Vyvrhel rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
4.10.23 13:11
@Anonymní píše:
Ahoj,
jak se, prosím, díváte na situaci, kdy jsem pro rodinu neviditelná, horší, podradnejsi, jenom proto, že pracuji mimo jiné i rukama a že jsem neměla štěstí při výběru partnera. Prostě to tak je, nejsem první ani poslední v takové situaci. Jen mě mrzí, že se ostatní, kteří jsou „výš“ a lépe, nezajímají, nezeptaji, jak se s dětmi máme, jestli něco nepotřebujeme. Mlčí. Už roky.

Mlčela bych taky. Mrzelo by me to, ale nekdy se eda nic dělat

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.23 13:52
@PaníBovaryová píše:
Klasicke scapegoatchild narcisistickych rodicu.

Dekuju, musela jsem si vygooglit. :hug:

• Citovat
  • Upravit
1844
4.10.23 14:10
@Anonymní píše:
Dekuju, musela jsem si vygooglit. :hug:

tohle poslouchej, tam „najdeš“ svou rodinu a zjistíš, co dělat
https://www. youtube. com/@jandvorak2236

také videa Petra Kinkora jsou super

@brisco - dala jsem Ti srdíčko za odvahu, jako první jsi pojmenovala zakladatelčin problém (narcismus)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
4.10.23 15:18
@BeaL píše:
tohle poslouchej, tam „najdeš“ svou rodinu a zjistíš, co dělat
https://www. youtube. com/@jandvorak2236

také videa Petra Kinkora jsou super

@brisco - dala jsem Ti srdíčko za odvahu, jako první jsi pojmenovala zakladatelčin problém (narcismus)
:lol:
Děkuju, vím, že to slovo na N tady spoustu lidí dráždí, když ale ten jejich modus operandi je tak nezaměnitelný :oops:.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
4.10.23 15:33
@brisco píše: :lol:
Děkuju, vím, že to slovo na N tady spoustu lidí dráždí, když ale ten jejich modus operandi je tak nezaměnitelný:.

ano - jakoby je jedna mater mala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
4.10.23 15:55
@BeaL píše:
ano - jakoby je jedna mater mala…

A v jedu kůpávala. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
4.10.23 16:08
@brisco píše:
A v jedu kůpávala. :zed:

směju se za trefné přirovnání, i když je to k pláči
:potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
4.10.23 16:25

Tak u nás vede moje drahá sestřička. Má VŠ a já ne, to tedy nikoho netrápí. Já se VŠ vzdala kvůli nějaké osobní záležitosti, kterou nechci psát. Rodiče ví, že jsem i přes to ta chytřejší. Jsem úspěšná v práci, jsem hezčí a jsem naprosto nezávislá a jsem obrovský dříč. Přesto se celé roky, desetiletí bere ve všem ohled na o 4 roky starší sestřičku. U ní se vše omlouvá, ona když našim nezavolá dva měsíce, tak ji maminka skoro prosí na kolenou… ségra je poměrně liný tvor. U mě je standart, že dělám kariéru, starám se o děti, zahradu a denně vařím. Rodiče beru na dovolenou k moři atd. Řeším jejich zdravotní problémy. Moje ségra pro ně v životě nehla prstem. Přesto je u nás měřeno tak, že ona už jiná nebude a ode mě se očekává, že jsem životaschopnější, jak to před dvěma lety nazvala naše máma. Moje ségra před třemi lety udělala kardinální průser, který jí mohl dostat až do novin. Ustála to a že svého činu obvinila celou rodinu, že je to následek jejího dětství. Vztahy s mojí maminkou se díky posledním dvoum letům problémů s mojí ségrou, hodně pokazily. Očekávalo se, že ji pojedu domlouvat a řešit její blbnutí s maminkou. Maminka si navykla, že jsem dvacet let ségru rovnala, když na ně kašlala a mě došly síly. Jsem tedy na Black listu. A už je mi to asi jedno. Jak se říká, nikdo mi nic zadarmo nedá…s tátou jsou vztahy lepší. On to vidí, jak máma blbne a ségra taky.
Je dost možné, že si to zde moje sestřička přečte a bude mamince žalovat, klidně. Ono když je někomu 47 tak může být žalobníček. :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.23 18:04

Pochopila jsem, že být obětním beránkem je následkem dysfunkcnosti celé rodiny. Musí se tedy změnit rodinny systém. A jak na to??? 8o

• Citovat
  • Upravit
8437
4.10.23 18:41
@Anonymní píše:
Pochopila jsem, že být obětním beránkem je následkem dysfunkcnosti celé rodiny. Musí se tedy změnit rodinny systém. A jak na to??? 8o

Ne, nechápeš to. Jediný způsob je vysssrat se na původní rodinu, nekontaktovat ji a vybudovat si novou, funkční. Vždyť děti máš, ty jsou teď Tvoje rodina. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8437
4.10.23 18:48

@alisekR
Píšeš, že sestra má VŠ, takže to asi nebude ten případ. Ale bez VŠ bych klidně řekla, sestra může být takový ten slabší kus, kterého rodina chrání. Nedonošená, přidušená a tak. Tak to mám u svých dětí já. Starší dcera určité problémy má a nejspíš je bude mít i dál. Těžko budu moct do budoucna přistupovat k oběma holkám stejně. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9028
4.10.23 20:17
@brisco píše:
@alisekR
Píšeš, že sestra má VŠ, takže to asi nebude ten případ. Ale bez VŠ bych klidně řekla, sestra může být takový ten slabší kus, kterého rodina chrání. Nedonošená, přidušená a tak. Tak to mám u svých dětí já. Starší dcera určité problémy má a nejspíš je bude mít i dál. Těžko budu moct do budoucna přistupovat k oběma holkám stejně. :?

No paradoxně moje ségra je zdravější. Já byla to nemocné dítko, které museli piplat. Ona je jen neskutečná fňukna. Já mám jedno dítko po vážném úraze, hodně vážném. Snažím se nedělat rozdíl. Rozhodně ne v povinnostech. Pokud budeš jedno dítě omlouvat a po druhém to samé vyžadovat, jako to dnes dělá moje máma. Velmi tím budeš ubližovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.23 20:19
@brisco píše:
Ne, nechápeš to. Jediný způsob je vysssrat se na původní rodinu, nekontaktovat ji a vybudovat si novou, funkční. Vždyť děti máš, ty jsou teď Tvoje rodina. :kytka:

Dekuju Ti! :kytka:
Blbý je, že celá rodina je tím ovlivněna. A samozřejmě já - neumím si stát za svým, mám pocit, že jsem špatná máma. Bojím se rozčílit - co kdyby to někdo neunesl nebo se něco stalo. Neumím být pořádně ženská - vždyť nic a nikoho nepotrebuju, všechno zvládnu… Neumím se obhajit, bit sama za sebe. Navzdory prospěšnosti komunikace se bojím otvirat některá témata, hlavně mluvit o svých pocitech a představách. S tím vším se peru, nějaké pokroky nastesti jsou.
V té širší rodině - ukázaly se mi jednotlivé povahy. Mrzi me, že jsem se snažila dávat pořád lidí dohromady, a teď je díky pomluvám hodně vztahu rozbitých. Říkám si taky, jestli jsem tedy spíš černá ovce, nebo obětní beránek, nebo pečovatel a zachránce. Zda se mi, že snad všechno z toho! Je to možné?
Díky všem, kdo se zapojujete! :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Parninas
4.10.23 20:41

Můj manžel je v podobné situaci. Je jiná povaha než zbytek rodiny a ať se snaží jak se snaží, tak nikdy nebude pro rodiče priorita, nezajímají se o něho. A přitom milionovej chlap, nerozumim tomu. :nevim:
V tu chvíli, co se oprostíš od myšlenky, že se musíš rodině zavděčit a snažit se, aby tě konečně přijali, tak se ti uleví. Oni se nezmění, změnu musíš udělat u sebe, aby ses sama se sebou smířila a posunula se. :hug: Zkoušela jsi terapie?

• Citovat
  • Upravit
8437
4.10.23 21:03
@alisekR píše:
No paradoxně moje ségra je zdravější. Já byla to nemocné dítko, které museli piplat. Ona je jen neskutečná fňukna. Já mám jedno dítko po vážném úraze, hodně vážném. Snažím se nedělat rozdíl. Rozhodně ne v povinnostech. Pokud budeš jedno dítě omlouvat a po druhém to samé vyžadovat, jako to dnes dělá moje máma. Velmi tím budeš ubližovat.

Tak teď má jedna sedm a druhá třináct. Takže ty povinnosti jsou zatím cca stejné. Ale i tak ty rozdíly mezi sebou obě vidí. Starší má některá pásma intelektu v průměru, jiná v defektu a k tomu ADHD. Mladší má všechna pásma v nadprůměru. Starší má ve škole asistenta. Takže spíš oběma vysvětluju podstatu těch diagnoz a že na to všichni musíme brát ohled. Ale mladší má podobného spolužáka ve třídě, tak to chápe. Ono je to těžké i pro tu starší, když vidí, že malá umí líp anglicky nebo líp kreslí, než ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová