Vzala jsem si jinou tabletu, co teď?

11
3.9.22 00:58

Vzala jsem si jinou tabletu, co teď?

Zdravím, potřebovala bych poradit, jak dále postupovat v braní antikoncepce (konkrétně beru Diecyclen). Vzala jsem si o pár dní dopředu bílou tabletu, která se neměla vzít v pátek 2. 9., ale až v neděli 4.9. Můžete mi prosím poradit, co bych teď měla dělat? Vůbec nevím, jak se to mohlo stát. Děkuju za každou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22626
3.9.22 04:53

Vynechala si placebo a zkratila si pauzu. To lidi delaji i zamerne z ruznych duvodu. Proste pokracuj v ucinnych (bilych) tabletach v normalnich intervalech a na zbytek placeba se vykasli. Takze v sobotu 3.9. dalsi bila a uz porad bile. Prostuduj pribalovy letak. Taky to tam nekde bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36030
3.9.22 07:39

Zkrátila jsi si pauzu. To nevadí. Ber antikoncepci dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.9.22 09:06

Takže jestli tomu dobře rozumím, tak mám vynechat ty tablety, co jsem předběhla a vzít si další tabletu, co následuje po té, co jsem si omylem vzala a pokračovat, jako by se nic nestalo v zelených tabletách? To znamená, že mi z toho celého platíčka zbydou dvě bílé nepoužité tablety?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22626
3.9.22 09:30

Zbydou ti 2 teblety placeba(neucinne). Ty barvy jsou v kazde antikoncepci jine. Vezves si vsechny tablety s ucinnou slozkou. Posunul se ti tim den, kdy budes zacinat nove platicko, ale antikoncepce funguje porad dobre. Nastuduj si to z pribaloveho ketaku, at tomu rozumis. Vyplati se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
3.9.22 09:33

Popisuješ to hrozně zmateně :think: Hlavně nechápu, jak sis mohla vzít bílou, místo zelené. Protože zelené zbývají jako poslední a bílou by sis musela vzít z nového platíčka :nevim: Každopádně pokračuj v brání bílých.. na zelené se už vyprdni.. takže ti zbydou na platíčku 2 zelené!!

Jinak je fajn brát antikoncepci tak, aby jsi začínala bílými a končila zelenými.. :palec: protože ty je vlastně bereš teď od konce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.9.22 09:37

Pro lepší představu tedy přikládám foto:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.9.22 09:39

Zde je foto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
3.9.22 09:42
@Anonymux píše:
Zde je foto

Jo takhle.. Ty sis nevzala zelenou.. tohle vůbec nevadí.. :lol: Prostě si teď vezmi postupně ty 2 bílé co jsi předběhla.. Ty bílé mají všechny úplně stejný účinek. Jen si pamatuj, že sis ho opravdu vzala. Takže je prostě postupně doberes všechny jak máš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
3.9.22 09:46

Teď sobotu a neděli si vezmeš ty 2 a od pondělí pojedeš už normálně.. Na účinnost to nemá žádný vliv. Pouze sis udělala bordel ve dnech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.9.22 09:49

Tak toho zmatku jsem si vědoma, to přiznávám, ale vůbec nevím, jak se mi to mohlo stát :nevim: každopádně moc děkuju :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
3.9.22 09:53
@Anonymux píše:
Tak toho zmatku jsem si vědoma, to přiznávám, ale vůbec nevím, jak se mi to mohlo stát :nevim: každopádně moc děkuju :srdce:

To se stane, nelam si s tím hlavu ;) Nic hrozného se nestalo :palec: Užij si víkend..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.8.24 20:33

Špatný pořadí antikoncepci

Zdravím, všimla jsem si, že už tři dny beru špatně antikoncepci DIECYCLEN. Na platíčku jsou šipky, nevím zda vadí, že to podle šipek neberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36030
11.8.24 20:39
@Ammma píše: Více

Pokud bereš ty aktivní tak je to jedno. Pokud jsi začala placebo tablety tak nejsi chráněna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.24 07:17

Dobrý den. Já teď po spoustě letech beru antikoncepci a dostala jsem diecyclen. Jsem z toho trošku zmatená. Budu brát platicko bílých které chrání a pak kdy mám přejít na placebo se dostaví menstruace? A když bych chtěla menstruaci vynechat tak placebo brát nebudu a začnu rovnou nové platicko? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí