Mám požádat mamku o hlídání?

Anonymní
29.6.16 12:14

.mam pozadat mamku o hlidani?

Holky prosim jak casto hlidaji Vase mamky deti, nebo jak Vam treba jinak pomahaji?

Mam dve deti skoro 4 a rok.. (mladsi hodne narocna v noci nespi, skoro neji, uknouranek) se starsi to jde, ale taky potrebuje mou asistenci..

Doma mam bordel, jsem extremne vevyspana chce se mi rvat, brecet :(

Manzelovi jsem rikala at si to zkusi neco delat s detskama, ale na to mi rekl, ze on tady neni od hlidani deti… Ano vezme je ven, ale za 15 min jsou zpatky.. Obcas zajde na bazen, ale jen se starsi.. Mladsi je opravdu vecne uknourana (tak chapu, ze nevi co s ni. Kdyz to nevim ani ja.. )

Moje mamka pracuje do 16:30. Tak v 5 je doma.. Pracuje navic pro charitu takze uety, ctvrtek a co druhy vikend neni doma.. Navic ma dum a zahrafu, kde taky potrebuje delat..

Manzel mi porad vycita co je to za babicku, kdyz ani nepohlida, nepomuze.. Porad se kvuli tomu hadame.. Na druhou stranu si rikam, ze to jsou nase deti my byvhom se o ne meli postarat..
Tchyne bydli 30km od nas, nema auto.. Vidame se tak jednou za 3 tydny..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nafrněná
29.6.16 12:16

Já myslím, že by se měl zamyslet spíše manžel nad sebou, jinak myslím, že babičky se prostě dělí na hlídací a nehlídací… my máme štěstí, máme hlídací obě, takže většinou dodržujeme, že spí dítě ze soboty na neděli u babičky a všichni jsou spokojení

• Citovat
  • Upravit
5064
29.6.16 12:19

Když to babičku za 4 roky nenapadlo, tak se jí hlídat zřejmě nechce. Až bude příště manžel vyčítat, tak mu řekni, že od hlídání je tu tatínek, tak ať se stará. U nás babičky vypomáhají, ale z největšího se musíme postarat sami a stará se i manžel, jsou to přece i jeho děti. Z domácností už je to horší, to se mu pomáhat nehce, ale děti zvládá stejně jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
29.6.16 12:20

Me se osvedcilo kdyz ted musel chlap byt doma sm s mimcem kdyz jsem byla v nemocnici, a to mel jen miminko-3m, starsi dcera byla u babicky, a krom pece o mimi nezvladl udelat nic, a ted vi ze to prosste neni jednoduche a snad si tedy trochu vazi toho co delam, pry by semnou nemenil.moje mamka hlida ale omezene chodi do prace, tchyne pohlida vzdy rada, ale musim rict ze uklid zvladam v pohode a to mame velky dum,4 leta dcera vzdy pomaha, a maldsi bych byt tebou dala at si hraje nebo do postylky aby neutekla, hlavne se tim nestresuj nemusis naraz uklidit vse, ja delam kazdy den jednu cinnost-nekdy treba ani to ne kdyz se mi zkratka nechce, a chlap mi nijak nepomaha stale pracuje, jo a navic mam ted zlomenou ruku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
29.6.16 12:25

Problém číslo jedna - manžel
Problém číslo dvě - tvá vyčerpanost
Problém číslo tři - tchyně se radši obětuje pro druhé, než pro vlastní

Co s tím? Pomoc kamarádky při hlídání? Pomoc tchýně, že by pohlídala děti a tys strávila alespoň volný jeden den s partnerem? Dohodnout se s partnerem, že jeden víkend se postará komplet on a ty na oplátku mu dáš volno víkend další?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
29.6.16 12:27

Když se chlap nechce starat o svoje děti, tak to holt bude aspoň uklízet. nekompromisně bych mu to známila, ať si vybere. Buď bude aspoň jednou týdně na pár hodin někde venku s dětma, anebo ty půjdeš ven s dětma a on ať mezitím uklidí.

Já teda děti nemám, jsem zatím jen těhotná, ale naposledy, když jsem dělala velký každotýdenní úklid, tak mi chlap bez řečí pomohl, ani jsem mu nemusela říkat - dřív byl úklid jen na mě, když jsem těhotná nebyla, teď pomáhá. Tak to má být. Mě to teda nevadilo, že uklízím jen já, máme malej byta dva dospělý s kočkou moc bordel neudělají, nicméně s dětma je to záhul a pomoct by ti chlap měl.

Anebo ať ti dá peníze a zaplatí se profi uklízečka. Co by ne.

• Citovat
  • Upravit
2968
29.6.16 12:34

Nějak nepochopím chlapa, který řekne, že hlídat nebude. V čem je tedy tátou? A ještě ti vyčítá, že tvoje maminka nepohlídá. Nemáš to jednoduchý, ale asi jsi ho od začátku šetřila a dělala všechno sama. Změna teď nebude jednoduchá, ale jinak to nepůjde. Já bych před ním schválně trochu ještě zveličovala svoje vyčerpání a prostě mu kategoricky řekla, že to bez jeho pomoci nezvládáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andreaandrejka
29.6.16 12:38

Co to mezi námi žije za chlapy? :zed:

• Citovat
  • Upravit
5199
29.6.16 12:40

Mám stejně staré děti a moje máma taky hlídat nechce. Přitom pracuje ve školství, takže s dětmi to umí. Nám nehlídá nikdo z rodiny. Z partnerovy strany nikdo není a moje máma se zabejčila a nechce. Nemá k tomu žádnej důvod. Ona moje děti má ráda, vidí se s nima hodně málo (velká vzdálenost mezi námi), ale stačí jí to a pak už jich má asi dost.
Takže nám nepomáhá nikdo. U lidí v okolí s malými dětmi vidím, jak se prarodiče div nepřetrhnou, pomáhají s hlídáním, co je potřeba atd. U nás to je naopak, ještě poslouchám, jak bych měla pomáhat já jim (jsou oba mladí a plní života - sportovci, ale tohle si máma neodpustí). Hlídání není povinnost, ale určitě mě to mrzí. Měli jsme dokonce s manželem pozvání na událost, chtěli si konečně jedno odpoledne odfrknout a poprosili o hlídání, ale dostali jsme košem. Hlídat prostě nechce a nebude, ani 4 hodinky po obědě o víkendu (z čehož by 2-3 děti prospaly). Jsem s tím už celkem smířená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
29.6.16 12:40

Tak maminka má své práce dost, tu bych obtěžovala v krajní nouzi. A manžel má pravdu, není od toho, aby hlídal :roll: děti - jak on to nazývá… ale od toho, aby jim byl otec a staral se.
Já bych se v první řadě zaměřila na tu roční. Proč je tak ukňouraná, kdy to vzniklo a snažila se to řešit. ať už klasicky s doktorama nebo alternativně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
29.6.16 12:41

Kdyz nechce manzel hlidat, tak ho holt budes muset zapojit vic do domacich praci. Pokud se nechce zapojit do domacich praci, poridte si pani na uklid. Jak jednoduche. Neni povinnosti babicek hlidat Vase deti. A nektere babicky jsou proste hlidaci, nektere ne a neudelate s tim vubec nic…

• Citovat
  • Upravit
21311
29.6.16 12:43

Taky nemáme hlidaci babičky. Manžel nehlida, ale pomuze v peci o domácnost. Až se narodí druhé mrne bude muset i hlídat, připadne zaplatíme paní na úklid. Jinak tu roční cacorku bych na hlídání asi nedávala, ale větší proc ne? Zkus se mamky zeptat. Manželovi bych řekla, ze buď pomůže nebo ať dá peníze na chuvu a uklízečku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2968
29.6.16 12:43
@Aries6 píše:
Tak maminka má své práce dost, tu bych obtěžovala v krajní nouzi. A manžel má pravdu, není od toho, aby hlídal :roll: děti - jak on to nazývá… ale od toho, aby jim byl otec a staral se.
Já bych se v první řadě zaměřila na tu roční. Proč je tak ukňouraná, kdy to vzniklo a snažila se to řešit. ať už klasicky s doktorama nebo alternativně.

A čím je jím otec, když se jim nedokáže věnovat. A přidám: čím je manžel, když manželce nepomůže. Tvůj názor mi připadá, jak z předminulého století.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
29.6.16 12:44

Bude líp, neboj. Sice jsem byla na tuhle větu alergická, ale byla pravdivá. Já padala s uřvánkem na hubu rok. Nikdo nepohlídal, nepomohl. teď je prckovi rok a půl a už se aspoň vyspím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
29.6.16 12:45

Zapojila bych manžela…nám nikdo nehledá, děti mám od sebe rok a půl…ale naštěstí se manžel zapojuje, když mu řeknu, že si chci o víkendu lehnout, tak sbali děti a jdou ven aspoň na 2 hodinky…babičku bych asi poprosila, když je možnost, ale děti jste si udělali vy 2 tak by se měl zapojovat hlavně manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí