Vývar od kdy?

142
26.5.20 19:30

Vývar od kdy?

Maminky od kdy ste dávali vývar? Ja dnes vařila z krůty asi 2 hodiny je docela mastný (bez soli - tak aby mohl malej ma 11 měsíců) co ta mastné oka nevadí? Někde jsem četla ze to vybírali 8o
Tak. Nevím ale max by se z toho potento ne :)

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

16847
26.5.20 19:34

Tyjo ja davala trochu vyvaru snad uz od prvních příkrmů s masem, někdy v 5 měsících. V 11 měsících maly jedl s nama, akorat neslane nekorenene

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
142
26.5.20 19:40

@Kriss Tina no tak to je paráda :blush: Malej moc jedlíkům nebyl jen skleničky od hipp jinak nic nechtěl, ale teď poslední dny úplně otočil a chce to co my :grin: :joy:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
16847
26.5.20 19:42

@Lesanka22 jo oni chtějí to co maji ostatní :D náš ma teď rok a svoje zahodí a loudí u nás :D

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
12656
26.5.20 20:07

Vyvar dávám asi od půl roka. po tom co měl zavedeno vše co do vývaru dávám. maso, cibule, čenek, celer, petržel, mrkev, koření - bez pepře a soli.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
49133
26.5.20 20:11

Dávala jsem mix zeleninové od čtyř měsíců a od půl roku masové.
Naučila jsem si všechny tři na vývary a jsem za to vděčná, když je někdy přepadne moribundus a odmítají jídlo. Tak vývar a ovoce je jediné co sní kdykoli.
Celkově jsou zvyklí na polévky, když výjimečně není, tak se ptají, kdy bude oběd? Že bez polévky pro ně není oběd kompletní.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
29962
26.5.20 20:34

Já jsem nikdy tuk z vývaru nevybirala, myslím si, že v tom tuku jsou cenné látky, o které bych nás ochudila. Vývar dělám z masa a kosti, které k němu patří. Další kosti tam nepridavam. Z toho jsou potom mastné těžké vyvary.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
49133
26.5.20 20:40

Vybiram tu penu/ sum, ktery se tvori v zacatku vareni. Nekde jsem cetla, ze skodi srdci.
Ale druha vec je, ze nesnasim mastnisko a cokoli tucne. Takze tohle fuj davam pryc bezne.
My mame domaci ovci maso. I to pouzivam na vyvary. Trosku ocek mi nevadi, ale moc mastne to byt nemusi.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
29962
26.5.20 21:42

@Kelsey Já jsem zase četla, že ten šum je srazena bílkovina a vybírá se hlavně z estetických důvodů. Ale prý je prospěšný :nevim: Těžko říct, kde je pravda.

Většinou dělám vyvary z hovězích žeber, pokud tam nepridam zvlášť ještě hovězí kost, mastné to není. Ještě dělám kuřeci ze skeletu, křídel a přidávám tam i stehno, vývar je plnější a vařené maso mají rády do tortil. Krůtí z krku taky někdy. U nás se taky jí hodně vyvary a taky je děti sní snad za všech okolností.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
1722
26.5.20 22:02

@Jana206 tak tak, pěna je sražená bílkovina s krví :) ničemu to nevadí, ale já ji sbírám, mně se hnusí.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama