Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já jsem teda poslední, která může hodnotit pohnůtky, které známou vedly k tomu, že řekla, co řekla, ale přestože jí zatím všechny přispěvatelky odsoudily, tak bych se spíš zamyslela nad tím, jestli to fakt nemohla být spíš pocta pro tvého syna /asi tak soudím podle sebe, kdy netaktnosti se mi povedou vždy v souvislosti s tím, že chci pochválit/. Já bych to vnímala tak, že tvůj syn patří mezi „výstavní kousky“ děti z reklamy a upřímně, když potkáváte kolem sebe rodiče s dětmi, tak jsem myslím ještě nepotkala sourozence, o kterých bych řekla, že jsou extra hezcí oba. I tak těch opravdu hezkých dětí moc není, spíš potkávám rodiče s naprosto průměrnýma dětma a tak pokud tvůj syn je tak moc hezký, buď ráda, mohlo být hůř ![]()
A pokud je ti to líto kvůli dceři, tak věz, že puberta s danou situací může pěkně zamíchat. Když jsem byla dítě, tak jsem měla v blízkosti dvě moc hezký holky, vždy jsem si říkala, že kdybych se měla znova narodit, tak bych chtěla být jako jedna nebo druhá. Jenže pak přišla puberta a na obou se nepěkně „vyřádila“ - oběma dost oduly nosy, obě měly těžké akné a já svou touhu přehodnotila. Taky si říkám, že třeba se z toho mého „ošklivého káčátka“ v pubertě vyloupne krásná labuť
A když ne, tak jí taky nepřestanu mít ráda ![]()
Proc jsou vzdycky vase deti ty nejkrasnejsi? Protoze maji vase rysy a rysy vasi rodiny a vaseho partnera a ten se vam prece libi, no ne? navic je vidite i ve chvilich, kdy sou k sezrani.
Anonymni kamaradka je blbka. bych ji asi rekla, ze podle mojeho nazoru, si s ni meli rodice taky dat vetsi praci. Uprimne - me nepripadaj uplne vsechny deti uzasny a roztomily, ale to ani vsichni dospeli. kazdej mame svuj vkus, ale tohle co predvedla je moc. ![]()
kedri píše:
Já jsem teda poslední, která může hodnotit pohnůtky, které známou vedly k tomu, že řekla, co řekla, ale přestože jí zatím všechny přispěvatelky odsoudily, tak bych se spíš zamyslela nad tím, jestli to fakt nemohla být spíš pocta pro tvého syna /asi tak soudím podle sebe, kdy netaktnosti se mi povedou vždy v souvislosti s tím, že chci pochválit/. Já bych to vnímala tak, že tvůj syn patří mezi „výstavní kousky“ děti z reklamy a upřímně, když potkáváte kolem sebe rodiče s dětmi, tak jsem myslím ještě nepotkala sourozence, o kterých bych řekla, že jsou extra hezcí oba. I tak těch opravdu hezkých dětí moc není, spíš potkávám rodiče s naprosto průměrnýma dětma a tak pokud tvůj syn je tak moc hezký, buď ráda, mohlo být hůř
dobře napsáno Kedri!!!!
souhlasím ![]()
Taky jsem zatím matkou jednoho dítěte a taky je pro mě mé dítě to nejkrásnější na světě.Reakci kamarádky od zakladatelky nerozumím.Přece každé dítě je krásné,každý člověk je krásný nějak jinak.A každý je originál.Co na tom,že je někdo krásná barbína,když má v hlavě vymeteno
.Možná jsem divná,ale nerozumím dnešní módě posuzování lidí podle vzhledu.Bohužel se s tím setkáváme všichni a docela často i v situacích,kdy by mělo jít o něco jiného než vzhled.Myslím tím třebas přijetí do zaměstnání.
Milá zakladatelko,vůbec se netrap takovými řečmi,protože máš určitě obě děti moc krásné.A kdo říká že některé děti jsou ošklivé,je sám velký blb!
Každý je krásný jiným způsobem a jaká by to byla nuda,kdyby byli všichni lidé stejní?
Machalka píše:
Zrovna krása je tak subjektivní - co se líbí jednomu, nelíbí se druhýmu a naopak. Žádné tabulky na krásu neexistují (kromě toho, co se nám někdy snaží předhazovat třeba v médiích). Mně se taky nezdají všechny děti krásné, ale proč hned kritizovat? Nedokážu se sama podívat objektivně na svoji dcerku, nejde to, protože je moje, miluju ji a pro mě je prostě krááásná
Zajímalo by mě, jestli ma kamarádka nějaké děti - ono většinou ten, kdo děti nemá, mívá záchvaty upřímnosti, neví totiž, jak bolí, když mu někdo jiný zkritizuje jeho vlastní dítě
Když se mi třeba některé dítko nelíbí, buď taktně mlčím nebo jsem diplomat. Hanět jakékoli mamince její dítko je tak trochu jako dráždění hada bosou nohou
Takhle nějak to vidím taky. Vůbec si nemyslím, že by ta kamarádka byla hloupá husa a netaktní a všechno, co už tu padlo. První, co mě napadalo, že je 100% ještě BEZDĚTNÁ!. Ne každá z nás se rodí jako matka pluku, sama o tom vím hodně, než se Matys narodil, děti jsem ignorovala, obtěžovaly mě a mimina mi připadala ošklivá. Kdybych tenkrát své kamarádce něco takové řekla, asi by to byl můj humpolácký způsob, jak jí polichotit, že má krásného chlapečka ![]()
Až bude mít ta kamarádka sama děti, tak už tohle neřekne ![]()
A ad jejího soudu, přesně, jak je uvedeno v citaci, každý to vidí jinak…jenom jak my s přítelem se dokážeme ostře zhádat u televize o to, která ženská je hezká a která obluda! ![]()
Takže za sebe prosím - trochu tolerance, nadhledu a pochopení k bezdětným, ony nám ho vrátí, až ty děti budou mít taky! ![]()
To jsem já - zakladatelka
, holky, nee, ona není bezdětná, právě že má taky děti, 2 stejně staré kluky jako jsou moje děti a můžu teda říct, že jsou oba hezcí, i když ten menší je takový tlouštíček buřtíkatý (myšleno v dobrém) a má hooodně odstávající ouška, nikdy by mě nenapadlo na to nějak upozorňovat, náhodou mi připadá roztomilý. A kamarádka (dle mě, někdo jiný by měl určitě jiný názor) není žádná bárbína, prostě normální „tuctová“ nemalující se ženská.
Ale já nejsem naštvaná na ni, znám ji už spoustu let, vím, že je taková „upřímná“ ve všem, co na srdci, to na jazyku, takže to celkem beru, jen mě to prostě zarazilo, že by mohla moje dcera takhle na lidi působit a najednou mám nutkání ji nějak bránit a chránit před celým světem.
Ale jak tu někdo psal, kdo ví, co z nich vyroste, i když s modellingem moc nepočítám.. ![]()
Na případnou bezdětnost bych všechno nesváděla, ale to by bylo na déle.
maxik píše:
Lentilko - jestlipak se ty moje děcka nechovají tak příšerně proto, že mají zrzavou matku![]()
?
Tvrdilas, že jsi od přírody blondýna
.
Já jsem měla na ZŠ zrzavou kamarádku, seděla přímo přede mnou. Všechny učitelky jí strašně chválily nádhernou barvu vlasů. Ji jsem měla ráda, ale ty tenké dlouhé zrzavé ocásky, co jí lezly po zádech, jsem z duše nenáviděla
.
Betty03 píše:
Musím ale kriticky uznat, že když se podívám na některé starší fotky, říkám si: co jsem na tom dítěti na této fotce viděla, že jsem to proboha vyvolávala, to je opičátko - v době vyvolání jsem ji nepochybně pokládala za rozkošnou.
Je takové období, kdy dítě dostatečně vytloustne, ale ještě se nevertikalizuje (u nás těch cca 8 měsíců), takže se mi coby matce běžně naskýtá pohled na čtyři brady+naše děti jsou do roka skoro plešaté, kdy si fakt říkám, že už by z té škaredosti mohly konečně vyrůst
.
Já teda vzhled dětí (žádných) naprosto neřeším - stejně se to naprosto změní ![]()
BohunkaP píše:
Já teda vzhled dětí (žádných) naprosto neřeším - stejně se to naprosto změní
svatá pravda!
![]()
Chápu jak myslíte to, že vaše děti jsou nejkrásnější a pro vás ty nejhezčí..Ale já si tak nějak nikdy nemyslím - ano líbí se mi, ale vnímám i jejich estetické nedostatky a vím o nich - samozřejmě je vůbec neřeším a není to podstatné..
Naopak nesnáším, když rodič není soudný a neustále vychvaluje své dítě ) přestože je jasné, že on to tak cítí) - že je nejkrásnější, nejnadanější, nejchytřejší apod.
Jako kdyby vůbec neměli srovnání. Vykládají o běžných věcech a prezentují to jako na zápis do guinesovky - např .Náš Pepíček umí básničku.. a celou.. no prostě génius..Nebo náš Pepíček se naučil za týden jezdit na kole, je prostě naprosto talentovaný na sporty - (stejně jako další milon dětí)..
Pro mě platí pravidlo, že každý je většinou zvědavý jen na to své dítě a když začne vykládat ten druhý o svém, tak to nikoho nezajímá, takže ani já moc neotravuju s tím jak jsou perfektní..
Kamarádka mi připadá né upřímná ale netaktní..Nejdřív jsem chtěla napsat, že je asi krásná když dokáže vypustit toto, nebo si to alespon myslí, ale to bylo vyvráceno - takže mě napadá ještě možnost, že je to takovéto rýpnutí - kdy člověk jako něco plácne „v dobrém“ a chce tím někoho ranit a dělá že si to neuvědomuje..
Len-til-kah píše:maxik píše:Tvrdilas, že jsi od přírody blondýna
Lentilko - jestlipak se ty moje děcka nechovají tak příšerně proto, že mají zrzavou matku![]()
?
.
![]()
.
Já to maskuju, abych měla nač svést ty příšerné mravy mých dětí ![]()
Milá anonymni,naprosto chápu jak se cítíš,stalo se mi totiž něco podobnýho.
Sice to nebylo řečeno mě osobně do očí,ale doneslo se mi to.
Jedna moje vzdálenějši přibuzná se vyjadřila o mé tehdy třileté dceři,že je tak ošklivá,až je hezká a řeknu ti strašně mě to sebralo.
Myslim že jsou věci který se prostě neřikaji takhle přimo i když si to může myslet.
Jinak koukám že je tu řeč o zrzavých dětech ![]()
tak já jedno mám a vůbec nevim jak jsem si ho zasloužila
,protože v naši rodině krom našeho kokra Alfa nikdo zrzavý není
,tak doted nechapu jak se to mohlo takhle zdrcnout,já jsem od přirody tmavovlasá a manžel jako malý blonďák,Barunka teda neni uplně klasická zrzka,nemá pihy a má jemný vlasky,tady je foto ![]()
Tohle mi připomnělo příhodu, co nedavno řešil můj kamarád. Není ženatý a nemá děti, ale řekl nám, že máme krásný dítě.
Prý si neumí představit, kdyby měl jednou dítě a bylo by ošklivý, prý by to bylo strašný dívat se každý den na ošklivý dítě
![]()
Myslím, že až jednou to děťátko bude mít, tak pro něj taky bude to nejkrásnější na světě ![]()
Ahoj,
taky mám nejkrásnější děti na světě!!!
![]()
Ale když se Kubík narodil,tak se mi vůbec nelíbil
- vypadal přesně jako můj taťka…pořád jsem si říkala, že jsem přeci nemohla porodit svého otce…ač máme super vztah,jsem schopna mu říct cokoliv,vždy mi pomůže,tak jsem to nemohla přenést přes srdce…nevím asi hormony… ![]()
Naštěstí se rychle vylízal a z porodnice si odvážela svého manžela o 30 let mladšího… ![]()
Na kamarádku se vykašli - všechny máme ty nekrásnější děti pod Sluncem!!!
Myslím, že není nic strašnějšího než kritická matka, hlavně když to dětem neustále dává najevo, že jí nepřipadají dost hezké. Taková matka dokáže implantovat tak silné pocity méněcennosti, že si to (zvlášť holčičky) pak děti nesou jako stigma celý život.
A od tvé rádoby kamarádky je to pravdu hodně netaktní ti to takhle vpálit a pěkně svižně bych jí to nějak vrátila.