Vzít práci x čekat na lepší
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vzít práci x čekat na "lepší"
Zdravím. Mám dilema a potřebuji nějak „nakopnout“. Momentálně jsem na neplaceném volnu, s tím, že zda mě v lednu vezmou ve firmě do práce ví jen Bůh, protože co se týče personálního obsazení je firma hodně vrtošivá, nicméně je to firma ekonomicky stabilní, dobře platící, blízko bydliště, leč mně se tato práce moc nelíbí a stres, kt. tato práce přinášela už vůbec ne.
Nyní jsem dostala nabídku na práci, kt. by mě bavila, žádný stres, bohužel peníze nic moc- po odečtení benzinu by mi zbylo cca 6000 Kč, 45 min dojíždění jedna cesta (ještě podotýkám, že je to cesta hororová, v zimě téměř nesjízdná) sumasumárum od tmy od tmy v práci 3 x týdně /je to částečný úvazek/, a bylo by to jen na 3/4 roku záskok, na prodloužení není šance.
Ne, že bychom peníze nepotřebovali, ale nejsme až v tak hraniční situaci, že by to byla holá nutnost. Teď nevím, jestli si to nekomplikovat a v klidu počkat do ledna, jak se původní firma postaví k mému návratu do práce nebo jít do té druhé a tím první firmu úplně odepsat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Šla bych do té práce a až by se ozvali z první, podala bych u druhé výpověď a nastoupila do první ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Právěže v té nové práci by spolíhali na to, že určitě vydržím celého 3/4 roku (vynaložený čas a energie na zaučování apod.)…a já tak nějak nemám povahu na to, abych s nimi takto „vyběhla“ (je to menší rodinná firma).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych zatim nastoupila do té druhé práce a při tom hledala nějakou jinou v místě bydliště. Vždycky můžeš skončit ve zkušební době.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to bych do toho asi nešla a hledala něco jinýho, flexibilního, abych v lednu mohla nastoupit někam, kde to mám jistý a ještě k tomu dobře finančně ohodnocený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hmm. Já bych asi radši počkala na první práci, popřípadě na jinou. Takhle nabízená, dočasná práce
co budeš dělat, až uplyne 3/4 roku. Budeš třeba další půlrok bez práce.
Takže za mě: buď počkat na původní práci nebo počkat na úplně jinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to všechno ještě o to komplikovanější, že nemáme žádné hlídání, děti jsou malé a ty tři dny v týdnu by musel všechno zvládat manžel, no když nad tím přemýšlím, tak asi to za těch 6000 Kč nestojí, i když bych tam jinak byla spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja si myslim, ze v praci travime prilis mnoho casu na to, ab ychom delali neco, co nas vubec nebavi a stresuje atd. ![]()
takze bych sla do te prace, co je na 3/4 roku, za tu dobu se toho spousta zmeni, budes mit praxi v oboru, co TE bavi atd.,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud nějak může hlídat manžel, tak bych hledala dál. Ted jsem pracovala jeden mesic kousek od baraku, 5 hodin na firme a 3 hodiny po vecerech z domova a dalo se to a penízky moc pomohly.. hlidala u nas teda babicka.. A odkdy mate mit skolku pro deti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Škola a škola jsou, jde o to, že i manžel má dlouhou pracovní dobu (přesčasy běžná věc) a těžko by jsem se prali s tím vyzvedáváním dětí z družiny a školky (ale to nás stejně asi nemine).
Jen mi jde víceméně o to, jeslti jsem šílenec, že za 6000 kč plánuji jezdit takovou „dálku“, být 3 dny v týdnu komplet v tahu a ještě v podstatě zbytečně investovat čas a energii, protože už ted vím, že je to jen na 9 měsíců. Podotýkám, že kdyby to byla práce do 10 minut od bydliště, neváhám ani vteřinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit