Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
@wildcherry @TopSecret @Ravedd Děkuji Vám děvenky za milá slova, ano, asi jsem nesebevědomá a potřebuju občas znát názor okolí, v tom máte pravdu, prdět umím sama, ale spoustu věcí raději proberu s jinými, abych nikomu neublížila. Na druhou stranu nechápu, proč takové sebevědomé, vševědoucí dámy navštěvují takové diskuze, evidentně znáte odpověď na mnohé a vždy si víte rady… Mnoho štěstí a empatie, ony mnohdy ani ty pochybnosti nejsou špatné…
Nic o tom že jsi nesebevedoma jsem nepsala naopak jsem ti napsala že pokud mamka chodí sama tak to není využívání, ani jsem nepsala že si sama neuprdneš a hodila jsem příběh z okolí kdy opravdu využívá a opravdu si sama ani neuprdne.
rozhodně nejsem vševědoucí ale zbožňuju když se v diskusích dozvídám že jsem řekla něco co jsem ve skutečnosti neřekla asi to píšu mezi řádky ani o tom nevím
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych znát váš názor, podařilo se mi pořádně se vypsychovat poté, co jsem si přečetla „vztahový článek“ na internetu. Mám syna, rok a půl, druhé mimimo čekám. Máma bydlí cca 15 minut od nás, je v důchodu, rozvedená, jiné vnouče nemá. Je u nás každý všední den ( asi na 3-4 hodiny dopoledne a kousek odpoledne, než se manžel vrátí z práce), nikdy nedělá nic v domácnosti (úklid, žehlení, praní apod), přijde a chce si pohrát s malým, ve vaření se střídáme, jeden den já, druhý ona, nechci, aby malému kupovala žádné věci (krom ovoce, třeba donese čtyři banány), peníze máme… Pokud nemám třeba doktora, není s malým sama… Připadá vám to jako využívání? Samozřejmě mi pomáhá, díky ní se malý naučil spoustu nových věcí… Dneska jsem si četla o uhoněné babičce, která je vyčerpaná z hlídání, protože neumí říct ne, tak mě to dost vykolejilo… Možná píšu jako magor, prostě mě to zasáhlo a uvažuju, jestli nejsem svině… Díky za názory
Ty Jo zo máte super že vám mamka tak pomáhá…
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych znát váš názor, podařilo se mi pořádně se vypsychovat poté, co jsem si přečetla „vztahový článek“ na internetu. Mám syna, rok a půl, druhé mimimo čekám. Máma bydlí cca 15 minut od nás, je v důchodu, rozvedená, jiné vnouče nemá. Je u nás každý všední den ( asi na 3-4 hodiny dopoledne a kousek odpoledne, než se manžel vrátí z práce), nikdy nedělá nic v domácnosti (úklid, žehlení, praní apod), přijde a chce si pohrát s malým, ve vaření se střídáme, jeden den já, druhý ona, nechci, aby malému kupovala žádné věci (krom ovoce, třeba donese čtyři banány), peníze máme… Pokud nemám třeba doktora, není s malým sama… Připadá vám to jako využívání? Samozřejmě mi pomáhá, díky ní se malý naučil spoustu nových věcí… Dneska jsem si četla o uhoněné babičce, která je vyčerpaná z hlídání, protože neumí říct ne, tak mě to dost vykolejilo… Možná píšu jako magor, prostě mě to zasáhlo a uvažuju, jestli nejsem svině… Díky za názory
Já si myslím že S vama tráví čas ráda, pokud nemá vyloženě nějaké časové náročné koníčky, přítele tak co by dělala doma sama(nemyslím to špatně)..Já bych to brala kdyby měla moje mamka čas a přijela častěji..pokecáme, člověk není sám s dětma, dáme kafíčko, projdeme se..
@35ja píše:
@Ravedd je vidět že vám švagrová pěkně leží v žaludku
Ani ne je mi docela ukradená jen nemám ráda lidi co využívají ostatní takže se s ní skoro nestykam pokud nemusím to je totiž člověk co přijde a vždycky něco potřebuje
a až uvidíš jak je tvůj manžel zničenej z toho že se musí koukat jak někdo využívá jeho mámu a ta je na první pohled unavená a nemůže s tím nic dělat tak možná pochopíš
jinak nemám důvod aby mi ležela v žaludku a už vůbec ne kvůli tomu že jí tchyně pomáhá kdybych chtěla tu pomoc mám taky jenže jí nechci a nepotřebuju děti jsem si pořizovala s tím že se o ně postarám a ne s tím že si pořídím děti a ono to nějak půjde a v nejhorším zapřáhnu všechny okolo ![]()
No myslím že moc ukradená ti není když o ní tu několikrát píšeš a pomlouvas ji tak asi nejsi o nic lepší než ona
..můj manžel není jako tvůj ten by s tím byl raz dva hotovej ![]()
@35ja píše:
No myslím že moc ukradená ti není když o ní tu několikrát píšeš a pomlouvas ji tak asi nejsi o nic lepší než ona..můj manžel není jako tvůj ten by s tím byl raz dva hotovej
Pomlouvání je když to říkáš někomu za zády
to nedělám protože jsem jí to řekla do očí nemám problém říct lidem svůj názor protože se za něj nestydím
a raz dva hotovej… By mě zajímalo jak se tohle řeší
jako mámu která má radost že je potřebná a neřeší sebe a svoje zdraví přivážu za nohu ke stolu?
nebo myslíš že nikdy nic neřekl?
samozřejmě že jo ale je dospělá a svéprávná ![]()
@Ravedd a tady ji za zády nepomlouvas
…řešit se dá všechno ale když to tchyni tak vyhovuje váš problém, když člověku něco vadí tak to řekne a nedělá to…je to jen o komunikaci a s tou má asi problém
Přišlo by mi to super, kdyby to takhle měla třeba jednou týdně. Ale KAŽDÝ den mít ve svém bytě mámu 5 i víc hodin, to mi zavání nesamostatností zakladatelky a možná až nezdravým vztahem máma a dcera.
Zakladatelko, to nikdo cizí opravdu neposoudí, jestli využíváš svoji mámu, nikdo nezná vaši situaci. Může to být tak, že to prostě sama nezvládáš, dáváš najevo, že tu pomoc potřebuješ, chceš, aby tam s tebou byla a pomáhala. Nebo to může být tak, že ona nemá jinou náplň života, než se starat a pomáhat ti a sama chce u vás být, protože prostě nemá co jinýho na práci. To musíš vědět ty sama. Pokud je to ta první možnost, tak je to fakt divný a zavání to tvou nesamostatností a neschopností. A pokud tak druhá, tak to asi budeš muset řešit s ní. Ale z mého pohledu je to teda šílený, mít tam někoho, i když je to vlastní máma nakýblovanýho několik hodin denně, vůbec si to neumim představit, to nemáš jiný zájmy a aktivity s tím dítětem, nic s ním neděláš sama, když máš pořád někoho za zadkem, máma se tam střídá s manželem, je to divný, no. Ale jestli to vyhovuje všem, tak proč to řešit a zajímat se, co si o tom myslí cizí lidi? ![]()
@josta píše:
Přišlo by mi to super, kdyby to takhle měla třeba jednou týdně. Ale KAŽDÝ den mít ve svém bytě mámu 5 i víc hodin, to mi zavání nesamostatností zakladatelky a možná až nezdravým vztahem máma a dcera.
@wildcherry @TopSecret @Ravedd Děkuji Vám děvenky za milá slova, ano, asi jsem nesebevědomá a potřebuju občas znát názor okolí, v tom máte pravdu, prdět umím sama, ale spoustu věcí raději proberu s jinými, abych nikomu neublížila. Na druhou stranu nechápu, proč takové sebevědomé, vševědoucí dámy navštěvují takové diskuze, evidentně znáte odpověď na mnohé a vždy si víte rady… Mnoho štěstí a empatie, ony mnohdy ani ty pochybnosti nejsou špatné…