Výživné těhotenství
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výživné těhotenství
Měla bych dotaz. S přítelem jsme se bohužel nepohodli a byla jsem nucená se od něho odstěhovat. Moc bych tady v tom nechtěla pátrat, proč a co se přesně stalo. Dostala jsem se přes tuto situaci.
Jsem však těhotná s nim. Miminko jsme si přáli, ale dopadlo to bohužel jinak. Dočetla jsem se na internetu, že má povinnost platit výživné i v průběhu těhotenství a samozřejmě i po. Má to bohužel jeden háček, bydlí v Německu a já se odstěhovala zpět do ČR. Nejsme ženatí. Nevím si rady, chtěla jsem se s nim v klidu domluvit a najít řešení. On je na mě sprostý, že mi nic platit nebude, že prý není otcem a chce test otcovství. Nějaké rády, nápady?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nejlepší by bylo, abyste problém vyřešili, nezkoušeli jste nějakou poradnu? Kdyžtak dávám odkaz na paní psycholožku na emiminu: poradna@emimino.cz, zkus napsat dotaz s podrobnějším popisem situace tam. Druhá věc týkající se placení - výživné v těhotenství žádné není, je možné získat od otce příspěvek na výbavičku a náklady spojené s porodem a po porodu výživné na dítě a neprovdanou matku do dvou let dítěte. S tím posledním moc nepočítej, je to spíš teoretický pojem, než reálná věc. Pokud se nepřihlásí jako otec, budou nejspíš testy otcovství stanoveny soudně, po prokázání otcovství a vyměření výživného bude muset v nějakých splátkách vše zaplatit zpětne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily píše:
Nejlepší by bylo, abyste problém vyřešili, nezkoušeli jste nějakou poradnu? Kdyžtak dávám odkaz na paní psycholožku na emiminu: poradna@emimino.cz, zkus napsat dotaz s podrobnějším popisem situace tam. Druhá věc týkající se placení - výživné v těhotenství žádné není, je možné získat od otce příspěvek na výbavičku a náklady spojené s porodem a po porodu výživné na dítě a neprovdanou matku do dvou let dítěte. S tím posledním moc nepočítej, je to spíš teoretický pojem, než reálná věc. Pokud se nepřihlásí jako otec, budou nejspíš testy otcovství stanoveny soudně, po prokázání otcovství a vyměření výživného bude muset v nějakých splátkách vše zaplatit zpětne.
Děkuji moc, ale vím, že už to nepůjde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tiger-lily proč teoretický pojem? Má na to zákonný nárok. Akorát že návrh se podává zvlášť od návrhu na svěření do péče a výše alimentů.
Na otcův podíl na úhradu výdajů za těhotenství a porod je taky nárok. Je dobré schovávat účtenky, výpisy z účtu. Asi bych zašla na ospod nebo do právní poradny, ať víš co a jak, pomůžou ti to sepsat k soudu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit