Vzít kočár do Prahy? 4roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3743
29.7.13 09:21

@bramburka81 A jsme u toho zásadního problému, který jsem zmínila v počátku příspěvku.
Něco jiného je jet autem a něco jiného je jet veřejnou dopravou. Pokud bych jela (nejen) do Prahy, tak pojedu brzy ráno a vracet se budu večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
29.7.13 09:24

Naše děti spaly přeš poledne do 5-ti let. Je to o dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
29.7.13 09:26
@-Evka- píše:
@bramburka81 A jsme u toho zásadního problému, který jsem zmínila v počátku příspěvku.
Něco jiného je jet autem a něco jiného je jet veřejnou dopravou. Pokud bych jela (nejen) do Prahy, tak pojedu brzy ráno a vracet se budu večer.

Tak zakl. píše, že jede ze Zábřehu, takže záleží, v kolik se bude vracet. Pokud v pět, tak by to moje děti vydržely a spaly by potom ve vlaku/autě. Pokud v osm, tak by to asi taky vydržely, ale byly by unavené. Každý zná svoje dítě nejlíp :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
29.7.13 09:30

Ja myslim, ze je to jednoduche. Ja bych kocar nebrala, ale zakladatelce bych doporucila ho vzit. Jeji dite evidentne zvykle chodit neni, neprijde mi rozumne zacit nacvikem v rozpalene Praze.

Ja chodila v 5ti letech 50km pochody ;), to je zase opacny extrem. Prezila jsem :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
29.7.13 09:34

Vy používáte ve 4 letech kočár??? mám doma stejně starého kluka a kočár neviděl už skoro 2 roky!!! neumím si představit tahat takové dítě v kočáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
29.7.13 09:50

Nechapu proc mluvite o nemocnych detech, ja je nikde nezminila. Vzhledem k tomu ze Bohunka ma na me pifku, nebudu se dale vmesovat do debaty. Ona nazor stejne nezmeni, ikdyby ten druhej mel pravdu, coz ma. Bohunko hezky den :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
becky87
29.7.13 09:52

Ja mam detio dve, druhej byl od roku a pul bez kocaru.Ujde bez problemu. Ale pokud by mel ctyri a jedeme do jineho mesta, kde nebudu presne vedet kde vsude pujdeme, ano golfky vezmu. Pro klid muj i jeho. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8284
29.7.13 09:54
@tamata píše:
Mě tyhle rvačky ohledně kočáru, plínek a dudlíku baví :mrgreen: By mě zajímalo, jestli když vyjedete za hranice, tak jestli tam omdlíváte šokem, když tam běžně takhle velký dítě sedí v kočáru, spokojené si dudlá a z tepláků mu čouhá plína :mrgreen:Zakladatelko dítě znáš nejlíp. I dospělý jsou lemry líný a na celodenním výletě poposedávají, tak musíš vědět, jestli to potřebuje i tvoje dítě. A zbytečně ho asi tahat nebudeš, protože to kdyžtak využiješ jako odkladiště věcí :palec:

Tak ono je spis zarazejici, ze se na to nekdo vubec pta, prece se nerozhodne az podle toho, co ji tu kdo napise, ne? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
29.7.13 10:07
@tamata píše:
Mě tyhle rvačky ohledně kočáru, plínek a dudlíku baví :mrgreen: By mě zajímalo, jestli když vyjedete za hranice, tak jestli tam omdlíváte šokem, když tam běžně takhle velký dítě sedí v kočáru, spokojené si dudlá a z tepláků mu čouhá plína :mrgreen:

Tak ono to tak taky uplne neni. Ve 4 letech tady (UK) deti v kocare nevidam, ani s plinou, ani s dudlikem. Jako jo, je to tu oproti CR mirne zpozdene, ale o tolik ne. V CR mi prijde, ze je snaha odplinovat dite tak mezi 1-2 roky, tady pred 2. rokem obvykle nikdo nezacina, bezne odplinovani je mezi 2-3 roky. Kocar bych rekla to same. Zrovna minuly tyden tu byla HealthVisitor a ptala se me, jak je na tom dcera (2r8m) s plinou. Byla spokojena, kdyz jsem rekla, ze je bez. Pokud by byla v pline, tak by mi vysvetlila, jak je dulezity nacvik na nocnik a ze bych se na to mela zamerit. Treba ve 3,5 letech je plina urcite „divna“ i tady. Ve trech letech tu deti v kocare byvaji (v CR uz asi ne, co?), ale ve 4 ne.
Dudliky moc nezkoumam, ale ve 4 se tu chodi do skoly a u zadneho synova spoluzaka jsem dudlik nikdy nevidela :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
29.7.13 10:13
@neumisa píše:
Nedojde-li čtyřleté dítě z Hlavního na Václavák, je někde problém…

na to se ale nikdo neptal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.7.13 10:15
@tamata píše:
Mě tyhle rvačky ohledně kočáru, plínek a dudlíku baví :mrgreen: By mě zajímalo, jestli když vyjedete za hranice, tak jestli tam omdlíváte šokem, když tam běžně takhle velký dítě sedí v kočáru, spokojené si dudlá a z tepláků mu čouhá plína :mrgreen:Zakladatelko dítě znáš nejlíp. I dospělý jsou lemry líný a na celodenním výletě poposedávají, tak musíš vědět, jestli to potřebuje i tvoje dítě. A zbytečně ho asi tahat nebudeš, protože to kdyžtak využiješ jako odkladiště věcí :palec:

Já takovouhle pravděpodobně anglickou rodinku potkala v pražský zoo před 14 dny, a ten pohled fakt nic moc :nevim: asi 4letá slečna, jen triko a plíni, v puse dudlíka, a rozvalovala se v kočáru :zed: a podle toho jak si v kočáře dělala pohodlí, a jak mluvila s rodiči, tak evidentně to byla zdravá holčička

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9018
29.7.13 10:18

@eldarka vzala bych kočár. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.7.13 10:22

Nejdřív bych se dohodla s kamarádkou na programu a podle toho se zařídila. Pokud chcete celý den trajdat po celý Praze, vzala bych kočár klidně i pro 4leťáka. Pokud chcete uzpůsobit program dětem, tzn. prokládat chůzi lavičkou, cukrárnou, atd., není důvod pro kočár, to si pak jenom musíš umět zpacifikovat líný dítě. Nebo pokud má jedna z vás manducu, může mladší na chvíli do manducy, starší si odpočine v kočáře, nebo skejt, jestli máte, přidělejte. My máme tříletou a 20m a dali jsme Petřín bez kočárku, lanovkou nahoru, pěšky přes zahrady, bludiště, pěšky dolů, na tramvaj, asi dvě stanice a šup do auta. Zabralo to celé odpoledne. Takže vždycky se dá vymyslet hezký výlet s ohledem na děti a kočáru netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
29.7.13 10:57

@slavuska1 Tak v těhle soudech bejvám dost opatrná :lol: Já bych třeba z pětiminutového pozorování dítě s PMR nebo autismem nejspíš nepoznala, zvlášť když by mělo světlou chvilku. A taky si mohla vidět extra velkou dvouleťačku :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
29.7.13 11:25

@kotyk tak já netvrdím, že na 100pro byla zdravá, ale plynně s rodiči mluvila, ukazovala zvířátka, smála se..na 2 leťačku by mluvila teda hodně dobře. teda mluvila anglicky, takže jsem všemu nerozuměla, ale každopádně mluvila plynule. a muela by být teda doně přeroslá, mě přišla minimálně na ty 4 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí