Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nebo citroen berlingo, nebo VW caddy (nevím přesně jak se to píše). To jsou celkem velký auta a i rodina se vám vejde s vecma na dovolenou.
Mně by se líbil pro velkou rodinu třeba S-max nebo Galaxi oba ford ale je to zase ford on má ně si taky někdo stěžuje ale ono je všude něco…
@Lencaaaa píše:
Nebo citroen berlingo, nebo VW caddy (nevím přesně jak se to píše). To jsou celkem velký auta a i rodina se vám vejde s vecma na dovolenou.
Souhlas, já hlasuju pro Berlingo ![]()
No tak záleží kolik zboží a jaký typ je tam potřeba dát…jestli pár krabic, nebo celé palety, jaká je potřeba nosnost, nebo jestli se jedná o dlouhé zboží atd.
Zboží se rozváží na dělší trasy, či popojíždení atd.
Zrovna jsme to řešili, je potřeba si opravdu sepsat, co vše má splňovat.
Citroen berlingo má špatné nápravy, takže pokud se delší dobu vozí těžší věci, nápravy se zlomí, to samé renault kangoo ![]()
VW Touran nedo
poručuju, měli jsem, dlouho jsem o něm snili, koupili ho jako zánovní ojetinu, obrovské problémy, drahá oprava čehosi nás vyšla na 50 tis. V servisu nám řekli, že bohužel opravdu teď ty Tourany nemají dobrou pověst. To spíš ten Sharan, ten je obrovskej, kupovanej starší je spolehlivej. My teď mále Opel Zafira, 7 místný, velký kufr a v něm integrované další 2 sedačky. A druhé máme octávku, ale tak to není moc na vožení čehokoliv. Další po Zafiře, chceme Mercedes Vito a nebo Viano. Přeekvapivě ty náhradní díly nejsou až tak tragicky drahý, jak by se zdálo a hlavně mercedes motor je kvalita.
My máme Peugeot 307, teď jdeme taky do Viana. Meďour prostě nemá konkurenci ![]()
Tak ale touran, Berlingo apod. to se preci neda srovnavat s multivanem ne? Myslim prostorove. Tak jestli chteji neco podobneho…
Děkuji všem, proberu to s manželem až přijde z práce, jinak jde o rozvážení pohlednic, omalovánek, puzzlí a podobně… spíše papíry a sem tam nějaké magnetky, většínou kolem tich 500kg. Jenže máme prcka a v autě autosedačku, tak vzhledem k tomu, abychom nemuseli sedačku vyndavat a sklápět sedačky potřebujeme prostorný kufr, nemusí to být přímo multivan, ani transit, prostě jen prostorné auto, jak teda říká manžel… jenže on se v tom právě chudák také moc nevyzná…
![]()
Jinak jezdíme vždy různě, jednou východní čechy, po té západní a tak, vždy okruhy po různých městech.
@Makikki Sharan má 7 míst, když poslední 2 sedačky vyndáš, máš kufr jako blázen
Případně můžeš nechat sedaček kolik chceš a kufr si tím tak uzpůsobit ![]()
@Makikki tak v tomhle případě Vaše poždavky splňuje spousta aut, na to stačí i nějaké mpv i třeba větší kombi…u těch je samozřejmě většinou měnší spotřeba než u transitů, transporteru a pod.
nebo by se dalo koupit i nějaké SUV/Jeep
já třeba stále propaguju japonská auta, jsou jedny z nejkvalitnější, s dobrými motory, mívají luxusní výbavu…
(Toyota, Mazda, Subaru apod.)
Ani německá nejsou špatná, ale zrovna Sharan či Alhambra a ještě ford (nemohu si vzpomenou na jméno (starší typy), jsou stavěné na stejném základě a patří mezi poruchovější auta, to bych raději volila ten Touran…
tohle by třeba bylo malé??
mazda
a zase, nikdy nekupovat auto bez automechanika, protože to to může být Mercedes a stejně půjde do háje ![]()
Ahoj maminky, prosím o radu, kdo se vyzná v autech, vy a nebo váš manžel… Nutně potřebujeme koupit auto s timito prioritami… Rok výroby… od 2005 - 2006, aby bylo vhodné na podnikání.. ( rozvoz zboží ) Měsíčně najeto cca 500km, aby bylo vhodné na dovolené a aby bylo prostorné. Chtěli jsme koupit Multivana T5, ale prý je dost poruchové. A teď prostě tápem a vůbec nevíme jaké… od 150000 do 200000 max. Měli jsme multivana T4… super veliké auto, ale spotřeba šílená, navíc se tam pořád něco rozbíjelo…
Manžel mi dal za úkol vybrat nějaké auto, ale já se v tom prdlačku vyznám, nemám ani řidičák…
Díky moc za jakoukoliv odpověď…