Vzít kočár do Prahy? 4roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
29.7.13 11:41

@slavuska1 No, my tady máme holčičku, co od roka vypadá tak jednou starší, než je. Když šla do školky, vypadala jak školáček (a i jich dost ještě o pár ceňtáků dala :lol: ). Co si její mamka musela občas vyslechnout, byly občas perly. Naštěstí česky moc neuměla. A děti s PMR nebo autismem většinou umí mluvit :lol:, některý až moc dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.7.13 11:56

Ono asi taky záleží, kam se půjde. Pokud se jde shoppovat, tak by asi ten kočár byl lepší, dítě si tam sedne, může si něco pojídat, popíjet, prohlížet… Pokud se jde po památkách, tak mi přijde tahání kočáru opruz jak sviňa. Nejsem teda velký znalec Prahy, ale ledaskde už jsem i několikrát byla - a pamatuju si schody, kočičí hlavy, davy lidí… To je s kočárem, navíc ještě golfkama podle mě tak za trest. Plus otrava v MHD - podle mě je mnohem jednodušší nastoupit s dítětem za ruku, než se tam plantat ještě s kočárem. A nevím, proč by se mimopražští nesvezli někam MHD, jak tu někdo psal, já bych se teda svezla :lol:

A teda vždycky jsem si myslela, že jsem spíš měkčí matka, ale když mi dítě usne v dopravním prostředku, tak do něho normálně drcnu, vzbudím ho, kousek poponesu, než se rozebere a pokračuje po svých. Asi to bude tím, že má skoro 20 kg a nejsem železný zekon :lol: Abych ho nesla X kilometrů, to by mě ani nehlo…

Mě to opravdu nepohoršuje, když jede tak staré dítě v kočáře, ale právě proto, že nemám „chodce“, bych ten kočár nebrala. Protože v okamžiku, kdy bych mu ho vzala, tak se z něho nehne a to teda fakt nechci, aby z něho byla nějaká lemra, co neujde pár kilometrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
29.7.13 21:17

Tak uz pet stranek. :mrgreen: Zakladatelko, pokud jsi v prvni chvili chtela vzit golfky a zviklaly Te kamaradky, radim Ti dat na svuj vlastni odhad. Kamaradky za Tebe utahaneho syna tahat nebudou a ani nazory holek, ze by to mel davno zvladnout ho nenastartuji. 8) Kdyz budou prvni den golfky na prd, nechas je druhy den u kamosky doma. Nic moc jimi nezkazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
30.7.13 10:41
@zuzouš píše:
Nejdřív bych se dohodla s kamarádkou na programu a podle toho se zařídila. Pokud chcete celý den trajdat po celý Praze, vzala bych kočár klidně i pro 4leťáka. Pokud chcete uzpůsobit program dětem, tzn. prokládat chůzi lavičkou, cukrárnou, atd., není důvod pro kočár, to si pak jenom musíš umět zpacifikovat líný dítě. Nebo pokud má jedna z vás manducu, může mladší na chvíli do manducy, starší si odpočine v kočáře, nebo skejt, jestli máte, přidělejte. My máme tříletou a 20m a dali jsme Petřín bez kočárku, lanovkou nahoru, pěšky přes zahrady, bludiště, pěšky dolů, na tramvaj, asi dvě stanice a šup do auta. Zabralo to celé odpoledne. Takže vždycky se dá vymyslet hezký výlet s ohledem na děti a kočáru netřeba.

vidím to presne takto… líný díte je asi presne to moje, ne, ze by něco neusel, ale kecu plno… hlavne holky co se mnou budou mají dvouletáky s kocarkama, a kdyby se mělo k vuli mojemu lenochovi porad nekde stat, no nevím… me fakt zajímaly názory, jestli kocar vezmu nebo ne, to ještě nevím… jedu v uterý..tj za tyden..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
30.7.13 10:42
@kreksi píše:
Tak uz pet stranek. :mrgreen: Zakladatelko, pokud jsi v prvni chvili chtela vzit golfky a zviklaly Te kamaradky, radim Ti dat na svuj vlastni odhad. Kamaradky za Tebe utahaneho syna tahat nebudou a ani nazory holek, ze by to mel davno zvladnout ho nenastartuji. 8) Kdyz budou prvni den golfky na prd, nechas je druhy den u kamosky doma. Nic moc jimi nezkazis.

tak tak…
taky cumím na pet stránek, to jsem netusila, co tady rozpoutám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
30.7.13 10:42

@eldarka Tak ho vem :nevim: bude to pohodlnejsi pro vsechny. A klidne si tady nektere muzou tlouct do hlavy, ze ses lina, nebo dite ;)

• Citovat
  • Upravit
792
30.7.13 10:48
@Granda píše:
Vy používáte ve 4 letech kočár??? mám doma stejně starého kluka a kočár neviděl už skoro 2 roky!!! neumím si představit tahat takové dítě v kočáru.

praveze kocar nepoužíváme asi taky tak 2 roky, proto zvazuji a diskutuji, zda ho vzit na tuto cestu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
30.7.13 10:49
@kreksi píše:

Toto je jako taky pravda… Na druhou stranu já kdybych vzala kočár, tak se z něho malý nehne :lol: Záleží na tom, jak moc ti to vadí. Mně by to vadilo, že tam bude sedět a neudělá krok (nemluvím o občasném popovezení). Zvlášť když vím, jak dobře ho lze motivovat např. zmrzlinou :mrgreen:

Ale přijde mi, že si ho spíš vzít chceš, tak ho vem a uvidíš. Nikoho to nijak nepoznamená, on asi taky díky tomu výletu nebude vyžadovat vození do puberty, tak co, no :lol: A buď si potvrdíš, že ses rozhodla dobře nebo ho příště necháš doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
1.8.13 11:17
@eldarka píše:
vidím to presne takto… líný díte je asi presne to moje, ne, ze by něco neusel, ale kecu plno… hlavne holky co se mnou budou mají dvouletáky s kocarkama, a kdyby se mělo k vuli mojemu lenochovi porad nekde stat, no nevím… me fakt zajímaly názory, jestli kocar vezmu nebo ne, to ještě nevím… jedu v uterý..tj za tyden..

tak nám dej, vedet, jak si se nám rozhodla,. nakonec, :D, s mojí malou 4 roční keců jako kdyby jsme meli jít do války, po 1 km, ma minko me bolí nožičky :*, ja na ni no jen pojd pojd :lol:, ne už fakt nemůžu, no pojd milá zlatá, tahat te nebduu, a takaf rut dokola, a každým kilometrem se její nářek-kecy stupnuje a stupnují, takže radsi po 2 km, se otáčím a jdu domů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
1.8.13 15:26
@tumpach píše:
tak nám dej, vedet, jak si se nám rozhodla,. nakonec, :D, s mojí malou 4 roční keců jako kdyby jsme meli jít do války, po 1 km, ma minko me bolí nožičky :*, ja na ni no jen pojd pojd :lol:, ne už fakt nemůžu, no pojd milá zlatá, tahat te nebduu, a takaf rut dokola, a každým kilometrem se její nářek-kecy stupnuje a stupnují, takže radsi po 2 km, se otáčím a jdu domů

A nezabraly by nějaký pochodový písničky? Třeba Šly panenky silnicí nebo taková ta počítací rýmovačka atp.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
1.8.13 17:12
@hofka píše:
A nezabraly by nějaký pochodový písničky? Třeba Šly panenky silnicí nebo taková ta počítací rýmovačka atp.?

To jsem zkoušela teď na malého (takovou tu a klobouk a hůl a chleba a sůl…) - tak mě chvíli sledoval, pak se zakřenil a říká „maminko, cožeeee?“. Tak jsem mu to předvedla ještě jednou a on na to „hmmm, ale dělej to radši sama“. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
1.8.13 18:11
@hofka píše:
A nezabraly by nějaký pochodový písničky? Třeba Šly panenky silnicí nebo taková ta počítací rýmovačka atp.?

ne nepomáhá nic, jen tak ty písničky na chvilku, a nebo slíbit odmenu, ale nemam pořád prachy že, kupovat lízatka či jiné např. zmrzlinka 10 kč pokaždý dkyž jdu do mesta, tudiz mesto zavrhnuto a chodíme jenom do krámu, co jsouod nás 5 minut od od naseho baraku, pomáha nechodit :lol: :lol: skončit na pískovišti :pocitac: :pocitac: nebo ted na koupálku. proste pěší túry jsou v čudu :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
18.8.13 23:28

Takže milé dámy, kočár jsem nakonec vzala a bylo to to nejlepší, co jsem mohla udelat, at si říká kdo chce co chce. Kupodivu malej behal vedle kocaru a nechtel se ani vozit, jednou během tech x cest se fakt vezl. Ale protože jsme od rana nekde trajdali, tak prisla druhá třetí hodina a malej mi v tramvaji usnul v naruci, já ho jen přendala do kocarku a mela na dve hodky vystarano a vždy se mu to spani povedlo zrovna v době mých nákupu, takze vzhuru se mnou neabsolvoval zádný obchod. Spal mi neskutecne, jak mimino :-) to holky s jejich dvouletákama takové stesti nemely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
19.8.13 00:15

@eldarka gratuluju k dobrému rozhodnutí! :palec: jak jsem Ti psala, udělala bych totéž. malej se Ti jak pecka jen kvůli přítomnosti kočárku nevozil, zvídavě se zajímal o věci kolem, ale když přišla únava (a bodejť by nepřišla při takovém programu a letním horku), mohl si pořádně odpočinout a Ty se věnovat svému. prima!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí