Vyvolání porodu a první doba porodní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
361
12.8.10 12:50

Já jsem se taky bála,protože se říká,že při epidurálu nepoznáš kdy máš tlačit a budou muset použít kleště.Já nevím,jak vy,ale já jsem při tlačení vůbec nevěděla,kdy mám kontrakce a když mi doktor řekl tlačte,až budete mít kontrakce,tak jsem si vždycky vymyslela,že je mám ,abych už to měla za sebou Navíc ta s epidurálem mi říkala,že kontrakce vůbec necítila a o kleštích doktor neřekl ani slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361

Já jsem se taky bála,protože se říká,že při epidurálu nepoznáš kdy máš tlačit a budou muset použít kleště.Já nevím,jak vy,ale já jsem při tlačení vůbec nevěděla,kdy mám kontrakce a když mi doktor řekl tlačte,až budete mít kontrakce,tak jsem si vždycky vymyslela,že je mám ,abych už to měla za sebou Navíc ta s epidurálem mi říkala,že kontrakce vůbec necítila a o kleštích doktor neřekl ani slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
12.8.10 13:02
Klarika píše:
Já jsem se taky bála,protože se říká,že při epidurálu nepoznáš kdy máš tlačit a budou muset použít kleště.Já nevím,jak vy,ale já jsem při tlačení vůbec nevěděla,kdy mám kontrakce a když mi doktor řekl tlačte,až budete mít kontrakce,tak jsem si vždycky vymyslela,že je mám ,abych už to měla za sebou Navíc ta s epidurálem mi říkala,že kontrakce vůbec necítila a o kleštích doktor neřekl ani slovo.

přesně tak jsem to měla :-D měla sem takovej strach aby se nevrátily ty šílený kontrakce že sem říkala, tak třeba téééď, manžel vysmátej jako prase ale šlo to i bez nich :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
12.8.10 14:14

Ahoj, já bych jinak rodit snad ani nechtěla. 8 hod nástup, 9 zavedení tabletky, 9:30 protržení vody. Pak pravidelné kontrakce a v 10:30 epidurál. Male jse narodil v 11:50.
Porod byl super a hned bych šla znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
12.8.10 16:04

Jů to je nádhera,já přijela v neděli navečer s kontrakcema jako prase,ale neotvírala jsem se,tak mi šoupli injěkci na otvírání(mimochodem prdel mě bolela opravdu ještě půl roku po porodu)celou noc mě kontrolovali,dělali monitor a nic :nevim: .Od pondělí do středy mě cpali tabletkama na vyvolání a nic,jen furt ty strašný kontrakce,ve středu mi jinej pan chytrej doktor píchnul uklidňovačku s tím že je ještě čas a ve čvrtek ráno mě vezli fofrem na sál a byl z toho císař jako brno :roll: ,na to že se mi v neděli předčasně odloučila placenta si dávali opravdu na čas a to ani nemluvím o tom,že jsem skoro nic nejedla,protože pořád čekali co bude a to jsem měla těh.cukrovku,takže jíst každý tři hodiny :cert:Fajne zážitek :wink:

• Citovat
  • Upravit
1477
12.8.10 16:20

Kaťula no tak to doufam ze u me to dopadne stejne, zitra v 6:45 mam nastup v porodnici na indukci… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3212
12.8.10 16:22

Tak budu držet palce. Všem přeju porod co jsem prožila já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
12.8.10 16:23
freeonit píše:
Kaťula no tak to doufam ze u me to dopadne stejne, zitra v 6:45 mam nastup v porodnici na indukci… :palec:

Freonit - držím palce, ať to dobře dopadne.

Já pokud se do pondělí nerozrodím tak si vyslechnu co s námi bude dál a mám z toho doclea už teď obavu.

• Citovat
  • Upravit
1477
12.8.10 16:28

no to me snad chteli vzit uz dneska, jeste ze se nechali presvedcit ze bych se na to radeji poradne vyspala, tak me pustili domu… :palec: strach nemam jsem spis zvědavá jak to bude probíhat a hlavne se uz tesim na prcka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
12.8.10 17:40

U mě to byla asi takhle:
Nechali mě deset dní přenášet. Porod nic. Nastoupila jsem do porodky ráno na osmou. Dopo pohoda, odpo mi udělali oxytocinový zatěžový test. Děloha reagovala dobře, nechali mě, že někdy to ten test rozjede. U mě ne, ale večer jsem byla na dva prsty otevřená, tak se rozhodlo, že uvidíme ráno. Ráno v šest monitor a vyšetření, stále dva prsty, tak čtvrtka tablety a 20minut ležet, pak jsem mohla na pokoj. Lehla jsem si s knížkou a asi po 20minutách kontrakce co 5minut. Tak jsem courala a chvilkama prodýchávala. Za dvě hoďky další monitor, vyšetření, tableta. Kontrakce co 3minuty, uff. Pak hodinka na přípravně, yal gel, sprcha, míč. Mezitím přijel přítel. Pak mě honili mezi sálem, kde mě vyšetřovali, a sprchou, asi v jedenáct píchli vodu. Kontrakce po minutě, ale málo dlouhé, takže oxytocin. Myslela jsem, že zhebnu. Nejedla jsem od předchozího dne, ještěže pít jsem mohla. Byla jsem totálně vyčerpaná, a to jsem rodila jen osm hodin. Nakonec to ukončil Dr. s kleštěma, naše slůně se chtělo oběsit a málem se mu to i podařilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
488
19.4.11 14:57

PeBa píše:
Ahoj,
no u mě ta nejhorší varianta :cry:
V pátek nástup, sepsání papírů, monitor, utz, první tableta 9.00 - pak nastoupily bolesti.Odpoledne druhá tableta a večer konstatování, že nic moc pokrok.Píchly uklidňovačku a i přesto bolesti jak prase celou noc.Monitory střídali s poslechem mimča, kontroly průběžné.
Druhý den ráno tableta, bolesti ihned jak prase.Snažili se pak píchnout vodu.Nešlo jim to, vzali mě na vyšetřovnu, konstatovali, že mi asi už praskla(nic nevím, ani ta pověstná louže nebyla).Malej měl pak pěkně zdrapanou hlavu, jak mu jí napichovali místo tý vody :zed:
Křížový bolesti pokračovaly hezky celej den jedna za druhou. :roll: Žádná sprcha na to nepomohla.Pak kolem tušim čtvrtý odpoledne mi bylo sděleno, že bych si měla dát epidurál, abych se otevřela, nebo že se budu kroutit ještě pár dní.Já ho nechtěla, ale nakonec jsem ho dala.NO, po hodině mi ho konečně napíchli - nemohli se trefit.Zážitek sám o sobě.

Kde jsi rodila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1198
19.4.11 15:33

No u mě hrůza první tableta v 8 ráno celý den bolesti a večer mi řekli že nïc at jdu spát na pokoj druhý den v 8 druhá tableta ještě větší bolesti a pak se to rozběhlo a byl to fofr :) 4 hodiny bolestí pak mi píchly vodu a šlo se na to malej se narodil 11"55 takže 30 hodin bolestí ,ale stálo to za to :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9511
19.4.11 15:53

…v Příbrami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
19.4.11 17:53
freeonit píše:
Ahojky holky, jak u vás vypadala 1. doba porodní pri vyvolání?? myslím organizaci, vyšetření, rychlost, bolesti?? :nevim:

bolesti oproti prvnímu nevyvolanému porodu mnohem větší, trvaly 2 hodiny.. příprava běžná.. kl. a pod. do mě cpali dřív než mi šoupli kapačku s oxytocinem a nějaké ty injekce do mě prali když sem kl. měla v sobě.. to bylo vtipný :roll: už bych vyvolanej porod nechtěla zažít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí