Mám požádat mamku o hlídání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9918
29.6.16 12:48

Tak, kdyz nechce hlidat, tak at uklizi a uvari vam. Vasi rodice nemaji zadnou povinnost vam pomahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34388
29.6.16 12:55

Tak v prví řadě by ti měl pomoct manžel, co to je za řeči ohledně babičky? To že je babička neznamená že musí hlídat. Ano ve většině rodin to tak funguje že babičky hlídají, proč ne pokud chtějí a mají čas ale není to povinnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27767
29.6.16 13:00

U nás se začátku manžel taky řeči typu " normální ženská to zvládá" pak jsem musela na operaci, synovi bylo půl roku, a další rok po operaci jsem byla v podstatě totálně nepoužitelná, takže manžel se o dítě prostě starat musel. Musím přiznat, že naprosto obrátil, takže sám od sebe pomáhá a stará se. Zakladatelko doporučuju zapojit manžel a na víkend odjet ty si odpočineš manžel se bude muset starat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
29.6.16 13:01

@sloninka Myslela jsem to ironicky, že on se ohání tím, že nemá HLÍDAT. V psané formě to nevyznělo, to je jasné. Chtěla jsem říct, že není od hlídání, ale od komplexního starání se o děti jako jejich otec. A ne někdo, kdo tam bydlí a občas pohlídá - což on jakože i tak odmítá. Chápeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
29.6.16 13:10

A tchýně by měla chuť hlídat nebo ne? Co zkusit vyslat třeba jednou za 14 dní děti a manžela na víkend ke tchýní, ať se užijou. Já bych zůstala doma a odpočívala. 30km mi nepřijde nějak moc daleko, klidně bych tam děcka odvezla, pokud by měla tchýně zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
29.6.16 13:12
@Anonymní píše:
Holky prosim jak casto hlidaji Vase mamky deti, nebo jak Vam treba jinak pomahaji?

Mam dve deti skoro 4 a rok.. (mladsi hodne narocna v noci nespi, skoro neji, uknouranek) se starsi to jde, ale taky potrebuje mou asistenci..

Doma mam bordel, jsem extremne vevyspana chce se mi rvat, brecet :(

Manzelovi jsem rikala at si to zkusi neco delat s detskama, ale na to mi rekl, ze on tady neni od hlidani deti… Ano vezme je ven, ale za 15 min jsou zpatky.. Obcas zajde na bazen, ale jen se starsi.. Mladsi je opravdu vecne uknourana (tak chapu, ze nevi co s ni. Kdyz to nevim ani ja.. )

Moje mamka pracuje do 16:30. Tak v 5 je doma.. Pracuje navic pro charitu takze uety, ctvrtek a co druhy vikend neni doma.. Navic ma dum a zahrafu, kde taky potrebuje delat..

Manzel mi porad vycita co je to za babicku, kdyz ani nepohlida, nepomuze.. Porad se kvuli tomu hadame.. Na druhou stranu si rikam, ze to jsou nase deti my byvhom se o ne meli postarat..
Tchyne bydli 30km od nas, nema auto.. Vidame se tak jednou za 3 tydny..

ty ani manžel taky nemáte auto a řidičák? 30 km fakt není taková dálka aby se to nedalo častěj než jednou za měsíc :nevim: :nevim:
ale i tady platí, že děti jsou starostí rodičů a babičky jsou bonus, a je na nich jestli nabídnou pravidelnou pomoc, nebo si budou žít svůj život… spís co to je za otce, že se nedokáže postarat o děti, co je to za manžela, že tě nechává samotnou na děti i domácnost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
29.6.16 13:18

To je fakt super partner, poucovat ostatni, jak by se meli chovat (viz. nestarani se tve mamky), ale sam si na spicku nosu nevidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
29.6.16 13:21
@Anonymní píše:
Holky prosim jak casto hlidaji Vase mamky deti, nebo jak Vam treba jinak pomahaji?

Mam dve deti skoro 4 a rok.. (mladsi hodne narocna v noci nespi, skoro neji, uknouranek) se starsi to jde, ale taky potrebuje mou asistenci..

Manzelovi jsem rikala at si to zkusi neco delat s detskama, ale na to mi rekl, ze on tady neni od hlidani deti… Ano vezme je ven, ale za 15 min jsou zpatky.. Obcas zajde na bazen, ale jen se starsi.. Mladsi je opravdu vecne uknourana (tak chapu, ze nevi co s ni. Kdyz to nevim ani ja.. )

Moje mamka pracuje do 16:30. Tak v 5 je doma.. Pracuje navic pro charitu takze uety, ctvrtek a co druhy vikend neni doma.. Navic ma dum a zahrafu, kde taky potrebuje delat..

Manzel mi porad vycita co je to za babicku, kdyz ani nepohlida, nepomuze.. Porad se kvuli tomu hadame.. Na druhou stranu si rikam, ze to jsou nase deti my byvhom se o ne meli postarat..

Maminka dělá pro charitu, tak by vám mohla taky pomoct, ikdyž její povinnost to není a manžel je od čeho? jen od dělání děcek?! pěknej sobec teda, já mám děti 2,malé, hlídání nemám žádné, manžel pomáhá a bere děti ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
29.6.16 13:22

Moje mamka taky nehlídá (druhá babička je daleko), mrzí mě to, ale tak to je. Není povinností prarodičů starat se o vnoučata, je to jejich dobrá vůle.
Starat se mají rodiče a tedy i otec dětí. Jak si dovoluje brát do úst babičku, když se sám nestará.
Mamky bych se klidně čas od času zeptala, jestli si starší někdy nechce vzít, ale primárně si musíš promluvit s manželem a zapojit ho do péče o děti a domácnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.6.16 13:23
@Anonymní píše:

Tohle bych mu omlátila o palici 8o. V první řadě se má postarat on, je to jeho POVINNOST. Babička se starat může, když chce, je to její PRÁVO.

Možná bych se jednoho dne sebrala, šla za mamkou na zahrádku a děti nechala manželovi. anebo je pošli společně na víkend k tchýni (i s mužem, myslím). Uklidíš si, vyspíš se a stačíš se třeba i jen tak poflakovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
29.6.16 13:25
@Jana525 píše:
Tak, kdyz nechce hlidat, tak at uklizi a uvari vam. Vasi rodice nemaji zadnou povinnost vam pomahat.

Anebo tak. Zakladatelka může jít s dětmi na hřiště a za dvě hodinky se vrátí do uklizeného bytu k uvařené věčeři 8)

Opravdu mi někdy uniká, proč někteří lidé mají děti, když se o ně nechtějí starat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
29.6.16 13:35

A tchyně hlídá? Vy auto máte ne tak ať ji manžel starší odveze na víkend na hlídání. Co se naváží do tvý mámy? Taky mi přijde jako sobec on, tvoje máma vypadá že má hodně práce, tak bych ji asi nežádala, pokud ona sama nechce a neřekne si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
29.6.16 13:44

Máš stejnýho týpka asi jako já, ne? :D Ten můj si taky myslí, že o děti se stará ženská, chlap ne a když potřebuji, tak dávám babičce, o tátovi nikdy nepadne slovo. S chlapem neporadím, sama nevím jak na něj, a když nechce, asi ho „nedonutíš“. Mamky bych se klidně zeptala, jestli někdy nechce pohlídat nebo strávit čas s děckama. S ohledem na její vytíženost, samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.16 13:47
@Anonymní píše:

8o pockej manzel rika co to je za babicku, ze nepohlida? ale podle vsechno druha babicka-jeho maminka taky nehlida ne? :roll: jinak moje segra soupne deti babickam co to jde minimalne obvikend jsou u moji mamy kdyz jezdil jenom starsi byl u ni kazdej vikend vyjimecne u druhy babicky.. ja to takhle nastaveny nemam a ani nechci.. jo kdyz potrebujem neco zaridit kolem baraku atd. nebo jet delat na barak tak syna moji mamce na hlidani dam, ona s tim problem nemam ale nechci jejiho hlidani nejak vyuzivat :nevim: jsou mu dva na noc jeste nikde nebyl.. to segra tohle neresi syna davala na noc uz od mimina-nebyl kojenej holka jezdi uz taky tam od roku a pul.. ale kazdej to ma proste jinak :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3871
29.6.16 13:54

Vůbec ti to nezávidím :? Taky mě napadlo řešit to kňouraní malé. Třeba jí něco trápí, že je tak nespokojená…manžel asi není zvyklý zapojit se do domácnosti, takže bych ho pomalu a jistě zapojila. Nic direktivního, ale vidí snad, že jsi hotová :roll: Některý chlapy jsou fakt nemožný :roll: Můj táta je taky takovej…Maminku bych zkusila poprosit pohlídat aspoň starší. Pokud máte aspoň trochu vřelý vztah, tak pochopí, že toho máš moc a nezvládáš. Drž se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí