Jak na malého zuřivce

636
9.7.16 12:20

Jak na malého zuřivce

Maminky, jsem zoufalá, malá je zuřivec, jak není po jejím, začne hrozně zuřit, ječet. Teď jsme na dovolené, svým řevem oblažuje celý kemp. Máme tu být ještě týden. Jsem zoufalá. Všichni se na nás dívají, ale ji startuje vše. Jak se jí něco nelíbí, jde hned do plných a je k nezastavení. Je jí 17 měsíců. Dopracovala jsem se do pozice, že mám pocit, že ji roztrhnu. Vím, že je to hrozné, ale úplně nám kazí dovolenou. Starší byla pohodářka, takže jsem si myslela, že mladší bude to samé. Kdybych to věděla, tak snad raději sedím doma. A to nás čeká ještě týden. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
832
9.7.16 12:32

@Bobule151 -chapu, :hug: syn mel kolem roku a pul hrozne obdobi. Strasne se kvuli vsemu vztekal, placal ostatni deti, tahal je za vlasy, nemohla jsem s nim chodit do herny. Strasne jsem se za nej stydela. Bral tam detem hracky a strasne u toho rval. O par mesicu pozdeji ho to preslo, nastesti to bylo obdobi ktere se obcas na tyden vrati a pak je zase zlatej. Snad to u vas taky tak bude. Zalezi na vas, co je vic zkazena dovolena. Jestli tam zustat s malym zurivcem nebo odjet domu. Z lidi si nic nedelej, cizí deti se vychovavaji nejlip. ;)
Ale urcite bych byla ve vychove dcery dusledna, aby neprisla na to, ze kdyz se poradne rozzuri tak ji to nakonec povolite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.16 12:39

Nic s tím nenaděláš. Musíš zatnout zuby, být důsledná a vydržet. Mám to doma taky. Trvá to skoro rok (začal kolem roku) a na jednu stranu to je lepší a na druhou horší. Vzteká se, hází věcma, řve, ubližuje ve vzteku sobě i ostatním. Nepomáhá ani důslednost. Ví, že si nic nevyřve a zkouší to znovu a znovu. Podle doktorky velmi silná osobnost.
Buď můžeš odjet, nebo se budeš tvářit, že to je v pohodě. Pokud jste v cizině, tak bych zůstala, protože tam jsou většinou lidi tolerantnější a nestalo se mi, že by mi někdo za vztekající dítě nadával, špatně se na mě díval, nebo dokonce radil, ať dítě zmlátím.
V ČR bych na to asi neměla nervy, protože tady jsou lidi často netolerantní, podobné výlevy komentují a někdy i zasahují, aby chudince matce „pomohli“ :roll:. Už se mi i stalo, že cizí chlap řekl dítěti, že jestli nezmlkne, tak ho odnese a zavře do sklepa :zed:
Hodně sil.

• Citovat
  • Upravit
3487
9.7.16 12:51
@kacikhanz píše:
@Bobule151 -chapu, :hug: syn mel kolem roku a pul hrozne obdobi. Strasne se kvuli vsemu vztekal, placal ostatni deti, tahal je za vlasy, nemohla jsem s nim chodit do herny. Strasne jsem se za nej stydela. Bral tam detem hracky a strasne u toho rval. O par mesicu pozdeji ho to preslo, nastesti to bylo obdobi ktere se obcas na tyden vrati a pak je zase zlatej. Snad to u vas taky tak bude. Zalezi na vas, co je vic zkazena dovolena. Jestli tam zustat s malym zurivcem nebo odjet domu. Z lidi si nic nedelej, cizí deti se vychovavaji nejlip. ;)
Ale urcite bych byla ve vychove dcery dusledna, aby neprisla na to, ze kdyz se poradne rozzuri tak ji to nakonec povolite.

Z lidí si nic nedělej? Ti lidi si třeba šetřili na dovolenou celý rok a teď poslouchají 20 hodin denně řev, místo klidu za kterým tam jeli! Já chápu, že s dítětem se nedá nic dělat, ale když vím, že je zuřivec, tak nikam mezi lidi nejedu. Teď jsme od rána na hotelu vedle podobného dítěte a mám chuť se sbalit a odjet. Když dítě pláče, že ho něco bolí, neřeknu ani ň, ale tohle je vymrčovací řev bez jediné slzy! :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
9.7.16 12:56

Obdobi a jak tu nekdo psal „silna osobnost“ :palec:… Ono dle zkusenisti je to proste na dlouho nez to prejde (u nas po 2.roce) a chce to hlavne duslednost a lasku zaroven :) a prejde to
jinak.
Ja nevim, ale ja bych si ostatnich proste nevsimala…a snazila si dovcu i s malou uzit co nejvic to pujde…mas taky dovolenou, tak neres ze lidi kolem muze krik ditete otravovat :roll: male deti proste rvou a ne vsechny tise sedi na pisku.
My meli to stejny doma a na vylety a dovolene jsme jezdili---ber to tak, ze ty lidi uz nikdy neuvidis (narozdil od lidi u vas v miste bydliste napr na hristi) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
9.7.16 12:58

@Lychee13 - no promin, ale ja nevidim jediny duvod proc bych mela sedet zavrena doma. :roll: Ano, z lidi at si nic nedela, lidi cumi porad a na vsechno. Ale mas pravdu, dokud jsem nemela dite tak me to taky stvalo. Ted se na to koukam jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.7.16 13:04

No ja bych prvne s takovym ditetem jela jedine nekam, kde nebude obtezovat okoli. Urcite to bylo i driv, ne az s prijezdem na dovcu..My takhle zrusili dovolenou na Kanarech v lednu, jelikoz dcera mela obdobi rustu zubu, do toho zacinala sama chodit, ale bylo ji 9m, takze absolutne bez nejakych zabran. Vedela jsem, ze bych si to neuzila ja, moje rodina a jeste bychom mozna prudili okoli.To mi za to nestoji.
A kdyz uz tam jste, tak pokud chcete zustat, hodne ji zabavujte, chodte na vylety, at se unavi a odvede pozornost. Nemuzes cekat, ze si das kafe a dcerka si bude opodal v klidu placat babovicky. Musite se zapojit vsichni av pripade sceny na ni nekricet, nemlatit, ale spis odnest nekam, kde se muze vyvztekat. A preji pevne nervy, taky vim co to je mit doma silnou osobnost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
9.7.16 13:06
@kacikhanz píše:
@Lychee13 - no promin, ale ja nevidim jediny duvod proc bych mela sedet zavrena doma. :roll: Ano, z lidi at si nic nedela, lidi cumi porad a na vsechno. Ale mas pravdu, dokud jsem nemela dite tak me to taky stvalo. Ted se na to koukam jinak.

Ale já to dítě mám a přesto, když syn vyvádí, je mi to vůči lidem trapné. Nejedu podle hesla „Každý si z něj sedněte na zadek“,ona ta tolerance se očekává od obou stran…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
9.7.16 13:12

@kacikhanz pak bude v poradku, kdyz si nekdo vedle vezme ustekanyho psa nebo si bude do pulnoci poustet nahlas hudbu. Kdyz uz ta ohleduplnost, tak na vsech stranach, ze :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.7.16 13:12

@Lychee13 Me teda taky stvou lidi, co si mysli, jak si zaplatili hotel a muzou se tam treba stavet na hlavu. Stejne tak ja krotim vlastni deti, aby nerusili ostatni, at uz na dovolene, v restauraci, mhd nebo treba v cekarne u doktora.To jsou zaklady slusneho chovani. A kdyz jsme meli obdobi urvanosti a scen, tak jsme se krizovym mistum vyhybali obloukem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.16 13:17

@unuděná nám to začal dělat kluk hlavně až na dovolené. Doma v pohodě, ale změna prostředí ho rozhodila tak, že se s ním nedalo normálně fungovat a my 1100 km od domova. Celé 2 týdny jsme mu vycházeli maximálně vstříc, aby bylo co nejméně třecích ploch.

@Lychee13 a doma to trapné není? Nebo bydlíš na samotě. Mám hodně vzteklé dítě. Denně udělá doma nepočítaně scén, vzteká se na ulici, v obchodě, ve školce, na poště, u doktorky a dokonce se provztekal týdenním pobytem v nemocnici… Je to blbý, ale musím tak nějak relativně normálně fungovat i se vzteklým dítětem. A ne nejedu podle hesla „každý si z něj sedněte na zadek“, ale podle hesla - „něco jíst musíme“. Pokud dělá scény, tak se snažím urychlit proces a omluvím se. A na dovolenou se chystáme taky. Prostě opět zavedeme dovolenkový režim, aby se co nejméně vztekal a budeme hodně v lese, aby to spolubydlící přežili ve zdraví.

• Citovat
  • Upravit
53190

Coz zakladatelko nemyslim na tebe! Ty to resis a jsi z toho spatna, jen bohuzel uz jsem se setkala s pristupem, kdy rodice nechali deti uplne svemu osudu v rekreacnim stredisku a bylo to peklo pro vsechny zucastnene. Nikoho neodsuzuji, pokud vidim snahu o napravu, o vysvetlovani diteti, pripadne omluvu (prominte, ze me miminko v noci plakalo, rostou mu zuby, neda se uklidnit apod).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487

@zuzouš @unuděná Holky, vidím to stejně. Tahle bezohlednost některých matek mě vytáčí do běla! :zed: Samy žádají absolutní toleranci, ale chovají se jako nevychovaní spratci! Já a moje dítě si můžeme dovolit všechno, ale běda tomu, kdo je proti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.7.16 13:20

Anonymni:to je ale neco jineho.Do obchodu musis. K doktorovi taky.Ale na dvoutydenni dovolenou? Ke znamym na zahradni party? Do herny? Pokud svoje dite alespon trochu znas, tak jiste vos, ze mu treba zmena prostredi nedela dobre.Tak holt tento rok bude dovca na chate a tecka. Nekdy se proste nemuze dite plne prizpusobit rodicum, i kdyz by sebevic chteli :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
9.7.16 13:20

My jsme se z důvodu zachování psychického zdraví a užití si opravdové dovolené rozhodli, že do tří let věku dětí budeme jezdit zásadně tam, kde rušíme max. rodinu „domácích“ = ty, kterým za pobyt platíme a tudíž nemáme tak velké výčitky, kdyby dítěti třeba zrovna v noci rostl zub. Proto volíme samostatnou chalupu, apartmán (když je jen jeden u domácích), chatu na velkém pozemku domácích apod., ale vždy tak, abychom se tomuto vyvarovali.
Nesouhlasím s tím, že ostatní mají automaticky tolerovat děti. Ano, do určité míry, občasné zabrečení nebo zavztekání samozřejmě ano. Ale poslouchat permanentně uřvané dítě, u kterého rodiče zrovna zkoušejí metodu „ignorovat a třeba ho to přejde“? Jsem máma dvou dětí, o to víc mě štve nesoudnost rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí