Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak když vám to tak nevadí.. já si třeba nedovedu představit, že bych se svojí mamkou trávila tolik času a i ona by ten čas neměla.
To se musíš zeptat mámy. Třeba známá to má podobně a babička je šťastná, že je s nimi. Předpokládám, že máma by ti asi řekla, kdyby jí to vadilo. Nebyl to zase nějaký článek na onadnes nebo zena.cz? Tyto články jsou zásadně smyšlené, s vymyšlenými lidmi s nějakým srdceryvným příběhem, kterým se chtějí strefit do čtenářek
a povedlo se. Neřeš články, pokud tě to tak zasáhlo, mámy se zeptej
No já jsem dokonce taková mrcha že ji o to hlídání i někdy poprosím
co blbneš s tebou triskaji hormony že
však kdyby nechtěla tak tam není ne.
Tak pokud k vam chodi sama a dobrovolne a obou vam to tak vyhovuje, tak co resis za problém?
To ji zves, nebo chodí sama? Původně jsem si myslela, že se chceš zeptat, jak se jí zbavit
mně by hráblo ![]()
O vaření se dělíte, předpokládám, že o uvařené jídlo taky. Nepřipadá mi to jako využívání, naopak si myslím, že je spokojená. Kdyby nechtěla trávit tolik času s vnoučetem, tak to nedělá. ![]()
Na clanky se vykasli a prober to s mamou. Je fakt, ze jsem zazila par kolegyn, ktere byly denne u mladych, x krat za den telefony, kazdy vikend hlidani vnoucat a v praci neustale hekaly jak je mlady pretezujou, jak to casove a financne nezvladaji ale do oci by jim to stopro nerekly.
Pokud to oboum vyhovuje, tak to na vyuzivani nevidim.Mne by spis v hlave hlodalo, proc nedokazu fungovat sama se svym ditetem a potrebuji neustale nekoho u sebe.
@wildcherry to taky může být tím že ta maminka je tam ráda a zakladatelce tam nevadí tak proč by to řešila.
Záleží, jestli to tvé mámě vyhovuje. Mě by máma s tímto poslala do háje. S dětma mi nepomohla nikdy, ani nikdy nehlídala a ani se jí o to neodvažuji požádat. Ale moje matka je jiná kapitola.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych znát váš názor, podařilo se mi pořádně se vypsychovat poté, co jsem si přečetla „vztahový článek“ na internetu. Mám syna, rok a půl, druhé mimimo čekám. Máma bydlí cca 15 minut od nás, je v důchodu, rozvedená, jiné vnouče nemá. Je u nás každý všední den ( asi na 3-4 hodiny dopoledne a kousek odpoledne, než se manžel vrátí z práce), nikdy nedělá nic v domácnosti (úklid, žehlení, praní apod), přijde a chce si pohrát s malým, ve vaření se střídáme, jeden den já, druhý ona, nechci, aby malému kupovala žádné věci (krom ovoce, třeba donese čtyři banány), peníze máme… Pokud nemám třeba doktora, není s malým sama… Připadá vám to jako využívání? Samozřejmě mi pomáhá, díky ní se malý naučil spoustu nových věcí… Dneska jsem si četla o uhoněné babičce, která je vyčerpaná z hlídání, protože neumí říct ne, tak mě to dost vykolejilo… Možná píšu jako magor, prostě mě to zasáhlo a uvažuju, jestli nejsem svině… Díky za názory
Vždyť je to hezký, že si takhle rozumíte.
Jak žijete, je jen vaše věc. Jen se s maminkou domluv, že kdyby na ni toho bylo moc, tak aby ti to řekla a třeba netrpěla. Každý člověk má jiný způsob života. Jedna babička leze po horách, druhá nevyleze z domova, třetí pořád studuje a další třeba všechny nenávidí. A pokud jsou všichni takhle spokojení, tak je to dobře. Proč by se měly v posledních letech života nutit do něčeho, co nechtějí. Za mě dobrý!!!
@Ennny píše:
@wildcherry to taky může být tím že ta maminka je tam ráda a zakladatelce tam nevadí tak proč by to řešila.
Vsak to resit nemusi, je to ciste na ni, jak bude jeji domacnost vypadat. Stejne jako u kazdeho z nas.
Tak pokud jí neříkáš aby u vás byla tak to přece není využívání. Mě by teda asi hráblo mít mámu denně doma ale když vám to vyhovuje ![]()
@wildcherry reaguju na to že by tě hlídalo proč nedokážu fungovat sama…ona dokáže ale když už ta mamka přijde je ji blbé ji vyhodit a proč když ji tam nevadí to přece nevylučuje to že se neumí postarat sama…
Ahoj, chtěla bych znát váš názor, podařilo se mi pořádně se vypsychovat poté, co jsem si přečetla „vztahový článek“ na internetu. Mám syna, rok a půl, druhé mimimo čekám. Máma bydlí cca 15 minut od nás, je v důchodu, rozvedená, jiné vnouče nemá. Je u nás každý všední den ( asi na 3-4 hodiny dopoledne a kousek odpoledne, než se manžel vrátí z práce), nikdy nedělá nic v domácnosti (úklid, žehlení, praní apod), přijde a chce si pohrát s malým, ve vaření se střídáme, jeden den já, druhý ona, nechci, aby malému kupovala žádné věci (krom ovoce, třeba donese čtyři banány), peníze máme… Pokud nemám třeba doktora, není s malým sama… Připadá vám to jako využívání? Samozřejmě mi pomáhá, díky ní se malý naučil spoustu nových věcí… Dneska jsem si četla o uhoněné babičce, která je vyčerpaná z hlídání, protože neumí říct ne, tak mě to dost vykolejilo… Možná píšu jako magor, prostě mě to zasáhlo a uvažuju, jestli nejsem svině… Díky za názory