Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud máte v plánu být celý den mimo ubytovbací prostory, tak bych kočár vzala. lepší, než se tahat s unaveným čtyřleťákem v náručí, zvláště v tomhle vedru. A pokud není zvyklý nějak extra chodit.
My jsme měli v Bulharsku PaT (dcera 2, syn 4) a jak se nám hodil. na pláž to bylo skoro 2km, oni by to oba ušli, ale trvalo by to podstatně déle. mavíc jsme chodili ráno tam, v poledne zpátky, odpoledne zas tam a navečer zpátky. A když už nic, tak se v kočáru vozila bagáž…
@slavuska1 píše:
z nádraží na Václavák by ujít měl, to není ani kilometr, já bych kočár nebrala, můj 3leťák ujde v pohodě cca 8km
to mas dobrý,, moje díte ujde maximalne 2 km a pak řve, že nemuze
, ale kočárek tedy už taky nemáme, zakladatelko pokud seš rozhodnutá si vzít kočárek, tak si ho vezmi ![]()
Dcera mi v klidu ušla posledně z Žofína na Hlavák, pravda se zastávkou na hřišti ve Františkánské zahradě, ale problém ji to nedělá, klidně by šla dál. Nemá ani tři roky. Mě nebaví tahat s sebou kočár už, ale nemáme lehký golfky, ty bych klidně vzala. Pro čtyřletý ale nevím, to už je velký dítě, ovšem v zájmu vlastního klidu…
@tumpach píše:
to mas dobrý,, moje díte ujde maximalne 2 km a pak řve, že nemuze, ale kočárek tedy už taky nemáme, zakladatelko pokud seš rozhodnutá si vzít kočárek, tak si ho vezmi
Případně můžou dojet tramvají.-)
Nedojde-li čtyřleté dítě z Hlavního na Václavák, je někde problém…
No, ono to dítě nejspíš dojde z Hlaváku na Václavák v pohodě, ale pak asi na zadku sedět nebude. Program prolejzání obchodů taky není moc jeho věku přívětivý. Počasí v rozpálený Praze nic moc a jako mimopražský nejspíš nebudou lízt do tramvaje, protože si dítko potřebuje odpočinout, ale pojedou většinou dvojkou. Takže já bych ty golfky raději vzala. Vždycky můžou posloužit jako nákupní košík ![]()
Ahoj!
Musíš zvážit ty sama, jestli to tvoje dítě zvládne nebo ne.
A na ostatní nedej.
Z Hlaváku na Václavák je to v pohodě. Ale záleží taky na tom, jaké je tvoje dítě. Jestli je schopnou usnout někde po cestě třeba v autobuse a tak…, pak by bylo pro oba pohodlnější ten kočár vzít.
Pokud nutně nemusí každý den spát, pak bych ho nebrala.
Mi prijde, pokud prijede do Prahy matka s ditetem nad 2,3???roky s kocarem tak je tam snad nepusti??? ![]()
Diskuze nad tim, ze dite dojde z Hlavaku k Benettonu je zbytecna. To ctyrlete zvladne. Ale pak je cesta zpet + dalsi celodenni chozeni po Praze. No pro zasadove radsi tahnu dite v naruci nebo ho necham tam, kde zacne stavkovat a utecu. Ale kazdy at dela podle sveho!
@tamata píše:
Mě tyhle rvačky ohledně kočáru, plínek a dudlíku bavíBy mě zajímalo, jestli když vyjedete za hranice, tak jestli tam omdlíváte šokem, když tam běžně takhle velký dítě sedí v kočáru, spokojené si dudlá a z tepláků mu čouhá plína
Tak je to každého věc, ale především je to pohodlnost rodičů
. Čtyřleté dítě ve školce chodí na procházky a taky je musí ujít, u nás se chodí na hodně dlouhé procházky a děti jsou zvyklé.
V mém případě bych o tom ani neuvažovala )můj mladší 2,5 let ujde i 8km v terénu), ale pokud by mělo být dítě otrávené, není zvyklé chodit, tak bych ho asi vzala. Asi by se spíše mi nechtělo v tom horku do centra Prahy…
@kačka25 píše:
Mi prijde, pokud prijede do Prahy matka s ditetem nad 2,3???roky s kocarem tak je tam snad nepusti???
Diskuze nad tim, ze dite dojde z Hlavaku k Benettonu je zbytecna. To ctyrlete zvladne. Ale pak je cesta zpet + dalsi celodenni chozeni po Praze. No pro zasadove radsi tahnu dite v naruci nebo ho necham tam, kde zacne stavkovat a utecu. Ale kazdy at dela podle sveho!
Tak je to i životním stylu rodičů, někdo jezdí jen autem (my tedy taky, ale na druhou stranu hodně chodíme, děti jsou zvyklé na túry a celodenní chození), děti nejsou zvyklé chodit, max. na hřiště a zpět. To je potom těžko, pokud nechodí, tak ho trápit nebudu. 2leté dítě si ještě potřebuje pospat přes poledne, ale čtyřleté by to už mělo vydržet a odpočine si ve vlaku/autě.
Vzala bych.
Ono je něco jiného vzít dítě na výlet nebo procházku v místě bydliště nebo autem a něco jiného veřejnou dopravou.
Naše děti byly zvyklé hodně chodit od mala, jedno ušlo pět kilometrů od 1,5 roku, ale zrovna třeba ve 4 letech jsem ráda vzala golfák právě na takové výlety, kdy si mohlo sednout do kočáru a odpočinout si a hlavně okolo oběda si zdřímnout. A výlety dostaly nový rozměr - nemuseli jsme čekat až se vyspí jedno díte, aby si mohlo zdřímnout druhé dítě. Naštěstí jsme jezdili mimo ČR, kde byly vidět takhle staré děti běžně, takže se nikdo nepohoršoval. ![]()
@-Evka- - v Praze se taky nikdo pohorsovat nebude, pokud nepotkas nejake zasadove uzivatelky emimina ![]()
@kačka25 Než 3 hodiny vlakem na západ, pojedu raději 3 hodiny vlakem na sever, jih nebo východ ![]()
@-Evka- píše:
Vzala bych.
Ono je něco jiného vzít dítě na výlet nebo procházku v místě bydliště nebo autem a něco jiného veřejnou dopravou.Naše děti byly zvyklé hodně chodit od mala, jedno ušlo pět kilometrů od 1,5 roku, ale zrovna třeba ve 4 letech jsem ráda vzala golfák právě na takové výlety, kdy si mohlo sednout do kočáru a odpočinout si a hlavně okolo oběda si zdřímnout. A výlety dostaly nový rozměr - nemuseli jsme čekat až se vyspí jedno díte, aby si mohlo zdřímnout druhé dítě. Naštěstí jsme jezdili mimo ČR, kde byly vidět takhle staré děti běžně, takže se nikdo nepohoršoval.
Tak čtyřleté si už ale nepotřebuje pospat nebo jo? My to děláme tak, že děti spí cestou zpět v autě. Nad pohoršování bych si vůbec hlavu nelámala, prostě bych si přizpůsobila dítěti. Pohoršovat se můžu nad čímkoliv, i nad tím, že americké děti každý den obědvají hamburgry, ale pořád je to jejich věc
.