Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
No i kdyz na svetlu…
tak ono i kdyby nebyl, tak spermie přežijou i 5 dní, takže pokud bude pozitivní třeba až pozítří, tak z toho furt může něco být. my takhle přišli k třetímu, 8. den od začátku poslední MS ejchuchu, a 12. den dost nečekaně píchání v boku, což je u mě jasná ovulace, a za pár týdnů pozitivní test ![]()
@slavuska1 tak dlouho mrchy jedny
takže taky takový neplánovaný třetáko co?
@Anonymní píše:
to mi nepřijde pozitivní…zatím ne
u nás bylo plánovaný, ale pozdějc trochu ![]()
Ahoj, muj se taky neuhlidal. Chcela som ist kupit postinor a nestihla som lekaren o 5 minut. Potom som si rekla ze kaslu na to. Bolo to v pulke cyklu. O 2 t mi vysel pozitivny test a doma 5 mes slecna
nahoda je blbec ale na mimco sa tesime i ked to bolo neplanovane ![]()
Ja jen nechapu jak ty nektery chlapy můžou bejt tak nezodpovedny…když ženská vysadí prášky, NEřekne tomu druhymu ze chce dítě a vysadila a pak otehotni je zle…ale chlap se při tom aby měl pohodlí prostě rozhodne ze to do ženský pustí a ženská je z toho pak úplně v háji…a neví co a to cekani
…kamarádka takhle otehotnela na střední 3×…pokaždé to dala pryč…brecela mi v náručí po dvou týdnech potratu ze je znova v tom a ten jeji ji u toho tenkrát řekl ze to do ni pustí..odstrkovala ho ale byl úplně mimo…myslel.jen na sebe…pak dlouho nemohla mít děti…dneska má jedno a je ráda ze to vůbec šlo…další kamarádka jen kvůli tomu ze ten jeji byl linej otehotnela vždycky po sestinedeli jednou v sestinedeli…ale sestinedeli je od toho nedělat to..dneska ma tři děti od sebe rok, nezabezpecena a je úplně „vyzdimana“…podle me je to od těch chlapů takovej „podraz“ na nás…přeji vám at to dopadne tak jak by jste byla momentálně ráda! A pokud ne tak ať všechno dobře dopadne když jste i na třetí dítě do rodiny připraveni; ) ![]()
@JarčaDc
Jo casto to je tak. Muze miluji ale durazne som mu to rikala a bum. Doted tvrdi ze som nic nerekla. Jako na mimco se tesime ale neni to idealni stav pro malou.. ( jo jako mela som mat antikoncepci ale nechcela som tak brzy po porode a pri kojeni neco brat )
Teď o tom raději nemluvíme. Zkusila jsem s ním o tom mluvit řekl že by se o to nestaral. vykulila jsem oči a důrazně řekla že bych na potrat nešla. a že by se staral, když si ho udělal. uvidíme…
@Amelia1986 nevim co na to říct
…škoda ze jste nevěděla třeba o tom telisku. Dávají ho po sestinedeli v době ms…Ja si na to stěžovat nemohla…svoji funkci ti plnilo ale moje tělo to prostě neprijalo…měla jsem multiload cu…med…a později jsem si vzpomněla ze mi vadí obyčejné kovy…musím mít buď stříbro nebo zlato…jinak mám různé alergické projevy…hold jsem na to tenkrát zapomela…obyc.kov jsem mela naposled jako dite v usich nausnice…od te doby ne…a doktorka se taky tenkrat neptala jestli nejsem alergická na obyc.kovy…to bych si vzpomela urcite…adi proto mi to vadilo a mela jsem s tim ruzny problemy…a kdo vi pro to multiload uz nevyrabeji…kazdopadne moznost antikoncepce tady je i v dobe po porodu a kojení…je to neškodné proto ze to působí jen v místě dělohy.
Ahoj potřebuji nutně řadu vzala sem si escapelle tabletu po a zkoušela tt a výšel pozitivní asi starší těhu
může to vyvolat potrat nebo něco
Ahoj a kdy si měla styk? Ta tableta se da vzít do urcite časové doby, čím driv, tim lip samozřejmě. Pozitivní test se z pravidla ukáže až treba za 14dni po styku. Otěhotnět se da jen v plodnych dnech v rámci ovulace, ta bývá cca v půlce cyklu mezi MS, až by jsi měla spozdeni, tak se dela test, driv to nemá cenu. Pokud ti tech testu vyslo pozitivních vic a vyjdou i další dny, těhotná pravděpodobně budes, ale pilulka Po ti rozhodne potrat nevyvola, zabraňuje pouze početí.
@Anonymní píše:
Ahoj potřebuji nutně řadu vzala sem si escapelle tabletu po a zkoušela tt a výšel pozitivní asi starší těhumůže to vyvolat potrat nebo něco
Tableta má zabránit ovulaci a měla by bránit spermiím již uvolněné vajíčko oplodnit. Aspoň tak to píšou v letáku. Tedy by neměla způsobit potrat. Ovšem může mít na plod vliv. Tedy nahlas, že sis ji vzala u gynekologa i následně na prvotrimestrálním screeningu.
@Anonymní píše:
Ahoj potřebuji nutně řadu vzala sem si escapelle tabletu po a zkoušela tt a výšel pozitivní asi starší těhumůže to vyvolat potrat nebo něco
Ten papír v krabičce není od toho, aby ty prášky neštěrchaly… Jsou tam dost důležité informace. Takže si ho rač přečíst, dozvíš se i to, že na již vzniklé těhotenství vliv nemá…
No i kdyz na svetlu…