Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, chci se zeptat.Když jste podstoupili iui, jak dlouho jste se nekoupaly ve vaně?Já jsem 8 dní po iui a stále se ještě nějak bojím naložit do plné vany.A také asi bude vadit horká voda, že jo?Otázka platí i pro ostatní metody.Chtěla bych prostě vědět, jestli vadí v těhu. koupání ve vaně v horké vaně.Děkuji moc.Já jsem se v Caru na to zapomněla zeptat, ale oni by stejně řekli, že mužu dělat vše jak je znám.Ale konkrétně tohle si myslím, že vadí.Já totiž miluji horkou vanu, takže jsem už na horkou vodu docela zvyklá........a tak si te´d alespoň horkou vodou sprchuji nohy
Prostě mi to chybí
V prvním trimestru horkou vanu rozhodně ne, však horká vana a červený víno je babská rada, když chtěla žena potratit…
Hodně štěstí ať to vyjde!
Peta
No, nevím jak to je po umělém oplodnění. Ale já mám nějak zafixováno
(někde jsem to asi slyšela), že v těhotenství by se ležení ve vaně mělo vypustit. Pak mi to ostatně řekl i můj gynekolog. Dodržovala jsem to, i když horkou vodu zbožňuju. (A taky jsem si představila, jak tam asi je miminku, už takhle tam má vedro a já mu tou vodou ještě „zatopím“
.) Ve vaně jsem se koupala, až když jsem měla po termínu a chtěla jsem malou trochu popostrčit na svět (stejně to nepomohlo, šly jsme na vyvolání).
Osobně bych to nepokoušela, myslím, že vzdát se na 9 měsíců vany není taková oběť , sprcha je taky fajn:)
Baghira a Eliška (skoro 15 m.)
Moc děkuji
Já jsem po prvním iui,tady tu chybu udělala.Vůbec nikdo mi nic neřek, naštěstí před druhou mě to nějak napadlo samotnou.Nohy si snad horkou sprchovat můžu, já nemám ráda vlažnou vodu…Hlavně asi,aby to nešlo na bříško.Na to si dávám pozor, někdy si tu horkou pustím i na ramena
Si prostě nemůžu pomoct-asi závislost.Koupat jsem se raději přestala
Tak to já jsem se ve vaně koupala celé těhu. Taky mám ráda horkou vodu. V zimě mi to několikrát udělalo moc dobře - krásně se ve vaně relaxovalo! Voda by neměla akorát být moc horká a neměla bys tam být hodně dlouho. Jinak můj Koblížek - 1m teplou vodu zbožňuje a když slyší jak teče sprcha tak nadšeně poslouchá a kouká. Ještě si to pamatuje z bříška.
Myslím že když se to nepřehání, nemůže to uškodit. Člověk by se měl řídit instinktem a dělat co mu dělá dobře - zvlášť v těhotenství.
Tak pohodové těhu a krásné, zdravé miminečko ![]()