Vyžijeme?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.5.11 10:58
kattkka píše:
Anonymní píše:
Tak mi to máme tak, že přítel kupoval byt na sebe, děti nemáme, takže se bral jeho plat a jeho životní náklady: plat má v průměru kolem 19 000. Já ještě studuju a od rodičů měsíčně dostávám 4000, pak si ještě přivydělávám, ale to je tak nepravidelně a není to jisté, dělá to něco kolem dvou tisíc měsíčně. Úvěry jsme si braly dva, jelikož jsme neměli žádný vlastní peníze, protože jsme museli doplatit půjčku na auto. Od Lišky máme 1 300 000 a 250 000 u GE (jinde nám to nechtěli vzít, i když nám finanční poradce slíbil, že to vyjde). Celkově splácíme 12 000 cca 8 let, pak to klesne na 8000 na 6 let a pak to bude už něco kolem šesti na 14 let. Celkově splácíme 28 let. K tomu platíme ještě zálohy na byt+fond oprav 3700. Pak nějaký to pojištění, telefony, internet atd…a vychází to na cca 18500, takže v podstatě celá přítelovo výplata včudu. Z toho co mi dávaj rodiče se pokryje jídlo a benzín. A z toho co si přivydělávám a co přítel dostane jednou ročně zůčtování daně (10000) a prémie (asi taky 10000), tak z toho kupujem nový věci a tak. Zvládnout se to dá. Byt jsme kupovali jelikož byl kompletně předělaný a za výbornou cenu, navíc bych měla za rok pracovat, takže se to zvládne. Kdyby něco tak mám rodiče, zatim mi vždycky pomohli. V nájmu jsme platili téměř stejný peníze, myslim si, že je lepší to cpát do svýho a když člověk furt na něco čeká, tak nic nemá. Mě je 20, přítelovi 23, tak to aspoň bude brzo splacený.
Jenomze nemate deti.Bez deti je to jine.

Jasně no, ale taky je plánujeme někdy, ale nejdřív za těch 8 let a to stejně z přítelovo vejplaty bude zbývat 4000 + můj rodičák, takže na tom budem asi jak zakladatelka a to se podle mě už zvládnout dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
26.5.11 10:58

Ahoj anonymní, my platíme úvěr 11000 za byt, 5000 jsou poplatky za bydlení a dalších 5000 alimenty, pojistky.. Manžel má tak 19 - 20 tis. a já měla rodičák 11400 - to jsme byli 3 a měsíčně jsme měli na jídlo,oblečení, benzín a drogerii 8000. 1000 Kč jsme ještě spořili. Není to na žádné vyskakování, ale zvládnout se to dá. Pravda ale je, že máme slušnou finanční rezervu. Tu teď budeme potřebovat, protože už jsme 4 a rodičák mám 7600 :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
26.5.11 11:01
Anonymní píše:
Tak mi to máme tak, že přítel kupoval byt na sebe, děti nemáme, takže se bral jeho plat a jeho životní náklady: plat má v průměru kolem 19 000. Já ještě studuju a od rodičů měsíčně dostávám 4000, pak si ještě přivydělávám, ale to je tak nepravidelně a není to jisté, dělá to něco kolem dvou tisíc měsíčně. Úvěry jsme si braly dva, jelikož jsme neměli žádný vlastní peníze, protože jsme museli doplatit půjčku na auto. Od Lišky máme 1 300 000 a 250 000 u GE (jinde nám to nechtěli vzít, i když nám finanční poradce slíbil, že to vyjde). Celkově splácíme 12 000 cca 8 let, pak to klesne na 8000 na 6 let a pak to bude už něco kolem šesti na 14 let. Celkově splácíme 28 let. K tomu platíme ještě zálohy na byt+fond oprav 3700. Pak nějaký to pojištění, telefony, internet atd…a vychází to na cca 18500, takže v podstatě celá přítelovo výplata včudu. Z toho co mi dávaj rodiče se pokryje jídlo a benzín. A z toho co si přivydělávám a co přítel dostane jednou ročně zůčtování daně (10000) a prémie (asi taky 10000), tak z toho kupujem nový věci a tak. Zvládnout se to dá. Byt jsme kupovali jelikož byl kompletně předělaný a za výbornou cenu, navíc bych měla za rok pracovat, takže se to zvládne. Kdyby něco tak mám rodiče, zatim mi vždycky pomohli. V nájmu jsme platili téměř stejný peníze, myslim si, že je lepší to cpát do svýho a když člověk furt na něco čeká, tak nic nemá. Mě je 20, přítelovi 23, tak to aspoň bude brzo splacený.

hodně našponovaná situace a asi bych se denně modlila aby se něco nepokazilo.
Navíc bych se bála toho mládí. Oba jste mladý a už takový dluh. Cesty života jsou nevyzpytatelné
Opravdu můžeš být ráda za rodinu, která tě podporuje :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.5.11 11:02
svecovaveru píše:
kattkka píše:
Anonymní píše:
Jenomze nemate deti.Bez deti je to jine.
Jasně no, ale taky je plánujeme někdy, ale nejdřív za těch 8 let a to stejně z přítelovo vejplaty bude zbývat 4000 + můj rodičák, takže na tom budem asi jak zakladatelka a to se podle mě už zvládnout dá.

Deti planujete za 8 let porad cas.To uz budes mit praci pritel treba vyssi plat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.11 11:08
joanee píše:
Ahojky ,myslim,ze z 11 000 se da kralovsky vyzit :palec: ,ja bych do hypo na domecek sla hned :dance: ,ale o tom ze by na domacnost zbylo 11 000 si muzu nechat zdat :mrgreen: ,zatim vychazim s rodicakem 7 600 a to mame dvojcata,takze musim vsechno kupovat dvakrat :roll: a i z tehle pidi castky se mi dari mit rezervu :dance: .Ale je zas pravda,ze jsme nenarocni a casto (asi 2× tydne) donese obed babicka,obcas naky mlsek pro holcicky… :palec: . Ja osobne to vidim,tak,ze hned jak se vratim do prace berem hypo a zaciname stavet ( i na nam skonci hypoteka ne tenhle byt,) Uz cekame na jeden pozemek,ktery je bohuzel v exekuci :-( a mi se tak libil :-) .Jinak zakl. mi trosku prijde ze se muzicek nechce vzdat sveho komfortu :oops: ..... :mavam:

tak to máš naprostou pravdu…proto vymejšlí šílený výmluvy… taky z něj vylezlo,že si chce užívat a né platit… na jednu stranu ho chápu,na druhou stranu ať si pak nestěžuje,že cpeme peníze cizím lidem.. :-( prej když koupíme byt třeba za 5 let,tak ho předělá,jak budu chtít… to chci vidět,když byt bude minimálně za 1,5mil. ne-li víc,když se zvedne dph a ještě aby do toho třeba 300 000 vrážel to jako fakt nehrozí… :-(

• Citovat
  • Upravit
24320
26.5.11 11:10

Jo a jeste takovych par blbosti ale dojdou nedoplatky,odejede pracka,lednicka apod.Kde na to vezmete?? Dite potrebuje boty,obleceni.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.5.11 11:12
Anonymní píše:
joanee píše:
Ahojky ,myslim,ze z 11 000 se da kralovsky vyzit :palec: ,ja bych do hypo na domecek sla hned :dance: ,ale o tom ze by na domacnost zbylo 11 000 si muzu nechat zdat :mrgreen: ,zatim vychazim s rodicakem 7 600 a to mame dvojcata,takze musim vsechno kupovat dvakrat :roll: a i z tehle pidi castky se mi dari mit rezervu :dance: .Ale je zas pravda,ze jsme nenarocni a casto (asi 2× tydne) donese obed babicka,obcas naky mlsek pro holcicky… :palec: . Ja osobne to vidim,tak,ze hned jak se vratim do prace berem hypo a zaciname stavet ( i na nam skonci hypoteka ne tenhle byt,) Uz cekame na jeden pozemek,ktery je bohuzel v exekuci :-( a mi se tak libil :-) .Jinak zakl. mi trosku prijde ze se muzicek nechce vzdat sveho komfortu :oops: ..... :mavam:
tak to máš naprostou pravdu…proto vymejšlí šílený výmluvy… taky z něj vylezlo,že si chce užívat a né platit… na jednu stranu ho chápu,na druhou stranu ať si pak nestěžuje,že cpeme peníze cizím lidem.. :-( prej když koupíme byt třeba za 5 let,tak ho předělá,jak budu chtít… to chci vidět,když byt bude minimálně za 1,5mil. ne-li víc,když se zvedne dph a ještě aby do toho třeba 300 000 vrážel to jako fakt nehrozí… :-(

Ale to nemuzes vedet.A navic uz budes pracovat bude jina situace.ted muzes setrit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.11 11:13
Miarei píše:
Anonymní píše:
Navíc bych se bála toho mládí. Oba jste mladý a už takový dluh. Cesty života jsou nevyzpytatelné
Opravdu můžeš být ráda za rodinu, která tě podporuje :-)

Jasně no a i kdyby něco, tak byt se dá prodat, už teď má vyšší hodnotu než jsme ho kupovali. Navíc je to jen rok, pak budu pracovat jak sem psala, za ten rok se nic jen tak nestane. A přítel o práci určitě nepřijde, pracuje ve firmě, kterou finanční krize nezasáhla vůbec a je tam celkem nejlepší v tom oddělení, dostal na starost tu nejdůležitější věc a kdyby se mu něco stalo, tak má 40 dní dovolený.

• Citovat
  • Upravit
24320
26.5.11 11:15

Zakladatelko: kolik Vam je let.Jsi beztak anonymni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.11 11:16
kattkka píše:
Anonymní píše:
joanee píše:
tak to máš naprostou pravdu…proto vymejšlí šílený výmluvy… taky z něj vylezlo,že si chce užívat a né platit… na jednu stranu ho chápu,na druhou stranu ať si pak nestěžuje,že cpeme peníze cizím lidem.. :-( prej když koupíme byt třeba za 5 let,tak ho předělá,jak budu chtít… to chci vidět,když byt bude minimálně za 1,5mil. ne-li víc,když se zvedne dph a ještě aby do toho třeba 300 000 vrážel to jako fakt nehrozí… :-(
Ale to nemuzes vedet.A navic uz budes pracovat bude jina situace.ted muzes setrit.

vím… i když peníze budou,manžel na to je línej… chtěli jsme barák,ale nakonec barák v žádným případě,protože přece nebude sekat trávu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.11 11:16
kattkka píše:

mě 20,manželovi 23

• Citovat
  • Upravit
24320
26.5.11 11:18

Jako o praci muzes prijit kdykoliv spolehat ze krize se jich nedotkla je hloupost.A ze ma na starosti nejdulezitejsi vec co je ted nemusi byt za ctvrt roku.Ono je taky dulezite co by nasledovalo kdyz by vypoved dostal.Najde praci hned nebo ne atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
26.5.11 11:19
Anonymní píše:
Miarei píše:
Anonymní píše:
Opravdu můžeš být ráda za rodinu, která tě podporuje :-)
Jasně no a i kdyby něco, tak byt se dá prodat, už teď má vyšší hodnotu než jsme ho kupovali. Navíc je to jen rok, pak budu pracovat jak sem psala, za ten rok se nic jen tak nestane. A přítel o práci určitě nepřijde, pracuje ve firmě, kterou finanční krize nezasáhla vůbec a je tam celkem nejlepší v tom oddělení, dostal na starost tu nejdůležitější věc a kdyby se mu něco stalo, tak má 40 dní dovolený.

Drahoušku ty žiješ ve strašně růžovým světě. Třeba do firmy, kde pracuje můj chlap přišla krize až teď, víc jak 2 roky potom co vypukla. Taky mu najednou spadl plat o 4000 dolů.
Hele evidentně jsi přesvědčená o tom, že to všechno super zvládnete, tak do toho jděte.
Víš co to je brát si 100%hypo? Větší úroky.
Já uznávám, že pronájatý byt není žádná labuž, ale když ti najednou klesnou příjmy, tak se prostě zbalíš a jdeš do něčeho levnějšího. Prodat byt obtěžkaný hypotékou není tak jednoduchý, navíc než ho prodáš, tak to chvilku trvá a tu hypo musíš stejně platit.
Osobně mám stejný názor jako tvůj muž, že si se zamilovala do hezkýho bytečku a musíš ho mít stůj co stůj.
Neboj taky jsem si touhle fází prošla. Stejně jako fází mého muže, který neustále měnil názory vezmem hypo versus budem šetřit a až pak si vezmem hypo.
Nakonec jsme velmi slevili ze svých nároků a budeme kupovat byt, několik km od města, kde teď bydlíme, před rekonstrukcí, ale za pár šupů, který budeme mít za 10 až 15 let splacený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
26.5.11 11:20
Anonymní píše:
kattkka píše:
mě 20,manželovi píše: Více

V tom pripade bych nejdrive nasetrila.A hypoteku si opravdu muzete vzit za 5let kdy bude jina situace.Jste hodne mladi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.11 11:23
kattkka píše:
Jako o praci muzes prijit kdykoliv spolehat ze krize se jich nedotkla je hloupost.A ze ma na starosti nejdulezitejsi vec co je ted nemusi byt za ctvrt roku.Ono je taky dulezite co by nasledovalo kdyz by vypoved dostal.Najde praci hned nebo ne atd.

Našel by. Ale s tou krizí to vim páč jim tak trochu vidim do účetnictví :) A vim s jakýma prachama se tam pohybuje. Pan majitel má x firem a hlavně hodně kontaktů a je to firma která má pobočky po celý republice a i na Slovensku.
A tu věc mít na starosti bude dál maximálně kdyby povýšil, neboť tam měli spoustu chlapů jinejch a nikdo nebyl tak schopnej jako on a když vždycky něco, tak mu hned volaj, skoro denně když přijde z práce. Teď měl dovolenou tak to dostal jinej chlap a udělal v tom nehoráznej bordel, že to ten můj dával skoro měsíc dohromady a všichni mu říkali ještě, že už přišel z dovolený. Takže o jeho práci se bát nemusim.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel