Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, potřebovala bych poradit, jak dále postupovat v braní antikoncepce (konkrétně beru Diecyclen). Vzala jsem si o pár dní dopředu bílou tabletu, která se neměla vzít v pátek 2. 9., ale až v neděli 4.9. Můžete mi prosím poradit, co bych teď měla dělat? Vůbec nevím, jak se to mohlo stát. Děkuju za každou radu
Vynechala si placebo a zkratila si pauzu. To lidi delaji i zamerne z ruznych duvodu. Proste pokracuj v ucinnych (bilych) tabletach v normalnich intervalech a na zbytek placeba se vykasli. Takze v sobotu 3.9. dalsi bila a uz porad bile. Prostuduj pribalovy letak. Taky to tam nekde bude.
Takže jestli tomu dobře rozumím, tak mám vynechat ty tablety, co jsem předběhla a vzít si další tabletu, co následuje po té, co jsem si omylem vzala a pokračovat, jako by se nic nestalo v zelených tabletách? To znamená, že mi z toho celého platíčka zbydou dvě bílé nepoužité tablety?
Zbydou ti 2 teblety placeba(neucinne). Ty barvy jsou v kazde antikoncepci jine. Vezves si vsechny tablety s ucinnou slozkou. Posunul se ti tim den, kdy budes zacinat nove platicko, ale antikoncepce funguje porad dobre. Nastuduj si to z pribaloveho ketaku, at tomu rozumis. Vyplati se to.
Popisuješ to hrozně zmateně
Hlavně nechápu, jak sis mohla vzít bílou, místo zelené. Protože zelené zbývají jako poslední a bílou by sis musela vzít z nového platíčka
Každopádně pokračuj v brání bílých.. na zelené se už vyprdni.. takže ti zbydou na platíčku 2 zelené!!
Jinak je fajn brát antikoncepci tak, aby jsi začínala bílými a končila zelenými..
protože ty je vlastně bereš teď od konce ![]()
@Anonymux píše:
Zde je foto
Jo takhle.. Ty sis nevzala zelenou.. tohle vůbec nevadí..
Prostě si teď vezmi postupně ty 2 bílé co jsi předběhla.. Ty bílé mají všechny úplně stejný účinek. Jen si pamatuj, že sis ho opravdu vzala. Takže je prostě postupně doberes všechny jak máš ![]()
Teď sobotu a neděli si vezmeš ty 2 a od pondělí pojedeš už normálně.. Na účinnost to nemá žádný vliv. Pouze sis udělala bordel ve dnech ![]()
Tak toho zmatku jsem si vědoma, to přiznávám, ale vůbec nevím, jak se mi to mohlo stát
každopádně moc děkuju ![]()
@Anonymux píše:
Tak toho zmatku jsem si vědoma, to přiznávám, ale vůbec nevím, jak se mi to mohlo státkaždopádně moc děkuju
To se stane, nelam si s tím hlavu
Nic hrozného se nestalo
Užij si víkend..
Zdravím, všimla jsem si, že už tři dny beru špatně antikoncepci DIECYCLEN. Na platíčku jsou šipky, nevím zda vadí, že to podle šipek neberu
@Ammma píše: Více
Pokud bereš ty aktivní tak je to jedno. Pokud jsi začala placebo tablety tak nejsi chráněna.
Dobrý den. Já teď po spoustě letech beru antikoncepci a dostala jsem diecyclen. Jsem z toho trošku zmatená. Budu brát platicko bílých které chrání a pak kdy mám přejít na placebo se dostaví menstruace? A když bych chtěla menstruaci vynechat tak placebo brát nebudu a začnu rovnou nové platicko? Děkuji