Domácí ovocné příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Domácí ovocné příkrmy
Zdravím konečně mám zase možnost dělat si příkrmy, ale naše princezna (7m) si všimla, že to není tak sladké jako kupované. Doteď měla Sunárka, Hami,… Nechci a ani nebudu to sladit navíc cukrem, ale zajímalo by mně jak to doma řešíte. Napadá mně třeba brát sladší odrudu jablek a hrušek
ale nevím jakou, zas nechci kupovat od každého jedno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jestli nemas domácí ovoce, tak se ti dělání prikrmu sakra nevyplatí. Das za to majlant, stravis u toho hromadu casu a vyjde to dráž než kdyz koupis hotovou presnidavku (do kterych je ovoce přísně hlidane a kvalitnější nez treba jablka z obchodu). Když sem mela domácí, tak sem čekala az bylo vše pořádně zralé a sladké a michala víc druhů ovoce (treba jabka s hruskama nebo jabka a jahody)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muzes zkusit michat cast kupovanych a cast domacich, ze zacatku dat treba lzicku domaciho prikrmu do kupovanyho a postupne to navysovat. Nebo zkusit ovoce poradne vyvarit, aby byla chut ovoce koncentrovanejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikky121 No, ono je to těžké, když už jsi jí zvykla na to sladké. Pokud máš třeba poblíž sady, tak ti určitě poradí nějakou marmeládovou odrůdu. A udělala bych kotel toho a vždycky k tomu něco rozvařila.
Jinak bych taky zkusila mixovat. Část sladkého a část kupovaného. Ale přímou zkušenost nemám já vařila z domácího a nebo kupovala většinou jenom ty, kde přídvek cukru není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právě domácí ovoce taky budeme mít, ale až v létě. Hromadu času u toho rozhodně nestrávím, s tím vařením a mixováním to je jen chvilka, mám mixer/parní hrnec od TommeTippe, tak to tam jen šoupnu a jdu si dělat svoje. Zkusím to tedy míchat a postupně ubírak kupovaný. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikky121 píše:
Právě domácí ovoce taky budeme mít, ale až v létě. Hromadu času u toho rozhodně nestrávím, s tím vařením a mixováním to je jen chvilka, mám mixer/parní hrnec od TommeTippe, tak to tam jen šoupnu a jdu si dělat svoje. Zkusím to tedy míchat a postupně ubírak kupovaný.
To už ani nic vařit nebudeš ne?? I teď už pomalu můžeš začít mačkat třeba banán a pak dávat kousky do ruky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pridavej do toho banán. Ten je sladkej až hrůza. Já ho dávám právě do domácích ovocných přesnidavek a kaši, protože naše vybiravka taky ty míň sladký nechce. Stejně jako do zeleniny dávám mrkev a batat, to je taky sladký. Postupně snizuju množství, ať si zvyká, ze ne všechno je sladký. Vcelku to funguje. Ji už skoro všechno, jen to sladký ji prostě s větší chuti a sní toho víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikky121 v lete uz budes mit 10. měsíční dite, to uz mixovane presnidavky ani nepotrebuje
mu das kus jabka do ruky a hotovo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina jo taky se na to docela i těším ale tak kapsičku s sebou aspoň udělat můžu, ale s tím že nesnese ani malinkou hrudku v kaši
no uvidíme. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikky121 píše:
@Kriss Tina jo taky se na to docela i těším ale tak kapsičku s sebou aspoň udělat můžu, ale s tím že nesnese ani malinkou hrudku v kaši![]()
no uvidíme.
To je i o tom, jestli ji veškeré příkrmy mixujes do hladka. A nebo postupně zařazuješ větší kousky. Pokud ne, tak zkus začít pasírováním a potom mačkat vidličkou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja kousky jsem pomalu zkoušela, mixovala sem ale ne úplně dohladka, ale nechtěla to, no tak to odložím a zkusím tak za 14 dní znovu. Jinak z příkrmů sní všechno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dělala nedávno domácí přesnídávky z jablek, jahod a banánu a byly hodně sladký i bez cukru. Vůbec to nebylo tak časově náročný, jak jsem čekala. Nezavařuju, zamrazuju - teď na léto si myslím, že to bude ideální.
A dcera má sice 10 měsíců, ale třeba jabko mi se svými třemi zuby nesní. Ožužle ho a vyplivne. Myslím, že přesnídávky do kapsiček budu dělat (nebo kupovat) ještě dlouho ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikky121 mrkni se tady v receptech, jsou tam ruzne ovocne kombinace od uzivatelek emimi ![]()
Jsou tam s cukrem, ale i bez..
Rozhodne se to vyplati.. Vis, co si tam das. Kulo jablek koupis za 35,– a pak staci 250g toho ovoce, jakou chcesmit chut a mas 7 sklenicek cca ![]()
My mame 4 jablone, takze celej podzim makam a delam hromady jablecnych presnidavek a pecenych caju atd.. a jime to cela rodina, to neni jen pro mimina.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@S.Tynka my právě jahody nemůžeme, ale s banánovou přesnídávkou by mi urvala i ruku
teď už je to lepší a i něco sní, nebo jí to jen „uvařím“ a nerozmixovaný to po malinkých kouskách spořádá. Máme 8 měsíců a taky 3 zuby. ![]()
@lucynka25 moc děkuju urřitě mrknu, taky to tak budeme mít na podzim, malá má ráda jablíčka a hlavně banány tak vždy udělám hromadu a teď už mi to spapá, nebo se naučila papat polívčičku a v tom hrnci to je taky brnkačka. Mezi tím stihnu všechno kolem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikky121 píše:
Zdravím konečně mám zase možnost dělat si příkrmy, ale naše princezna (7m) si všimla, že to není tak sladké jako kupované. Doteď měla Sunárka, Hami,… Nechci a ani nebudu to sladit navíc cukrem, ale zajímalo by mně jak to doma řešíte. Napadá mně třeba brát sladší odrudu jablek a hrušekale nevím jakou, zas nechci kupovat od každého jedno.
A proc nechces sladit cukrem? One je celkem jedno, jestli je tam cukr (nejspise fruktoza) prirozene, nebo tam pridas klasicky cukr (sacharozu). Ale pokud to mas z iracionalniho presvedceni, ze cukr (sacharoza) je skodliva, tak v pohode.
Nicmene ja bych ji daval do kupovanych sklenicek tu domaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit