel.

Děkuji za odpověď :)

Udělej si to tak, jak ty považuješ za nutné. Jestli chce o podlahy pečovat partner, tak mu dej propriety do ruky a ty jdi dělat to, co tě baví. Nebo mu to můžeš jít kritizovat.

• Citovat
  • Upravit
43033
11.9.20 15:49

Vy umíte někdo vytřít bez zametení? když nezametu, mopem přesunuji přesunuju chlupy a drobky sem a tam. Až se nakonec některé rozpustí a přilepí.
jestli znáte nějaký mop, který by to zvládl naráz, dejte tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14608
11.9.20 15:50

No ono když umíš mop používat správným způsobem, tak zametat nemusíš. Většinou lidi vytiraji tak, ze dělají jen pohyby sem a tam, zleva doprava, to pak ten mop nechá případné smetí na každém tom zaseku. Ale když s nim děláš jakoby takové osmičky, tak vlastně vše hrnes porad jednou hranou mopu před sebou (tu hranu si porad hlídáš, aby jela po podlaze krouzivym pohybem, když potřebuješ změnit směr) a krásně si i zameteš. Na konci hromadku jen sebereš a jedeš dál.

Dělají to tak i uklízečky, když mas uklidit několikapatrovy barák za večer, tak je sakra znát, jestli ho děláš cely dvakrát nebo jen jednou.

Ale musí na to byt samozřejmě plochy mop, ne třásňový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43033
11.9.20 15:51
@mmmaaannn123 píše:

tak to už je asi zbytečná procedura

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43033
11.9.20 15:52
@Semtex píše:
No ono když umíš mop používat správným způsobem, tak zametat nemusíš. Většinou lidi vytiraji tak, ze dělají jen pohyby sem a tam, zleva doprava, to pak ten mop nechá případné smetí na každém tom zaseku. Ale když s nim děláš jakoby takové osmičky, tak vlastně vše hrnes porad jednou hranou mopu před sebou (tu hranu si porad hlídáš, aby jela po podlaze krouzivym pohybem, když potřebuješ změnit směr) a krásně si i zameteš. Na konci hromadku jen sebereš a jedeš dál.

Dělají to tak i uklízečky, když mas uklidit několikapatrovy barák za večer, tak je sakra znát, jestli ho děláš cely dvakrát nebo jen jednou.

Ale musí na to byt samozřejmě plochy mop, ne třásňový.

to by chtělo video

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
709
11.9.20 15:54
@Pudloslava píše:
Vy umíte někdo vytřít bez zametení? když nezametu, mopem přesunuji přesunuju chlupy a drobky sem a tam. Až se nakonec některé rozpustí a přilepí.
jestli znáte nějaký mop, který by to zvládl naráz, dejte tip.

No já teda taky vždy vysávám nebo zametám před vytiranim, ale někdy když není čas nebo něco tak plochým mopem vytřu rovnou a dá se to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný