Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, muzete mi poradit jak se zachovat v situaci kdyz dverka 27 mesicu porad jen jeci a krici? Vsechno je spatne, vsechno se ji nelibi vsechno ji boli…ja uz jsem uplne vycerpana protoze se pomalu bojim i otevrit dvere, vezmu neco rev, vratim to rev, udelam jinak rev. Je to u nas katastrofa vsichni se na me porad divaji delame komedii siroko daleko, kde jsem udelala chybu?? Snazim se byt prisnejsi ale odvadim pozornost, venuji se male ale proste je to velmi zive dite a ja uz si nevim rady jak to ted spravit
kdyz uz me fakt vytoci ze neco chce a pak zacne jecet ze sem to udelala tak ji treba i placnu pres zadek ale nevim mozna je to malo nebo nevim co jinejo udelat. Co na jine funguje na ni ne
vim ze je za tim vzdor ale prece si nemuze delat co chce a vsichni kolem ni chodit 5 metru daleko..vubec si to materstvi neuzivat spis se tim jen trapim
co mam delat pomuze neco??
![]()
Je důležité, mít jasně stanovená pravidla, a dodržovat je za všech okolností. Nikdy nepolevit, nedovolit žádnou vyjímku, vyžadovat dodržování pravidel a být doslední - všichni členové rodiny. I pro dítě je to náročné období, a důsledností a stanovením pravidel a limitů, a každodenních rituálů to holčičce usnadníte. A hlavně to chce pevné nervy a trpělivost. My už máme tohle období za sebou, také jsme si vytrpěli. Neboj, jednou to skončí a bude zase lépe ![]()
Období vzdoru může trvat až do věku 3 let. Vím, že je to těžké, ale budeš muset vydržet. Plácáním to ale nevyřešíš. Naučit se zachovat klid. Není to Tebou, ale věkem.
Máme to samé, jen s klukem. Celou dobu ok, najednou mu něco přeleti přes nos a začne ječet a nic nepomáhá… Takhle asi jednou do týdne. Jestli to bude každý den, asi si hodím masli
Kez by to bylo jednou do tydne..ono je to 5× do hodiny a uz jsem z toho psychicky uplne rozlozena. Nevim kudy kam..problem je ze manzel je cizinec au nich v rodine a state se chovaji uplne odlisne nez u nas a proste ja udelam jedno a ostatni druhe jen aby z nich bylamala hotova. Domluvit se snimi bohuzel neda.
Přeji trpělivost a pevné nervy. taky to doma mívám, s tím, že se madam špatně obudí a pak je to tryzna. jak píšeš, nic není dobře. naštěstí těchto dnů je málo. 2-5 do měsíce. ale napadlo mě… není často jen s Tebou? ta naša potřebuje měnit lidi a prostředí. když jí dáme DOST podnětů, je to většinou v poho. prostě se nudí. jak jsme akční, tak to neznám.
@Me2304 píše:
Kez by to bylo jednou do tydne..ono je to 5× do hodiny a uz jsem z toho psychicky uplne rozlozena. Nevim kudy kam..problem je ze manzel je cizinec au nich v rodine a state se chovaji uplne odlisne nez u nas a proste ja udelam jedno a ostatni druhe jen aby z nich bylamala hotova. Domluvit se snimi bohuzel neda.
v tom vytučněném bude jádro pudla. prostě si stanov vnitřně mantinely a přes ty nepojede vlak a na nich důsledně, ale klidně trvej. Trvej na zásadních a důležitých věcech a povznes se nad prkotiny. No a budeš muset dítě naučit, že jinak je to s tebou a jinak s tatínkem a jeho rodinou. Vídáte se s manželovou rodinou často?
Nastesti jednou 2× do roka ale treba na mesic v kuse
A je to proste tezky u nich je vse zmatecny, takovej chaos a ja najednou musim vse zmenit o 360 stupnu a je mi jasny ze ta mala hlavicka to nemuze pochopit. Najednou na ni mluvi 6 lidi vsichni ji tahaji sem tam davaji ji sladkosti, dzusy a kde co. Neji normalni jidlo. U nich maji i jinou kuchyni nez u nas a ona pak nechce jist nic, vsechno je proste na nic.