Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj..
Momentalne ziju v cizine-600 km od CR s dobrym skoro dennim spojenim v obou smerech. Rozhodla jsem se vzit praci v Praze na prechodnou dobu-6mesicu, max rok, ale ne dele. A v te dobe jsem potkala nekoho, kdyz uz jsem mela podepsanou smlouvu. Ted spolu randime skoro mesic a ja se hrozne moc zamilovala, asi se mi tohle v zivote jeste nestalo. Neumim to vysvetlit, ale prijde mi, ze je to opravdu to, co do budoucna muze vydrzet. No a moje otazka zni, muze fungovat vztah na dalku s tim, ze se uvidime kazdej 2.vikend? On je k tomu trosku skeptickej mi prijde a ja samozrejme zamilovane verim, ze spolu zustaneme. Ma nekdo stejnou zkusenost? Ja na nej tim padem trosku tlacim, protoze chci, aby si byl tak jistej jako ja, ze to zvladneme… Nazory ostatnich mi moc pomuzou.
Uz jsem sem psala ohledne rozhodnuti jestli prace nebo laska a nakonec jsem se rozhodla to zkombinovat. Dekuju ![]()
Já se obávám, že tady ti to nikdo neřekne. Kdo si tím prošel, ví, že to není jednoduché a prostě někdo to zvládl, jiný ne. Je to na povaze vás dvou. Je dobře, že ses rozhodla pro tu práci. Víš, ono se může stát, že to budeš nakonec ty, kdo to vzdá. Nová práce, nový kamarádi, a je to? Nechala bych tomu volný průběh, buď to výjde, nebo ne, tak to v životě chodí.
@jenika1 mas pravdu.. Ja se asi pidim po uklidneni, ze to tak nekdo taky mel a vydrzelo to. Me to asi neprejde, kdyz se pro neco kousnu, tak me to drzi. Achjo. Pri tom zvazovani uz jsem tu malem zustala, ale pak mi doslo, ze musim napred koukat na svou budoucnost..
Myslím, že můžu poradit. S manželem to máme takto již 11 let, pracuje v Německu, jezdí domů 1× za 14 dní, nekdy zůstane týden doma, ale když je práce, moc ho doma nevidím. Vychovala jsem 2 děti, nebylo to jednoduché, ale dá se to zvládnout. Hlavně jde o důvěru, toleranci a porozumnění. Každý den si píšeme, vše řešíme společně. Pokud je doma, je to strašný frčák, protože se snažíme si vše vynahradit, jsme dost činná rodina, takže stále něco podnikáme, pak se musí vyřešit různé rodinné věci a věřte mi, že když v neděli v noci odjíždí, pak celé pondělí odpočívám, protože když je víkend tzv. volný bez manžela, tak jsem doma, nebo jdu někam s kamarádkama, uklidím si, není to tak chaotické. Ale jde to, věřte mi. ![]()
Po pul roce chozeni jsme zvladli odlouceni na pul roku - ja v Praze, on v Asii. Za tu dobu jsem se videli jednou.
Musite byt oba presvedceni, ze to za to stoji. A ze chcete prekonat prekazky.
Ahoj, moje známá se svým přítelem se vídali taky každý druhý víkend. Po 6ti letech si našli společné bydlení. Takže ano, může to vydržet ![]()
Je-li to na předem stanovenou dobu, dá se. My byli s mužem pár měsíců, když jsem zmizela na rok do ciziny a vídali jsme se tak co 2-3 měsíce, ale byli jsme v každodenním kontaktu - maily, telefony… Když jsme se poznali, měla jsem rozjednané zařizování a šli jsme do toho s tím, že kvůli začínajícímu vztahu nezahodím příležitost svého života. no než jsem to dozařídila a odjela, byli jsme oba zamilovaní až po uši ![]()
Ale - nikdy jsme na to netlačili tak, že to prostě musí za každou cenu vyjít. Ale brali jsme to tak, že má-li ten vztah smysl, tak tohle ustojí. A ustál, pár let po návratu jsme se vzali a letos jsme oslavili patnáctku ![]()
My to zvladli tri roky, byla a porad je to laska jak tram, pozdeji jsme jezdili na stridacku kazdy vikend, bylo tak hezky, neustaly teseni se na sebe, nemohli jsme se jeden druhyho nabazit. Ted cekame mimi, bydlime spolu tri mesice a je to cim dal lepsi a lepsi.
Chápu to, u nás to byl jiný případ, ale určitě jsou maily, různé sítě, pak i samotný telefon. Zcela jistě záleží na pochopení a toleranci a když víte, že je to na určitou dobu, dá se to vydržet. Možná budete tak zaměstnaná, že to pak ani nepřijde.
@AnnieA píše:
Ahoj..
Momentalne ziju v cizine-600 km od CR s dobrym skoro dennim spojenim v obou smerech. Rozhodla jsem se vzit praci v Praze na prechodnou dobu-6mesicu, max rok, ale ne dele. A v te dobe jsem potkala nekoho, kdyz uz jsem mela podepsanou smlouvu. Ted spolu randime skoro mesic a ja se hrozne moc zamilovala, asi se mi tohle v zivote jeste nestalo. Neumim to vysvetlit, ale prijde mi, ze je to opravdu to, co do budoucna muze vydrzet. No a moje otazka zni, muze fungovat vztah na dalku s tim, ze se uvidime kazdej 2.vikend? On je k tomu trosku skeptickej mi prijde a ja samozrejme zamilovane verim, ze spolu zustaneme. Ma nekdo stejnou zkusenost? Ja na nej tim padem trosku tlacim, protoze chci, aby si byl tak jistej jako ja, ze to zvladneme… Nazory ostatnich mi moc pomuzou.
Uz jsem sem psala ohledne rozhodnuti jestli prace nebo laska a nakonec jsem se rozhodla to zkombinovat. Dekuju
Pred 8 lety jsem si nasla partnera, ktery ode me bydlel 220 km a taky jsme se navstevovali o vikendech co 14 dni, obcas jsme spolu stravili prodlouzeny vikend, nebo jsme jeli na dovolenou… kdyz jsme nebyli spolu, tak jsme si dopisovali nebo volali a tesili se na to, az se zase uvidime. Kdyz jsme byli spolu, tak jsme si spolecny cas uzivali, chodili jsme do kina, jezdili na vylety… bylo to fajn ![]()
Po 9 mesicich vztahu jsem neplanovane otehotnela, tehotenstvi jsme taky prozili na dalku, ale pri dulezitych momentech za mnou partner prijel a byl se mnou. Po sestinedeli jsme se synem prestehovali do Prahy a od te doby bydlime vsichni spolu.
Ted uz jsme skoro 3 roky manzele, mame 3 deti a jsem stastna, ze jsme se nenechali odradit nekterymi nazory, ze vztah na dalku neni poradny vztah a ze nam to nevyjde…
@ugluk tyjo to je krasny
hned se citim lip. Asi je to pravda, ze kdyz chteji oba, jde to ![]()
@Helisek27 taky hned od zacatku na dalku?
Teda holky, delate mi radost ![]()
@Palomita ty jsi uplne ukazkovej nadhernej pripad
ja si porad rikam, ze pokud to nevydrzi, tak za to nemohla dalka, ale to, ze nam to nebylo souzeny.. Je to ne na dlouhou dobu a myslim si, ze pokud citi, to, co ja, vydrzi to..