Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj všichni, chtěla jsem se zeptat, jestli nemá někdo zkušenost s porodem miminka pod 2kg. Jsem 35+6 podle PM a chtějí mi během příštího týdne vyvolat porod, protože miminko má podle odhadů pouze 1700g. Někteří z doktorů říkají, že je mnohem lepší jej nechat dozrát v inkubátoru, jiný doktor zase řekl, že čím déle bude v bříšku, tím lépe. Tak nevím, co si z toho vybrat. Žádnými jinými potížemi netrpím, podle ozev je vše v pořádku a podle ultrazvuku a měření průtoku krve se nezjistilo, že by placenta fungovala špatně, tudíž je miminko prostě jen drobné. Prosím, poraďte mi někdo, jestli máte podobnou zkušenost, jsem absolutně v koncích.
@ellis-izy já bych si to nenechala vyvolat když je mimi zdravé. Oni kolikrát nemají správný odhad. Mě taky řekly že malá bude mít přes 4kila a měla 3, 70.Tak to vydrž a určitě to bude dobrý..
@Taciras @berry4 Měřilo mě asi 6 doktorů a každému vyšlo +/- 200g to samé, takže odhad bude asi dobrý… Ven by mělo jít prý proto, že se bojí, že by mu pak nestačila placenta, jestli náhodou nestárne placenta rychleji a tudíž jej nestačí dostatečně vyživovat a také prý proto, že v inkubátoru dozraje rychleji a budou jej mít pod dozorem…
Ani nahodou bych nesla na vyvolani, pokud nezjistili nic krome nizsi vahy!!!Boze, jak muze dr tvrdit, ze dite v inkubátoru dozraje lepe nez v prirozenem prostredi, kde ti navic vse funguje, ja ma? Vsude se naopak snazi dite udrzet co nejdele vevnitr..
prijit ptedcasne na svet znamena dost komplikací…pokud jim jde opravdu jen o vahu, tak snad naopak-hlavne donosit…sorry jsem v soku. Asi je to i tim, ze znam par dobrych gynekologu osobne a jsem presvedcena, ze by rekli to stejny…
Jako vyvolat porod jen kvůli váhovému odhadu? Je o odhad. Sami doktoři říkají, že je to plus mínus autobus půl kila. Mě vyhrožovali velkým miminem 3 doktoři nezávisle na sobě a prcek neměl ani ty blbý 3 kila. Pokud není žádný jiný důvod, tak bych ho nechala v bříšku. Vždyť to tvrdí vždycky, že každý den v bříšku navíc je to nejlepší pro miminko, v případě třeba hrozícího předčasného porodu.
@madanga odhad o pár set gramů mimo je normální, ale o 1kg je dost, taky bych nejraději donosila, když se zdá být všechno ostatní v pořádku, klidně bych každý den docházela na kontrolu, ale nechali si mě už v nemocnici a nechtějí mě pustit domů… Uvidím, co zase zítra ještě řekne primář…
Nevim. Spis bych lezela radsi v nemocnici pod dohledem a snazila se mimco udrzet co nejdele v brisku.
@Majova4 Souhlasím. Ať kontrolují ovy a měří průtoky třeba co půl hodiny, ale předčasný porod, ještě k tomu vyvolávaný, má dost možných komplikací pro mimčo.
@ellis-izy Držím palce ať to pro tebe i pro miminko dopadne co nejlíp. ![]()
Tak jeste pockej, jak bude dal nabirat, a dle toho se snad uvidi, jestli je placenta ok! predcasne jej vytahnout-oci, plice, infekce…
proste za me- ani nahodou…
Těžko říct v teto situaci. Na jednu stranu je u Tebe v břiše nejvíce v bezpečí, na druhou stranu jsem četla už hodně případů, kdy mimčo umřelo v břiše po 30 týdnu. Řekli Ti jaká jsou rizika jestli to odmítneš?? A nejsi třeba kuřačka?? Ty mají menší děti ![]()
Ono jestli miminko dobře nevyživuješ tak to pro něj taky není zrovna bezpečný. Nebudu tvrdit ať to neděláš nebo ať jdeš když nejsem odborník. Pokud nezjistili příčinu a VŠE je v pořádku tak je to zvláštní. Pokud mimino dobře nevyzivujes tak muže umřít ![]()
@ellis-izy píše:
@madanga odhad o pár set gramů mimo je normální, ale o 1kg je dost, taky bych nejraději donosila, když se zdá být
všechno ostatní v pořádku, klidně bych každý den docházela na kontrolu, ale nechali si mě už v nemocnici a nechtějí mě pustit domů… Uvidím, co zase zítra ještě řekne primář…
Jj je to par set ale taky me to dost stresovalo tak velký dítě..uvidíš co rekne primář ale já bych fakt pockala obzvlášť když jsi v nemocnici..
@ellis-izy ja bych dala na doporučení lékařů a ne na názory „odbornic“ na epipi. Pokud se mimi u tebe z nějakého důvodu nedaří tak jak má, bude mu lépe podle mě venku pod dohledem…záleží samozřejmě na tobě a hlavně jak to ty cítíš, pokud lékaři důveřuješ, poslechni ho. Kazdopadne at se rozhodnes jakkoli, at to dobre dopadne ![]()
Příspěvek upraven 19.06.16 v 20:35
Boze…
tak toto bych nikdy nepripustila. Jen at zustane tam, kde ma, kdyz je navic mensi! Kamoska mela stejny problem-odhad 1500- a dokonce ta placenta ji opravdu starla-zjistili ji to.Ale vsichni dr /od vlivnyho znamyho, cili max servis/se shodli-donosit co nejdele-, a Kacenku donosila-final vaha 2400!!! Pokud vytahnou takto maly dite a predcasne, bude mit urcite komplikace ![]()
Tyjo těžká volba! Jsem proti tahání dětí předčasně ven, ale jestli ho blbě vyživuje placenta tak je ve velkém nebezpečí taky!
A jsi v dobré porodnici? Co nějaké konzilium ještě (více doktorů kdyby se poradilo).
Být to v Praze, šla bych ještě jinam pro radu (Podolí, Apolinář, Motol..)