Vyvrhel rodiny?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.10.23 21:06

@Parninas
Ano. Kdysi, kvůli jiným problémům - celkovým v životě. Nenapadlo mě a nikdo mi neřekl, že rodina je dysfunkční. Jen naznačil.
@BeaL
Dekuju, určitě se podívám! :hug:
Teď mi jde hlavně o vztahy a budoucnost děti. Podepsalo se to na nás všech.

• Citovat
  • Upravit
9028
4.10.23 21:12
@brisco píše:
Tak teď má jedna sedm a druhá třináct. Takže ty povinnosti jsou zatím cca stejné. Ale i tak ty rozdíly mezi sebou obě vidí. Starší má některá pásma intelektu v průměru, jiná v defektu a k tomu ADHD. Mladší má všechna pásma v nadprůměru. Starší má ve škole asistenta. Takže spíš oběma vysvětluju podstatu těch diagnoz a že na to všichni musíme brát ohled. Ale mladší má podobného spolužáka ve třídě, tak to chápe. Ono je to těžké i pro tu starší, když vidí, že malá umí líp anglicky nebo líp kreslí, než ona.

Ano, ale mezi mnou a ségrou není v intelektu rozdíl. On je student dříč, já to mám od přírody. Ale rozhodně není u nás nějaký rozdíl. Takže tam skutečně není na místě, aby byla stále omlouvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
4.10.23 21:21
@Anonymní píše:
@BeaL
Dekuju, určitě se podívám! :hug:
Teď mi jde hlavně o vztahy a budoucnost děti. Podepsalo se to na nás všech.

Pokud nepochopíš podstatu zla v rodině a příbuzenstvu, hrozí, že to zničí i Tvou rodinu (děti, muže)!! S NIMI ŽÁDNÉ VZTAHY MIT NEMUŽEŠ! Oni o to nestojí, ani toho nejsou schopni.
Pro začátek si můžeš zadat na e-mimino klíčové slovo „narcismus“ a vyhledat si diskuse o rodinách, v nichž vládne. Pak ta videa, info z netu (dnes je jich hafo) - bude to dlouhá a bolestná cesta.
Můžeš mrknout v profilu na mé příspěvky - přispívám hlavně do diskusí o narcismu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2972
5.10.23 18:04
@Anonymní píše:
Dekuju Ti! :kytka:
Blbý je, že celá rodina je tím ovlivněna. A samozřejmě já - neumím si stát za svým, mám pocit, že jsem špatná máma. Bojím se rozčílit - co kdyby to někdo neunesl nebo se něco stalo. Neumím být pořádně ženská - vždyť nic a nikoho nepotrebuju, všechno zvládnu… Neumím se obhajit, bit sama za sebe. Navzdory prospěšnosti komunikace se bojím otvirat některá témata, hlavně mluvit o svých pocitech a představách. S tím vším se peru, nějaké pokroky nastesti jsou.
V té širší rodině - ukázaly se mi jednotlivé povahy. Mrzi me, že jsem se snažila dávat pořád lidí dohromady, a teď je díky pomluvám hodně vztahu rozbitých. Říkám si taky, jestli jsem tedy spíš černá ovce, nebo obětní beránek, nebo pečovatel a zachránce. Zda se mi, že snad všechno z toho! Je to možné?
Díky všem, kdo se zapojujete! :srdce:

S temahle lidma ani žádný témata neotvirej, obrátilo by se to proti tobě.
Naopak, možná by tě začali vrat vážněji, pokud si dupnes a budeš si stát za svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
18.10.23 11:13
@Anonymní píše:
Ahoj,
jak se, prosím, díváte na situaci, kdy jsem pro rodinu neviditelná, horší, podradnejsi, jenom proto, že pracuji mimo jiné i rukama a že jsem neměla štěstí při výběru partnera. Prostě to tak je, nejsem první ani poslední v takové situaci. Jen mě mrzí, že se ostatní, kteří jsou „výš“ a lépe, nezajímají, nezeptaji, jak se s dětmi máme, jestli něco nepotřebujeme. Mlčí. Už roky.

Já to mám stejně, jen s tím rozdílem, že se na mě takto dívá jen rodina mé ženy( hlavně tchán s tchýní). Dříve mě to nevadilo, ale pak se stal jeden průser, a pak už mě to začalo vadit. Ten pocit člověka druhé kategorie, je opravdu skličující. Jenže s tím ty nic nenaděláš, a ani se o to nesnaž, zřejmě bys neuspěla. Začni si vážit sama sebe a pokud jsi v minulosti nedělala nějaké výbrky, tak to není tvoje záležitost, ale jejich. Na druhou stranu rodina a opora je v životě důležitá, a proto bych ji hledal někde jinde, např. kamarádi nebo třeba rodiče partnera, pokud s nimi máš dobré vztahy. Jenom jedna rada na závěr, nikdy a nikomu za žádných okolností se nezavděčuj. Pokud jsi „normální člověk“ nemusíš nikomu nic dokazovat. Spříznění lidi tě berou takou jaká jsi. Měj se hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová