Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Dnes jsem zjistila, že mě z jedné bradavky při jejím stisknutí vytéká bílá řídká tekutina. Těhotná nejsem, naopak se snažíme o mimi. Myslíte,že je to nějaký problém?? Díky L.
Ahoj.
Pokud nejsi těhotná, rozhodně si co nejdřív zajdi k lékaři. Může jít o nějakou hormonální poruchu apod. Normálně by mimo těhotenství a laktaci nic vytékat nemělo. Jiné potíže nemáš? Snažíte se dlouho?
Zatím držím pěsti.
CIBULKA
Ahoj,
kontrola u lekare nemuze skodit, ale ja to mela taky a nic to nebylo (i jsem to konzultovala s gynekologem…) Vsimla jsem si toho zhruba ve svych 18 letech a mela jsem to az do porodu… tedy 29 let… Ted pro zmenu jeste kojim ![]()
H.
Ahoj Lencik
Ja jsem to mela taky....... brala jsem antikoncepci a jednou jsem zjistila na triku, ze tam mam flek… zmackla a vyteklo
Tak jsem si nechala udelat horm. profil......... a zjistila se u mne prolaktinemie. docela jsem se vydesila.. doktor me poslal na magnetickou rezonanci, jestli se neco na hypofyze nedeje… nastesti v poradku, ale sledoval mi hodnoty…
Pak jsem chtela miminko a ono neprichazelo rok, rok a pul......... no a nakonec mi Dr. na:,–(il na prolaktin Dostinex, ten hladinu upravil...... a do 5 mesicu se nam zadarilo pocit miminko
Takze, ja bych to nepodcenovala a radeji sla na vys hormonu… aspon budes mit jistotu…
Jo a jeste ja mam hypotyreozu......takze sme upravovali i lecbu st. zlazy
Katka&Pepicek 38+1
Ahojky,
já sem taky zjistila bělavý výtok z jedné bradavky. Snažíme se o mimi skoro rok po vysazení HA 11 let. Tak jste mě ted trochu vyděsily. Zatim jsem si z toho nic nedělala. Až půjdu k DR tak se na to raději zeptám.
Držím všem palce, aby bylo vše ok.....
Ahojte,
já jsem taky jednou zjistila takovou kapičku čiré tekutiny, která mi vytekla z bradavky, ale ne samovolně, ale po zmáčknutí - ale to prý nic není. Byla jsem na hormonálním profilu a prolaktin mám normální, normálně ovuluju. Ten výtok by neměl být ve větším množství a samovolný, protože vysoká hladina prolaktinu narušuje proces ovulace (funguje to podobně jako, když žena kojí, tak většinou nemenstruuje). Pokud jsi snažilka, tak k Dr. určitě zaskoč.