Vzhled dítěte

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14015
19.2.10 14:03

Nevyznávám názor, že všechny děti jsou krásné, a kritická jsem, ale i tak jsou moje děti nejhezčí :lol: . Komentovat nahlas vzhled nějaké dítěte, navíc takto… Kamarádka bude zjevně krasavica inteligentní.
Nezapomenu, jak jsem byla ohromená, když mi jedna příbuzná svého času řekla větu ve smyslu „Jeden kluk se tam choval příšerně a ke všemu to byl zrzavec.“ 8-o 8-o 8-o Já po zrzavém dítku tajně prahnu :lol: .

Příspěvek upraven 19.02.10 v 14:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.10 14:04

U nás zase srovnává tchýně, ale hlavně, jak je které dítě tlusté. Má oblíbené děti švagrové, jedno je štíhlounké a druhé baculaté, ty jsou samo dokonalé. A ta naše je sportovní typ, něco mezi, štíhlá, pevná. Ale pro tchyni prostě tlustá. :cert:

• Citovat
  • Upravit
5846
19.2.10 14:12

Moje holčička je samozřejmě objektivně nejkrásnější :-D

Ještě bude fajn, až takhle někdo začne srovnávat vzhled dětí před nimi a ve věku, kdy z toho budou mít pojem. :cert:

Lentilko - jestlipak se ty moje děcka nechovají tak příšerně proto, že mají zrzavou matku :pankac: :wink: ?

Příspěvek upraven 19.02.10 v 14:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28

Tak to je mazec,asi bych to tchyni trochu vysvětlila. To je na tom to nejhorší,příbuzný si člověk hold nevybírá. Doufám,že máš alespoň podporu v manželovi. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114

Anonymní, pro mě jsou taky mé děti nejhezčí na světě. U nás to bylo tak, že malej byl krásné miminko se světlejma vláskama, opravdu k sežrání. Ve třech měsících mu začaly odstávat ouška. Mně to přišlo strašne roztomilé, ale také jsem se setkala s větou typu, ježiš po kom má ty uši??? Hrozně mě to mrzelo,jak hlavička rostla uši se srovnaly a ted je má jako každý jiný. Když se narodila malá, tak to byl takovej buřtíček s černejma vláskama, ze začátku jsem si na ni nemohla zvyknout, né že by se mi nelíbila, ale byla prostě jiná, než jsem si představovala. No a po měsíci jí vlásky začaly světlat a ted vypadá jako její bratříček, když byl malej/krom těch odstátejch oušek/ :-D Neznám žádnou maminku, které by se její děti nelíbily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
19.2.10 14:15

Maxík, krásná póza na fotku :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
19.2.10 14:45

Tak já jsem dlouho toužila mít zrzavé vlasy, mně se to strašně líbí, v pubertě jsem si dokonce dala zrzavý přeliv, ale nešlo mi to k obličeji, takže smůla. :-( Zrzkám zdar! :wink:
Zakladatelko - kamarádka je hloupá a netaktní, pokud už ji to napadlo :roll: , tak měla držet jazyk za zuby. :evil:
Moje děti jsou nejkrásnější na světě, i když ani jedno by asi nevzali do reklamy. :mrgreen: Samozřejmě vnímám, jak vypadají, normálně, prostě prťavé dětičky, všechny malé děti jsou plus mínus stejné jako ty okolo. Ale pro mě jsou ty moje nejkrásnější na světě. A ano, vím, že jsou na světě děti, které splňují jakýsi pomyslný ideál krásy. No a co? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
19.2.10 14:58

Zrovna krása je tak subjektivní - co se líbí jednomu, nelíbí se druhýmu a naopak. Žádné tabulky na krásu neexistují (kromě toho, co se nám někdy snaží předhazovat třeba v médiích :twisted: ). Mně se taky nezdají všechny děti krásné, ale proč hned kritizovat? Nedokážu se sama podívat objektivně na svoji dcerku, nejde to, protože je moje, miluju ji a pro mě je prostě krááásná :-D
Zajímalo by mě, jestli ma kamarádka nějaké děti - ono většinou ten, kdo děti nemá, mívá záchvaty upřímnosti, neví totiž, jak bolí, když mu někdo jiný zkritizuje jeho vlastní dítě :twisted:
Když se mi třeba některé dítko nelíbí, buď taktně mlčím nebo jsem diplomat. Hanět jakékoli mamince její dítko je tak trochu jako dráždění hada bosou nohou :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
19.2.10 15:08
Jolynka píše:
Nema nahodou kamaradka sourozence? Ze by ses ji taky zeptala, proc ji rodice tak odflakli, kdyz bratr nebo sestra jsou tak hezci :wink:

Přesně tak,souhlasím,takhle bych se"kamarádky"taky zeptala…já mám miminko sice ještě na cestě,ale snad každý se ve svých dětech vidí a jsou pro ně krásné i když mají třeba odstáté uši či něco jiného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
19.2.10 15:14

Pro mě jako asi pro každou mámu jsou moje děti krásné-každá jinak, ale jsou. Jednou mi vyprávěla kamarádka, která má kluka o tři měsíce mladšího než je Adélka, že jí kamarádka říkala, jestli jí nevadí, že kluk vypadá jako prase (on byl hodně dobře krmenej :lol: ) a já se jí divila, jak se s ní může po tom všem bavit. No, je fakt, že je asi jediná, neznám jinou maminku, která by s touhle „vochechulí“ kamarádila..
A zase od jiné jsem slyšela, že jí zase její kamarádka říkala, že její dvouletý syn mluví jak rusák..
Tak vám řeknu, já si pořád říkám, ať se všechny rádoby pozorovatelky jsou bodnout a zametou si před vlastním prahem, hlavně, že jsme zdravý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
19.2.10 15:14

Pro mě jsou moje děti taky nejkrásnější na světě :srdce:

Objektivně,opravdu jsou hezké,aspoň to říká okolí..Adámek je modrooký blonďáček,Emička tmavooká černovláska..Když se narodil Adámek,byl mi neskutečně podobný,snad ve všem,kromě barvy očí..Časem se samozdřejmě vyrýsoval trošku jinak,ale pořád je mi podobný a připomíná mě,když jsem byla malá - vlasy,nos,pusa,ruce,vše..

Emička je po tatínkovi.Mám ji z jiného vztahu,nečekala jsem blonďatou princezničku.Protože její táta už dceru má,měla jsem představu,jak asi bude vypadat.Nemýlila jsem se.Narodila se hodně vlasatá,s černýma očima.Vypadala jako „cigánské“ dítě.Snad mě nikdo nenařkne z rasismu.Nevím,jak to jinak napsat.Ale od první chvíle mi připadala nádherná.Vlásky postupně změnily barvu s úplně černé na velmi tmavě hnědou,očka taky,má drobný nosík,je celá taková droboučká..Okolí se líbí.Jen si ji často teď v zimě pletou s klučíkem,protože jí někdy oblékám i věci po bráškovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DM.
19.2.10 15:16

Souhlasím s ostatními přede mnou, že kamarádka to asi trochu přehnala - hodnotí děti, jako by si vybírala chlapa stylem líbí/nelíbí.

Pro mě jsou taky mé děti nejhezčí, i když uznávám, že většina dětí je taky krásná :) Občas vidím dítko, které se mi líbí trochu méně, ale když se pak na něj koukám déle, tak třeba vidím, jaké má krásné oči, jak se hezky směje … takže je taky hezké.

Když se mi narodila dcera, tak se mi vůbec nelíbila, bylo to nejošklivější miminko v porodnici. Ale pak z ní vyrostla krasavice, až se stydím, že se mi jako novorozenec nelíbila.

Doufám, že až budou tvá dítka starší, že něco podobného nebudou muset poslouchat. Mluvím ze své zkušenosti, protože mě vždy srovnávali se sourozencem, jaký je on krásný, a o mně pak akorát říkali, jak jsem ošklivá, tlustá, malá, mám málo vlasů … jako bych za to mohla - a to říkali i rodiče :( Tím mě celý život zraňovali, v podstatě jsem nechápal, proč mi to vyčítají, když za to nemůžu.

D.

• Citovat
  • Upravit
957
19.2.10 15:18

Já jsem teda asi kritická moc, přestože dítě miluju. Pamatuju si, že mě namíchnul švára, který o dceři řekl, že vypadá jak indiánská babička, ale sama jsem nebyla přesvědčená, že je to to nejkrásnější miminko. Pak jsem si dělala srandu, že vypadá jak opičátko a ona tak vážně vypadala. Teď je taková oplácaná a to i přesto, že jí nepřekrmuju, asi to bude rodové z manželovy strany, tam jsou děti „dobře stavěné“. Taky má po nich ukrutně jemné vlasy, takže stačí, aby 2× pohodila hlavou a vypadá, že se vůbec nečesala. Je téměř jisté, že z ní žádná modelína nebude, ale já jí miluju takovou, jaká je, jen si to prostě uvědomuju a dokážu přiznat, ale samozřejmě jí to říkat nebudu.
Třeba známí mají krásnou holčičku. Teď čekám druhé a kdyby bylo tak hezké jako známých, tak si myslím, že bych si to dokázala přiznat, že dítě B je hezčí než dítě A, ale kvůli tomu ho nebudu mít ráda víc.

Známá to možná myslela v nadsázce, třeba se jí tvůj chlapeček líbí tolik, jako mně holčička známých, tak ti ho chtěla pochválit a v nadsázce dodala to, co dodala a neuvědomila si, že tě to může ranit.
Asi bych z toho nevyvozovala žádné závěry, i vkus je silně subjektivní záležitost. Ti naši známí mají holčičky 2 - blondýnku modrookou, ta se moc líbí mně, ale věřím tomu, že někomu se může líbit víc ta druhá tmavá a zelenooká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
19.2.10 15:26

Zakladatelko, taky nechápu, jak mohla „kamarádka“ něco takového říct 8-o

Ad moje dcera - jasně, že je nejkrásnější :mrgreen: Ovšem někdy dělá takové ksichtíky, že si říkám, že je hrozně ošklivá, ale tak ošklivá, až je krásná :lol:

Webparazit: Mně se zrzaví lidi hrozně líbí :srdce: Zrzavé dítko bych chtěla (ovšem jsme oba tmavovlasí, to by byl prů*er :mrgreen:)
Jednu dobu jsem byla zamilovaná do zrzavého chlapa. A taky jsem se barvila na zrzavo, ovšem pro mé tmavé vlasy bylo neustálé odbarvování a barvení dost záhul, musela jsem toho nechat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
19.2.10 15:44

K taktu té kamarádky už bylo řečeno vše…

Je to tak, že vidíme své děti jako nejkrásnější, to potvrzuju. Já to vidím u těch dvojčat, každý říká, že jsou stejné, pro mě dvě jiné děti /jsou dvojvaječné, ale všichni si je pletou - foto přikládám/. Jak jsou každá jiné, ve všem, i v povaze, tak člověk vidí, že tu miluje proto, že dělá toto a tu druhou proto, že dělá úplný opak. Prostě to je na tom rodičovstí super.
Musím ale kriticky uznat, že když se podívám na některé starší fotky, říkám si: co jsem na tom dítěti na této fotce viděla, že jsem to proboha vyvolávala, to je opičátko - v době vyvolání jsem ji nepochybně pokládala za rozkošnou. :lol:
Jinak jsem hodně „vybíravá“ a každé dítě mi krasavec nepřijde, ale nikdy by mě nenapadlo to dát najevo, protože právě dobře vím, jak ho vidí jeho máma a dobré je na toto podívat se na takové ty maily s fotkama celebrit typu Brad Pitt, jak vypadaly jako děti. Kdoví, do čeho která „opička“ jednou doroste… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML