Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé téma Včera jsme se s manželem milovali a on se prostě neuhlídal. Stalo se to poprvé po 8 letech. Máme dvě děti, třetí není už v plánu. Menstruaci jsem měla 14.8… takže nějaký 11 den po… Vím, že když jsme se snažili o miminko, hlídala jsem si to a ovulaci jsem měla až nějaký 5. den cyklu. Vím že spermie dokáží nějakou dobu přežít. Radili by jste postinor? Moc se mi do toho nechce, protože je to driák a tak nějak počítám že se to nepovedlo ale červík stejně hlodá. nerada bych za dva týdny držela v ruce pozitivní tt. Moc díky za reakce.
pokud nechceš pozit test, tak postinor vem. Spoléhat v tomto případě na náhodu není dobrá varianta, ta by byla v případě, že byste se dalšímu mimču nebránili.
Ahoj, no tak ovulka je většinou právě v půlce cyklu ne, to je největší pravděpodobnost otěhotnění
takže by z toho mohlo něco být. A jak říkáš, spermie dovedou přežít a pěkně si počkat, prý až 5 dní. Navíc se nedá spoléhat na to, že co bylo tehdy nemusí být teď, se synem jsem otěhotněla přesně v polovině cyklu a nyní už 6 den cyklu! Pokud další dítě opravdu nechceš, do toho Postinoru bych určo šla a to co nejrychleji. Lepší než pak řešit jak naložit s případným těhotenstvím
Na výběr je víc možností. Escapelle je jen jedna tableta, takže je to sice pro tělo záhul, ale jednorázový. A příště bych zkusila ještě další způsob ochrany, než jen přerušovaný styk
Nečekala bych, jak se to vyvrbí. Potrat je pro tělo i psychiku horší.
@martina.se no mimčo by jsme si určitě nechali. Ve mě se to pere. Mám dvě. Tři roky a rok. O třetí bych se postarala. Dala bych mu vše. Ale počítali jsme jen se dvěma. ![]()
@Anonymní píše:
@martina.se no mimčo by jsme si určitě nechali. Ve mě se to pere. Mám dvě. Tři roky a rok. O třetí bych se postarala. Dala bych mu vše. Ale počítali jsme jen se dvěma.
pak bych se na postinor vykašlala.. pokud by i manžel neměl problém přijmout další dítko.. ostatně chybu udělal defakto on, že ![]()
Na potrat bych nešla. Na to nemám žaludek. To je věc kterou bych nikdy nepodstoupila. Většinou používáme kondom, jenže teď to muž prostě nedal.
určitě jsme ponaučeni. Asi to nechám přírodě. Budu doufat no. Zažiju 14 dní nejistoty, ale co si člověk nadrobil…
S dovolenim vyuziji zakladatelcino tema.
S přítelem jsme měli pohlavní styk, jako ochranu používáme kondom. Po sexu jsem se na partnera převalila a leželi jsme spolu. Nějakým „nedopatřením“ si však jeho penis našel cestu a jak bych tak řekla „vnikl na krajíček“. Zásun jako takový na plnou délku to nebyl, zarazili jsme se oba včas. A pak už jsme použili normálně kondom.
Jenže… Jsem 14. den cyklu a jaksi mě popadla hrůza…
Co myslíte? Mam mazat pro Postinor?
Pokud dite opravdu nechcete, tak bych si ho vzala. Lepsi rozhozeny cyklus, nez interupce. A ptala ses muze, co on na to? Jste na to prece dva.
Příspěvek upraven 26.08.16 v 09:11
@Anonymní píše:
S dovolenim vyuziji zakladatelcino tema.S přítelem jsme měli pohlavní styk, jako ochranu používáme kondom. Po sexu jsem se na partnera převalila a leželi jsme spolu. Nějakým „nedopatřením“ si však jeho penis našel cestu a jak bych tak řekla „vnikl na krajíček“. Zásun jako takový na plnou délku to nebyl, zarazili jsme se oba včas. A pak už jsme použili normálně kondom.
Mno..Postinor, vzala som si ho celkove v zivote trikrat a po tretom raze uz nikdy v zivote.. rozhadzany totalne cyklus na dalsie tri mesiace, chodilo si to ako chcelo a doktorka uz nevedela co so mnou..naviac mi po nom nebolo uplne najlepsie.. Ale to som ja, Tebe sa to vobec nemusi stat.. pre klud duse si ho kludo nechaj napisat..
@Anonymní píše:
S dovolenim vyuziji zakladatelcino tema.S přítelem jsme měli pohlavní styk, jako ochranu používáme kondom. Po sexu jsem se na partnera převalila a leželi jsme spolu. Nějakým „nedopatřením“ si však jeho penis našel cestu a jak bych tak řekla „vnikl na krajíček“. Zásun jako takový na plnou délku to nebyl, zarazili jsme se oba včas. A pak už jsme použili normálně kondom.
pokud dítě fakt nechceš, tak ano.
Já osobně bych si ho nevzala, ale s vědomím toho, že se může stát, že za pár týdnů zjistím těhotenství.
Ani na antikoncepci není spoleh
…s prvním přítelem s kterým jsem žila 6 let jsem o to přišla v 15…používaly jsme ze začátků kondom…HA užívat nemůžu z jiných zdr. důvodů…jednou jsme se takhle v těch nich 15-cti zas milovaly…měly jsme kondom a najednou a sakra…když ho vyndal kondom jak bylo vidět prasknul…všechno to bylo ve MR a ja si tenkrát nepočítala jako sexu a těhotenství neznala nejakejcyklus a ovulaci atd…kdybych s tím přišla domů rodiče by me „zabily“…taty první reakce na přítele byla zkus přijít domů z bachorem a ukopnu ti ho! A ani nevim jestli by mi tenkrát mohly tu tabletu po dát…protože jak jsem psala beru trvale od 11cti let léky které se nesmí krizit s různými jinými léky…naštěstí z too nic nebylo…pak jsme nepoužívali uz nic a nestalo se ue by nám to ujelo…když jsem se současným přítelem usoudila ze je na dítě čas, ze jsem připravená…udělaly jsme si ho a trvalo to půl roku…teď taky nu neberu…měla jsem IUD ale s nim spojené časté záněty, bolesti podbřišku atd…takze po roce šlo ven…teď uz se ani ten typ co jsem měla nevyrábí, dr tehdy rikal ze se u nekoho telo zacne cizímu telesu branit a tak to ma různé projevy…Je mi 27 a mám skoro 4 a půl leteho syna. Žádný potrat za sebou a snad ani nebudu muset…kdyby se to nahodou stalo tak se se mnou o tom nikdo bavit nebude…davat mi na vyber…musela bych na ukonceni ze zdr. duvodu a druhe uz sama nechci…syn je autista s ADHD a lehkou ment. retardaci…to je zavazek na 24h…To IUD je ale spolehlivé. Dr mi tehdy říkal z 99%…tak bych ho doporučila…je to víc než u HA…ale pořád je tam taky to 1%…známá dokonce otehotnela 2× prez stabilizaci…
…Musíte vědět sama jak to chcete…i když jste to neplanovaly, stalo se a pokudto bude zá pár týdnů +,tak hlavně at je to zdravé…ja patřím mezi ty co takove štěstí neměly i když jsem pro to udělala snad maximum!
@Anonymní píše:
@martina.se no mimčo by jsme si určitě nechali. Ve mě se to pere. Mám dvě. Tři roky a rok. O třetí bych se postarala. Dala bych mu vše. Ale počítali jsme jen se dvěma.
tak v tom případě to nechte náhodě ![]()
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě citlivé téma Včera jsme se s manželem milovali a on se prostě neuhlídal. Stalo se to poprvé po 8 letech. Máme dvě děti, třetí není už v plánu. Menstruaci jsem měla 14.8… takže nějaký 11 den po… Vím, že když jsme se snažili o miminko, hlídala jsem si to a ovulaci jsem měla až nějaký 5. den cyklu. Vím že spermie dokáží nějakou dobu přežít. Radili by jste postinor? Moc se mi do toho nechce, protože je to driák a tak nějak počítám že se to nepovedlo ale červík stejně hlodá. nerada bych za dva týdny držela v ruce pozitivní tt. Moc díky za reakce.