Vyžijeme?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
26.5.11 11:51
lleennttiillkkaa píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:
kattkka píše:
Jako o praci muzes prijit kdykoliv spolehat ze krize se jich nedotkla je hloupost.A ze ma na starosti nejdulezitejsi vec co je ted nemusi byt za ctvrt roku.Ono je taky dulezite co by nasledovalo kdyz by vypoved dostal.Najde praci hned nebo ne atd.
Přesně tak. Navíc hypotéka je prostě na X let, není to úvěr na dva roky.
Ono je to ale stejně tak co by následovalo kdyby přišel o práci i kdyby jsme byli v nájmu (kterej říkám znovu byl za stejný peníze)? Neměli bysme kam jít stejně jako s tim úvěrem. Rodiče by v tomhle nepomohli. Takže mám to cpát do svýho nebo cizímu? A jak říkáte že si má člověk našetřit, my bysme třeba neměli z čeho…když bysme platili nájem. Bydlíme ve velkým městě, takže proto je to tak drahý. Až já budu vydělávat, tak to co zbyde z mýho platu se bude šetřit na garáž a na nový auto(naše je starý 11 let), aby jsme si pak nemuseli brát další úvěry.
Jak už jsem psala, když přijdeš o práci a jsi v nájmu, tak se sbalíš a najdeš něco levnějšího a třeba holt i menšího. Byt obtěžkaný hypotékou se neprodává jen tak lehce a navíc pokud vím, tak po dobu fixace ho prodat ani asi nemůžeš(ale možná že se pletu). Navíc i když se rozhodneš ho prodat, tak tu hypotéku musíš platit než se prodá.
Ty máš jistotu, že až doděláš školu, že okamžitě najdeš práci? Ty máš jistotu, že najdeš práci ke škole? Můj táta do školy nechodí a přesto hledá práci s přestávkama už 2 roky a to může nastoupit okamžitě a je ochotný dělat cokoliv.

Jo sbalíš, ale nemáš žádnej příjem tak z čeho asi budeš platit to levnější bydlení? Jinak my nemáme hypotéku. A práci při škole jsem si jistá, tak nějak jí mám, ale momentálně jsem z určitých důvodů na nemocenský, takže to jsem neuvedla jako příjem navíc k tomu mám druhou. A až dodělám školu, jestli najdu práci, rozhodně líp než kdejakej absolvent, neboť v tom oboru mám už 5 let praxe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.11 11:53
gabi.design píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:
kattkka píše:
Jako o praci muzes prijit kdykoliv spolehat ze krize se jich nedotkla je hloupost.A ze ma na starosti nejdulezitejsi vec co je ted nemusi byt za ctvrt roku.Ono je taky dulezite co by nasledovalo kdyz by vypoved dostal.Najde praci hned nebo ne atd.
Ono je to ale stejně tak co by následovalo kdyby přišel o práci i kdyby jsme byli v nájmu (kterej říkám znovu byl za stejný peníze)? Neměli bysme kam jít stejně jako s tim úvěrem. Rodiče by v tomhle nepomohli. Takže mám to cpát do svýho nebo cizímu? A jak říkáte že si má člověk našetřit, my bysme třeba neměli z čeho…když bysme platili nájem. Bydlíme ve velkým městě, takže proto je to tak drahý. Až já budu vydělávat, tak to co zbyde z mýho platu se bude šetřit na garáž a na nový auto(naše je starý 11 let), aby jsme si pak nemuseli brát další úvěry.

Já tě na jednu stranu chápu, taky jsme bydleli v Brně v pronájmu, platili jsme za 1+1 8.500KČ. Bydleli jsme v cizím, nemohli jsme si tam udělat, co jsme chtěli, … atd. Takže vím jaké to je a i proto jsme se rozhodli jít do vlastního bydlení (chtěli jsme založit rodinu). Teď je sice hypotéka ještě o něco menší než ten nájem, ale musí se k tomu připočítat energie a fond oprav a už jsme na čtrnácti tisících. Je to hold těžký. Jsem toho názoru, že když něco platit, tak do vlastního bydlení, ale pokud by to mělo být v budoucnu nějak napnuté, tak bych asi váhala a chvilku počkala. No musíte si to promyslet sami, tady ti můžeme dát akorát každá svůj názor a svůj pohled. :nevim:

Příspěvek upraven 26.05.11 v 11:44

Jak jsem říkala, my to platíme už skoro rok a vychází nám to úplně krásně a vůbec na sobě neškudlíme, rozhodně ne v jídle nebo oblečení, myximálně tak na dovolený, ale i tak tenhle rok pojedeme někam tady po Čechách.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.11 11:53
kattkka píše:
Anonymní píše:
Víte co, tohle nemá cenu řešit, každej má na tohle svůj názor. A já si myslim, že rok neni až taková doba, aby se to nedalo nějak vydržet. Jak jsem psala s tim podnájmem a jak jsem řekla, lepší cpát peníze do svýho. Takže tak. Já nejsem člověk co se rád zadlužuje ale u toho bydlení bohužel žádná možnost neni, pokud nemáte movitý příbuzný. Jak se říká: Risk je zisk. A rok neni zase tak dlouhá doba.
to pise kdo zakladatelka??

NN Anonymní2

• Citovat
  • Upravit
27009
26.5.11 11:54

Ono taky je fakt hodně diskutabilnní jak by sis hledala levnější bydlení třeba u nás je bytů nedostatek a kdžy bys nesehnala skončíš stejně na ulici nehledě na to že většina podnájmů chce dopředu kauci kde by na to vzali když by neměli že jo…a nikdy nevíš co bdue v budoucnu jako čekat rok od roku až tohle tamto je prostě blbost.To by se nemuseli dočkat nikdy :nevim: můj názor no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.11 11:57
Crystal87 píše:
Ono taky je fakt hodně diskutabilnní jak by sis hledala levnější bydlení třeba u nás je bytů nedostatek a kdžy bys nesehnala skončíš stejně na ulici nehledě na to že většina podnájmů chce dopředu kauci kde by na to vzali když by neměli že jo…a nikdy nevíš co bdue v budoucnu jako čekat rok od roku až tohle tamto je prostě blbost.To by se nemuseli dočkat nikdy :nevim: můj názor no

Přesně tak…Plně souhlasím.

• Citovat
  • Upravit
24320
26.5.11 12:01
Anonymní píše:
lleennttiillkkaa píše:
Anonymní píše:
Anonymní píše:
kattkka píše:
Jak už jsem psala, když přijdeš o práci a jsi v nájmu, tak se sbalíš a najdeš něco levnějšího a třeba holt i menšího. Byt obtěžkaný hypotékou se neprodává jen tak lehce a navíc pokud vím, tak po dobu fixace ho prodat ani asi nemůžeš(ale možná že se pletu). Navíc i když se rozhodneš ho prodat, tak tu hypotéku musíš platit než se prodá.
Ty máš jistotu, že až doděláš školu, že okamžitě najdeš práci? Ty máš jistotu, že najdeš práci ke škole? Můj táta do školy nechodí a přesto hledá práci s přestávkama už 2 roky a to může nastoupit okamžitě a je ochotný dělat cokoliv.
Jo sbalíš, ale nemáš žádnej příjem tak z čeho asi budeš platit to levnější bydlení? Jinak my nemáme hypotéku. A práci při škole jsem si jistá, tak nějak jí mám, ale momentálně jsem z určitých důvodů na nemocenský, takže to jsem neuvedla jako příjem navíc k tomu mám druhou. A až dodělám školu, jestli najdu práci, rozhodně líp než kdejakej absolvent, neboť v tom oboru mám už 5 let praxe.

Jenomze tu praci mas.Mas z ni penize.
zakladatelka ji nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.11 14:46

tak jsme se teď vrátili ze spořitelny a máme spočítaný,že budeme platit 7000 i s pojištěním + teda 5000 energie a spol tak do toho asi půjdeme… :dance: všem moc děkujeme za rady
zakladatelka :mavam:

• Citovat
  • Upravit
27264
26.5.11 16:37
Anonymní píše:
tak jsme se teď vrátili ze spořitelny a máme spočítaný,že budeme platit 7000 i s pojištěním + teda 5000 energie a spol tak do toho asi půjdeme… :dance: všem moc děkujeme za rady
zakladatelka :mavam:

Tak gratuluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
26.5.11 20:10

jasný, přece jen mít na život měsíčně víc jak 10000 je dobrý..
a názory že co když budou nějaké výdaje a co když a co když mi přijdou zcesatné.. každému se může stát třeba těžký úraz nebo něco, ale kdyby sme se měly pořád něčeho obávat pořád na něco čekat tak o čem ten život bude? o permanentním strachu? to přeci nejde… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.11 22:36
Anonymní píše:
místo je to fajn,hned vedle je obchodní centrum v blízkosti škola,školka,nové dětské řiště,byt vypadá opravdu úžasně… Manželovi teda vadí,že v té čtvrti žije pár romů,ale to vymyslel jako další výmluvu… :roll: nejdříve chtěl,aby nám zůstávalo minimálně 10 000,když jsem mu to sečetla a ukázala mu,že jo,tak vymyslel romy a nakonec na mě řval,že jsem se já píp pitomá upnula na hezkej předělanej byt a chovám se jako malý děcko… :pocitac: sám ale moc dobře ví,že cena to je hodně hezká :think:

Promiň,ale to že manžel sdělil,že ses upnula na pěkný byt a chováš se jako malé děcko je pravda.Zatím jsi nic nedokázala ušetřit a chceš hypotéku na 30 let?Nemáš práci…z čeho chceš platit?Nemáš vůbec představu,co obnáší tak vysoká půjčka na tak dlouhoou dobu.Ani sis nezkusila,jak se dá z takové částky vyžít a chceš do toho rodinu dohnat?Do něčeho,z čeho se nedá jen tak vycouvat?Vždyť ani netušíš,jak by se z toho vyžilo.Ano,jde třeba půl roku či rok jet na doraz.Jak tu někdo psal,že je to v pohodě,11 tisíc,že oni dají za jídlo 8-ale 3 tisíce na měsíc na všechno?To je sebevražda.Jeden měsíc se vyžije,ale druhý budou potřeba kpupit boty,bunda,nějaký poplatek,neco se rozbije-a vy jste potom kde…v tahu…
Ano,plán je to hezký,představa vlastního krásného bydlení také-ale nic není zadarmo a nic nám nespadne do klína.A jesli si myslíš,že si nic neušetřila,příjmy nemáte na hypošku nic moc / paní se snaží nalákat,proto říká že vyjdete / a banka bez potíží vysoký úvěr-to asi těžko.A máte nějakou nemovitost,kterou bude ručit?Jen byt stačit nebude.To by šlo v případě,že byste měli své peníze a banka půjčila jen na část hodnoty bytu.

• Citovat
  • Upravit
13046
26.5.11 22:56

Anonymní: uvědom si že jsou tu i maminky co jspou samy a vyjdou třeba se 4000 co jim zbyde na měsíc.. jde o standart a o to jak je kdo zvyklý žít, nám taky nezbývá na měsíc víc jak 9000 na JÍDLO DROGERII, NA OBČASNÝ KOUPENÍ NĚČEHO NA SEBE A TAK.. A MYSLÍM ŽE ŽIJEM DOBŘE…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
26.5.11 22:56

ANONYMNÍ: JO A TAKY SI UVĚDOM ŽE TAKHLE PLATÍ NÁJEM ALE NIC JIM Z TOHO NIKDY NEZBYDE, TAKHLE SI BUDOPU PLATIT SVOJE… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.Karin
26.5.11 22:58

Přečti si prosím celou diskuzi, páč ty jsi spojila dvě anonymní dohromady

• Citovat
  • Upravit
27264
26.5.11 22:59
Gabrielaaa píše:
ANONYMNÍ: JO A TAKY SI UVĚDOM ŽE TAKHLE PLATÍ NÁJEM ALE NIC JIM Z TOHO NIKDY NEZBYDE, TAKHLE SI BUDOPU PLATIT SVOJE… :roll:

Gábinko ale uvědom si, že pokud si chtějí vzít hypotéku, tak musí nejdříve vyzkoušet jestli s těma 11 tisícema vyžijou.
Sundej růžové brýle a přečti si ještě jednou co tady zakladatelka psala. Ona ani nemá jistotu, že bude mít po RD práci a rázem jim měsíční příjem spadne o 4000.
My teď taky budeme brát hypotéku, ale máme to vypočítaný tak, abychom to zvládli zaplatit i v případě ztráty zaměstnání mého muže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.Karin
26.5.11 23:08

Jinak, docela žasnu, jak tady hážete cifry, kolik máte společný výdělek a vyjdete jen tak tak. Jako, my mít společných těch cca 35 000,–, tak si žijeme jako prasátka :-)i po zaplacení hypotéky . Jako, já si myslím, že neexistuje , že to nejde, páč , když se chce, tak to musí jít. Když prostě nemám jinou možnost, tak se naučím žít s tím, co mám. Moje kamarádka má na vyžití pro 4 člennou rodinu cca Kč 8000,– na jídlo a drogerii a ona z toho skoro každý měsíc ušetří Kč 500,–- 1500,– a to byla kdysi zvyklá na větší příjmy, ale naučila se s tímto vyjít, páč prostě musela

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel