Vzdorovitost

Napsat příspěvek
Velikost písma:
363
12.7.10 20:16

Ahoj, každý rada drahá. My čekáme druhé mimčo na podzim a dvouletá dcerka na mě zkouší co může. Včera, když jsem jí asi po sté řekla, ať si uklidí hračky a ona furt nic, tak jsem je vzala a uklidila do skříně kam nedosáhne. Okamžitě řev. No nedostala je. A dnes to samé venku. „Ukliď si ty bábovičky“. Nic. Po desátém zopakování jsem je uklidila já. Chtěla jsem je dát mimo dosah, ale tchýně vzala ječící cácorku na ruky :cert: a tak mě vyvedla z míry, že jsem je dala malé na místo. A pak vychovávejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
12.7.10 20:25

Emi, nezbyde Ti nic jinýho než to probrat s manželem - nejlepší je být ve výchově „zajedno“. Já vím, že se to lehce říká a v praxi to nemusí být snadné, ale když je jeden z rodičů měkkčí, tak má ten malý vyčůraný čertík otevřená vrátka pro to dělat neplechy přísnějšímu z rodičů. Manžel by si měl uvědomit, že povolováním nastavených pravidel zadělává na problémy do budoucna i sám sobě. Mrňous bude pořád zkoušet prosadit si svou vůli, a pokud se mu to v některých nevhodných okamžicích povolí, nebo dokonce povoluje pravidelně, pak se jen utvrdí v tom, že pravidla jsou na to, aby se porušovala… Taky se doma ve všem neshodneme, malou trestám (pokud je to potřeba) spíš já, protože Týnka je taťkovi vzácnější a nevidí její zlobení, zatím co je v práci… Ale některé věci se nesmí a hotovo a to respektuje i táta. A když ta naše malá potvora třeba zatahá schválně kocoura za ocas, tak taťka neváhá naplácat.
S manželem se na tom snad domluvit dá - horší je rozmazlování od babiček - my máme babičky daleko, takže to neřeším, ty tři dny u nich mi malou nezkazí a navíc - babičky si už výchovy svých dětí užily, takže k vnoučatům se chovají jinak. Ale kdybych měla mít babičkovské povolování mezí pravidelně, tak bych asi zuřila - vypadala bych před děckem jako ten nejhorší, nejpřísnější a zatím co babička by si po několika hodinách odešla do svého kutlochu, s revoltujícím dítětem bych se zlobila jen já. V takovém případě bych asi babičkám domluvila taky - ne dlouhý seznam, ale určitě pár bodů, u nichž vyžaduju, aby se dodržovaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
12.7.10 20:25

tatínek je na noční, když je doma tak naše mladá v tuhle dobu už spí. Jenže, co odjede tak na mně zkouší kde co. Do teď dělá v pokojíku brajgl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí