Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj mamky, dvojčata nám začínají lézt, tudíž přemýšlím o zakoupení ohradky. Ta ideální podle mě je 2 m na 1,5, ale máme malý obývák, takže tím pádem zabere veškerý zbytek místa. A taky je docela drahá i z druhé ruky… Otázka zní jednoduše: má vůbec cenu kupovat ohradku, nebo je lepší byt/ místnost zajistit zábranami aby si děti neublizily a nechat jim tedy " volný pohyb"? Díky za radu ![]()
Rozdělala jsem ji na týden, a zase složila
nějak se mi tam malou prostě nechce zavírat, a bránit ji v lezení, ani tam nebyla spokojená. Když už potřebuju jooooooooo něco udělat, tak ji na chvilinku frknu do postýlky, kde je hodná. Jinak mi tady jezdí o celém bytě, ale máme jen 2+kk, a nevadí mi to. Leze si, stoupá…je to pro mě takový přirozenější, a určitě i pro ni
Ale s dvojčaty je to jiné, ale asi by bylo lepší pro jejich bezpěčí, aby byli odděleni, když už budeš potřebovat pro ně bezpečí. Já to vidím na mojí malé, jak ji musím hlídat, když je s jinými miminkami. Mají tendence se tahat za náušnice, píchat si do očí…to ybch asi měla větší strach. Možná jsme zbytečně opatrná, ale nevím…to ybch asi bez dozoru nenechala - 2 děti.
využila jsem jak jen to šlo - dokonce jsem v ní i spala, když měli synáčci v noci hravou.
Ja mam s molitanovou matraci a podlazkou, mame plovoucky, tak se mi nechtelo maly mimino davat primo na zem.
Ale jakmile zaclo dite samostatny pohyb, tak jsem vyndala sprusle a mohli svobodne lizt dovnitr a ven. Nicmene pokud byla fakt nutnost, tak jsem tam dite mohla zavrit a nemusela se bat, ze v nestrezene okamziku neco provede, treba kdyz jsem potrebovala vybehnout se psama, jit dolu do pracky…
Tak nevim, my ji tu mame spis jako takovy vyhrazeny prostor pro mimino, aby mohlo pohodlne praktikovat otaceni na bricho a nikdo mu neskocil na hlavu, vlastni rpostor na hrani. Mame 1,2×1,3m, pro jedno dite tak akorat, ale jeste je dost prostoru, aby se tu mohli pohybovat ty zbyvajici dva, treba i na odrazedle atd. Pokud mas rostoru min a moznost zabezpecit byt, tak udelej spis to, ja udelala v podstate oboji.
Využívám jí už několik měsíců a nedám na ní dopustit - co žena to názor, řiď se podle sebe, pokud cítíš že jí využiješ, kup jí. Máme psa, tak jsem ráda že si v ohrádce hraje a není chvilku jak prase od něj
Máme teda tu největší a na nožičkách s obří matrací - malá mi už skoro chodí a používáme jí od té doby co se začala přetáčet.
Pokud máte malý byt, ohrádku bych nepořizovala, stačí prostě zajistit obývák, aby si děti nic neudělali a dát do dveří vrátka. My mám i vrátka i ohrádku, ale velký byt, takže jsme si mohli dovolit koupit ohrádku 2 metry na 2 metry, pořídili jsme ji, co malej začal lézt, teď má 18 měsíců a má ji jako hrací koutek, dvířka už dávno nezavíráme. Mimo to si hraje taky v pokojíčku, ale tahá hračky z obýváku do pokojíku a naopak. Podle mě jsou malé ohrádky na nic.
@sad 1 tak mě ani tak nejde o to je nechat bez dozoru, to ani nejde, protoze jak pises okamzite by bylo vypíchnuté oko. Spíš když si hrají sami v pohodě tak vytáhnu třeba žehlení a v mistnosti kde jsou prostě zehlim a kdyztak zasáhnu. Jen se bojím toho nestrezeneho okamžiku a hned je hlavička na rohu nebo prstíky v šufleti… Nevím asi jak přemýšlím byly by to vyhozené peníze, holt se jim budu muset venovat na 100% ![]()
Trochu mi tady na na padá prach.. ale pokud jdu do sprchy nebo jinam kde budu déle jak tři minutky tak ho tam šoupnu. Nicméně je to neseno nelibě
většinou si omlátí hlavu o šprušle
a mlátí dokud nepříjdu ![]()
ale v tvém případě - dvojčata - se to možná využije lépe
![]()
@sad 1 tak mě ani tak nejde o to je nechat bez dozoru, to ani nejde, protoze jak pises okamzite by bylo vypíchnuté oko. Spíš když si hrají sami v pohodě tak vytáhnu třeba žehlení a v mistnosti kde jsou prostě zehlim a kdyztak zasáhnu. Jen se bojím toho nestrezeneho okamžiku a hned je hlavička na rohu nebo prstíky v šufleti… Nevím asi jak přemýšlím byly by to vyhozené peníze, holt se jim budu muset venovat na 100% ![]()
@wra My jsme naštěstí ohrádku nekupovali, máme cestovní postýlku, tak jsme zkusila právě tu. Nemáte ji? Že bys to jen zkusila. JInak žehlit já si netroufnu ani s jednou příšerkou, to by nešlo ani náhodou. Žehlím večer, jakmile usne. Doporučuju koupit ty chrániče rohů. Jinak, u nás, tím, že jsme nechávala malou volně, naučila se spoléhat fakt sama na sebe a je velmi opatrná. Jako vyjimečně taky spadne, ale nic hroznýho. Když si stoupne, naučila se hned i dolů, a tak. S tím žehlením nevím, to bych asi neriskovala, pokud musíš, pokud jsou vzhůru, tak…bych to stejně nechala na dobu, kdy spí
![]()
Mají pokojíček? Jestli ano, tak dej zabranu do dveri, my měli zabranu ve dveřích v obyvaku, ted maj svůj pokojik a jak mi ta zabrana chybi
,mm uz ji nechce na nove montovat achjo… ![]()
Ne vůbec jsem jí neměla.. U kamarádky sloužila jako odkladiště hraček, malej s dvířkama rumplovala a otevřel je už po půl roce.. Já malou odkládala do postýlky nebo si jí brala s sebou - záchod, koupelna.. Se tam popelila a já jsem si myla hlavu..
U dcery jsem ji použila jednou na 20 sekund, sedla si, rozhlídla se, zjistila, že nemůže ven a spustila takový ječák, že se divím, že si to v hasičárně o 2km dál nespletli s poplachem. U druhého pokusu spustila už preventivně jen viděla, že se s ní nakláním nad ohrádkou. Tudíž sbaleno, odvezeno. U dvojky už mě ani nenapadlo ji používat. Prostě postupně jak se dítě vyvíjí, tak se upravuje byt. První měl hrací deku, když se začal otáčet, měl hustou silnější deku, kterou tam má stále na přebalení, po koupání na mazání apod. a postupně se odstraňují překážky jako prodlužky, kabely, knihy nízko od země apod.. Jako dozorovat a jistit ho musím, ale zas když nebude zkoušet a padat a nabíjet si kokos, tak se nic nenaučí. Má 8m, stojí, začíná obcházet nábytek a už ví co a jak, aby tolik nepadal atd.. a když just opravdu potřebuju, aby mi tu nerajdil, tak ho dám do židličky, dostane misku, vařečku, sušenku, nějaké hračky a dám si ho přímo k sobě, protože už je z něj maličký separáček a musí si maminku hlídat.
@neumisa píše:
@wravyužila jsem jak jen to šlo - dokonce jsem v ní i spala, když měli synáčci v noci hravou.