Vyznáte se v autech?

Makikki
10.10.14 11:10

Vyznáte se v autech?

Ahoj maminky, prosím o radu, kdo se vyzná v autech, vy a nebo váš manžel… Nutně potřebujeme koupit auto s timito prioritami… Rok výroby… od 2005 - 2006, aby bylo vhodné na podnikání.. ( rozvoz zboží ) Měsíčně najeto cca 500km, aby bylo vhodné na dovolené a aby bylo prostorné. Chtěli jsme koupit Multivana T5, ale prý je dost poruchové. A teď prostě tápem a vůbec nevíme jaké… od 150000 do 200000 max. Měli jsme multivana T4… super veliké auto, ale spotřeba šílená, navíc se tam pořád něco rozbíjelo… :zed: :zed: Manžel mi dal za úkol vybrat nějaké auto, ale já se v tom prdlačku vyznám, nemám ani řidičák… :D Díky moc za jakoukoliv odpověď… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1201
10.10.14 11:22

A co VW Touran? My se na něj taky chystáme..:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
10.10.14 11:29

Nebo citroen berlingo, nebo VW caddy (nevím přesně jak se to píše). To jsou celkem velký auta a i rodina se vám vejde s vecma na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
10.10.14 11:31

Mně by se líbil pro velkou rodinu třeba S-max nebo Galaxi oba ford ale je to zase ford on má ně si taky někdo stěžuje ale ono je všude něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
10.10.14 11:32

Máme VW Sharana a navíc na LPG, jsme spokojení. ;)

• Citovat
  • Upravit
101647
10.10.14 11:43
@Lencaaaa píše:
Nebo citroen berlingo, nebo VW caddy (nevím přesně jak se to píše). To jsou celkem velký auta a i rodina se vám vejde s vecma na dovolenou.

Souhlas, já hlasuju pro Berlingo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
10.10.14 11:56

No tak záleží kolik zboží a jaký typ je tam potřeba dát…jestli pár krabic, nebo celé palety, jaká je potřeba nosnost, nebo jestli se jedná o dlouhé zboží atd.
Zboží se rozváží na dělší trasy, či popojíždení atd.

Zrovna jsme to řešili, je potřeba si opravdu sepsat, co vše má splňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
10.10.14 11:57

Citroen berlingo má špatné nápravy, takže pokud se delší dobu vozí těžší věci, nápravy se zlomí, to samé renault kangoo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9025
10.10.14 11:59

VW Touran nedo
poručuju, měli jsem, dlouho jsem o něm snili, koupili ho jako zánovní ojetinu, obrovské problémy, drahá oprava čehosi nás vyšla na 50 tis. V servisu nám řekli, že bohužel opravdu teď ty Tourany nemají dobrou pověst. To spíš ten Sharan, ten je obrovskej, kupovanej starší je spolehlivej. My teď mále Opel Zafira, 7 místný, velký kufr a v něm integrované další 2 sedačky. A druhé máme octávku, ale tak to není moc na vožení čehokoliv. Další po Zafiře, chceme Mercedes Vito a nebo Viano. Přeekvapivě ty náhradní díly nejsou až tak tragicky drahý, jak by se zdálo a hlavně mercedes motor je kvalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
10.10.14 12:02

My máme Peugeot 307, teď jdeme taky do Viana. Meďour prostě nemá konkurenci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
10.10.14 12:03

Tak ale touran, Berlingo apod. to se preci neda srovnavat s multivanem ne? Myslim prostorove. Tak jestli chteji neco podobneho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Makikki
10.10.14 14:08

Děkuji všem, proberu to s manželem až přijde z práce, jinak jde o rozvážení pohlednic, omalovánek, puzzlí a podobně… spíše papíry a sem tam nějaké magnetky, většínou kolem tich 500kg. Jenže máme prcka a v autě autosedačku, tak vzhledem k tomu, abychom nemuseli sedačku vyndavat a sklápět sedačky potřebujeme prostorný kufr, nemusí to být přímo multivan, ani transit, prostě jen prostorné auto, jak teda říká manžel… jenže on se v tom právě chudák také moc nevyzná… :nevim: :D

• Citovat
  • Upravit
Makikki
10.10.14 14:12

Jinak jezdíme vždy různě, jednou východní čechy, po té západní a tak, vždy okruhy po různých městech.

• Citovat
  • Upravit
Thesis
10.10.14 14:14

@Makikki Sharan má 7 míst, když poslední 2 sedačky vyndáš, máš kufr jako blázen :palec: Případně můžeš nechat sedaček kolik chceš a kufr si tím tak uzpůsobit ;)

• Citovat
  • Upravit
30556
10.10.14 14:32

@Makikki tak v tomhle případě Vaše poždavky splňuje spousta aut, na to stačí i nějaké mpv i třeba větší kombi…u těch je samozřejmě většinou měnší spotřeba než u transitů, transporteru a pod.

nebo by se dalo koupit i nějaké SUV/Jeep

já třeba stále propaguju japonská auta, jsou jedny z nejkvalitnější, s dobrými motory, mívají luxusní výbavu…
(Toyota, Mazda, Subaru apod.)

Ani německá nejsou špatná, ale zrovna Sharan či Alhambra a ještě ford (nemohu si vzpomenou na jméno (starší typy), jsou stavěné na stejném základě a patří mezi poruchovější auta, to bych raději volila ten Touran…

tohle by třeba bylo malé??
mazda

a zase, nikdy nekupovat auto bez automechanika, protože to to může být Mercedes a stejně půjde do háje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová