Vzít kočár do Prahy? 4roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20840
29.7.13 07:56

Pokud máte v plánu být celý den mimo ubytovbací prostory, tak bych kočár vzala. lepší, než se tahat s unaveným čtyřleťákem v náručí, zvláště v tomhle vedru. A pokud není zvyklý nějak extra chodit.

My jsme měli v Bulharsku PaT (dcera 2, syn 4) a jak se nám hodil. na pláž to bylo skoro 2km, oni by to oba ušli, ale trvalo by to podstatně déle. mavíc jsme chodili ráno tam, v poledne zpátky, odpoledne zas tam a navečer zpátky. A když už nic, tak se v kočáru vozila bagáž…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
29.7.13 08:03
@slavuska1 píše:
z nádraží na Václavák by ujít měl, to není ani kilometr, já bych kočár nebrala, můj 3leťák ujde v pohodě cca 8km

to mas dobrý,, moje díte ujde maximalne 2 km a pak řve, že nemuze :roll:, ale kočárek tedy už taky nemáme, zakladatelko pokud seš rozhodnutá si vzít kočárek, tak si ho vezmi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.7.13 08:08

Dcera mi v klidu ušla posledně z Žofína na Hlavák, pravda se zastávkou na hřišti ve Františkánské zahradě, ale problém ji to nedělá, klidně by šla dál. Nemá ani tři roky. Mě nebaví tahat s sebou kočár už, ale nemáme lehký golfky, ty bych klidně vzala. Pro čtyřletý ale nevím, to už je velký dítě, ovšem v zájmu vlastního klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.7.13 08:08
@tumpach píše:
to mas dobrý,, moje díte ujde maximalne 2 km a pak řve, že nemuze :roll:, ale kočárek tedy už taky nemáme, zakladatelko pokud seš rozhodnutá si vzít kočárek, tak si ho vezmi :think:

Případně můžou dojet tramvají.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
29.7.13 08:15

Nedojde-li čtyřleté dítě z Hlavního na Václavák, je někde problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.7.13 08:28

No, ono to dítě nejspíš dojde z Hlaváku na Václavák v pohodě, ale pak asi na zadku sedět nebude. Program prolejzání obchodů taky není moc jeho věku přívětivý. Počasí v rozpálený Praze nic moc a jako mimopražský nejspíš nebudou lízt do tramvaje, protože si dítko potřebuje odpočinout, ale pojedou většinou dvojkou. Takže já bych ty golfky raději vzala. Vždycky můžou posloužit jako nákupní košík ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
29.7.13 08:46

Ahoj!

Musíš zvážit ty sama, jestli to tvoje dítě zvládne nebo ne.
A na ostatní nedej.

Z Hlaváku na Václavák je to v pohodě. Ale záleží taky na tom, jaké je tvoje dítě. Jestli je schopnou usnout někde po cestě třeba v autobuse a tak…, pak by bylo pro oba pohodlnější ten kočár vzít.
Pokud nutně nemusí každý den spát, pak bych ho nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
29.7.13 08:51

Mi prijde, pokud prijede do Prahy matka s ditetem nad 2,3???roky s kocarem tak je tam snad nepusti??? :nevim:
Diskuze nad tim, ze dite dojde z Hlavaku k Benettonu je zbytecna. To ctyrlete zvladne. Ale pak je cesta zpet + dalsi celodenni chozeni po Praze. No pro zasadove radsi tahnu dite v naruci nebo ho necham tam, kde zacne stavkovat a utecu. Ale kazdy at dela podle sveho!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
29.7.13 08:57
@tamata píše:
Mě tyhle rvačky ohledně kočáru, plínek a dudlíku baví :mrgreen: By mě zajímalo, jestli když vyjedete za hranice, tak jestli tam omdlíváte šokem, když tam běžně takhle velký dítě sedí v kočáru, spokojené si dudlá a z tepláků mu čouhá plína :mrgreen:

Tak je to každého věc, ale především je to pohodlnost rodičů :). Čtyřleté dítě ve školce chodí na procházky a taky je musí ujít, u nás se chodí na hodně dlouhé procházky a děti jsou zvyklé.
V mém případě bych o tom ani neuvažovala )můj mladší 2,5 let ujde i 8km v terénu), ale pokud by mělo být dítě otrávené, není zvyklé chodit, tak bych ho asi vzala. Asi by se spíše mi nechtělo v tom horku do centra Prahy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.7.13 08:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
29.7.13 09:02
@kačka25 píše:
Mi prijde, pokud prijede do Prahy matka s ditetem nad 2,3???roky s kocarem tak je tam snad nepusti??? :nevim:
Diskuze nad tim, ze dite dojde z Hlavaku k Benettonu je zbytecna. To ctyrlete zvladne. Ale pak je cesta zpet + dalsi celodenni chozeni po Praze. No pro zasadove radsi tahnu dite v naruci nebo ho necham tam, kde zacne stavkovat a utecu. Ale kazdy at dela podle sveho!

Tak je to i životním stylu rodičů, někdo jezdí jen autem (my tedy taky, ale na druhou stranu hodně chodíme, děti jsou zvyklé na túry a celodenní chození), děti nejsou zvyklé chodit, max. na hřiště a zpět. To je potom těžko, pokud nechodí, tak ho trápit nebudu. 2leté dítě si ještě potřebuje pospat přes poledne, ale čtyřleté by to už mělo vydržet a odpočine si ve vlaku/autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.7.13 09:11

Vzala bych.
Ono je něco jiného vzít dítě na výlet nebo procházku v místě bydliště nebo autem a něco jiného veřejnou dopravou.

Naše děti byly zvyklé hodně chodit od mala, jedno ušlo pět kilometrů od 1,5 roku, ale zrovna třeba ve 4 letech jsem ráda vzala golfák právě na takové výlety, kdy si mohlo sednout do kočáru a odpočinout si a hlavně okolo oběda si zdřímnout. A výlety dostaly nový rozměr - nemuseli jsme čekat až se vyspí jedno díte, aby si mohlo zdřímnout druhé dítě. Naštěstí jsme jezdili mimo ČR, kde byly vidět takhle staré děti běžně, takže se nikdo nepohoršoval. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
29.7.13 09:13

@-Evka- - v Praze se taky nikdo pohorsovat nebude, pokud nepotkas nejake zasadove uzivatelky emimina :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.7.13 09:17

@kačka25 Než 3 hodiny vlakem na západ, pojedu raději 3 hodiny vlakem na sever, jih nebo východ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
29.7.13 09:18
@-Evka- píše:
Vzala bych.
Ono je něco jiného vzít dítě na výlet nebo procházku v místě bydliště nebo autem a něco jiného veřejnou dopravou.Naše děti byly zvyklé hodně chodit od mala, jedno ušlo pět kilometrů od 1,5 roku, ale zrovna třeba ve 4 letech jsem ráda vzala golfák právě na takové výlety, kdy si mohlo sednout do kočáru a odpočinout si a hlavně okolo oběda si zdřímnout. A výlety dostaly nový rozměr - nemuseli jsme čekat až se vyspí jedno díte, aby si mohlo zdřímnout druhé dítě. Naštěstí jsme jezdili mimo ČR, kde byly vidět takhle staré děti běžně, takže se nikdo nepohoršoval. ;)

Tak čtyřleté si už ale nepotřebuje pospat nebo jo? My to děláme tak, že děti spí cestou zpět v autě. Nad pohoršování bych si vůbec hlavu nelámala, prostě bych si přizpůsobila dítěti. Pohoršovat se můžu nad čímkoliv, i nad tím, že americké děti každý den obědvají hamburgry, ale pořád je to jejich věc :P.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí