Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Daduka píše:
@LenaFa Výplatu má celou pro sebe a přitom neplatí vodu, plyn, elektriku a ještě si půjčuje od kámošů a od tebe. Navíc už měl i pozitivní test na drogy. Takže je celkem jasné, kam dává peníze, nemyslíš zakladatelko? Řítí se pomalu ale jistě do průseru, jen na tobě je, jestli se tam necháš stáhnout taky
Souhlasím!!! pokud měl pozitivní test na drogy tak na nic nečekej a utíkej!!
@LenaFa píše:
Potřebovala bych pomoc, poradit, možná jen vypovídat. Ale už toho je moc a nevím jak dál. Jestli to má vůbec cenu..
Podobná situace jako u mých rodičů…
Radím,.. Uhoď na něj, ať tě zasvětí do svých obtíží… Jinak se za chvíli budeš hodně divit, až mu to přeroste přes hlavu a nebude zvládat.
Blbý je, že lidi se poučí až po otm co si tu hubu nabijou…
@LenaFa píše:
Asi opravdu není co řešit. Ale nejhorší je udělat ten krok a odhodlal se. Přijmout to, že malé a mě se život změní a nejspíš i k lepšímu, bez takových problémů..
To že má teď takové výdaje a přitom nejsou vidět, tak mě také napadlo, že to zas zkusil a asi se mu to zalíbilo. Pak nalízal, tak se mi to i částečně potvrdilo. Teď byl i skoro měsíc klid. Ale zase přišel dopis, že dluží.
Jestli máš kam jít, tak odejdi. Nechej ho, ať si dá svoje záležitosti do pořádku, ať ti ukáže, že je schopný a umí se otáčet. Pak se k němu třeba vrať, jestli chceš, ale z vlastní zkušenosti - tohle fakt nefunguje.
@LenaFa pokud nalizal bude bez papiru a pokuta bude taky. Resili, sme to loni s brachem
mesic ponem jeho kamos. oba rok bez papiru, pres 10.000 pokuta + dalsi naklady. Pot rzeniod dr, psychotesty
byt tebou hned jdu k rodicum pokud to jde.
Ukaz mu, ze ti jde o malou, ze ze sebe nenechas delat kravu. Uvidis jestli mu stojite za zmenu nebo vam bude lip nez nej!!!
Buď ráda, že je „pouze“ přítel.
A musím bohužel říct jednu věc. Odejdi.
Nevěra se dá řešit, hádky se dají řešit, dokonce i nějaká ta nadávka se dá řešit.
Ale v okamžiku, kdy dojde na finanční nezodpovědnost nebo drogy, to je naprosto existenčně likvidační.
Vztah není jen o citech, kdyby šlo „jen“ o city, tak ty si člověk může dopřávat i bez vztahu.
Ale jakmile dojde na společný život, rodinu a závazky, tak tam musí jít city ruku v ruce=být na stejné úrovni jako postoje k finanční zodpovědnosti a řešení problémů.
A to, že něco je jeho věc? To snad ani není o tom, že by si to myslel. On o tom nechce proto, že m průšvih jako dělo a ví to.
Vyhýbá se realitě, je to nezodpovědný ubožák. Asi vždycky byl, vaše rodina je asi jeho pokus o normální život. Asi mu to v zamilovanosti nějakou dobu vydrželo, ale teď už sklouzl ke starým zvykům.
Je mi to líto, asi máš rodinu s nezodpovědným slabochem.
@LenaFa Jsem zásadně proti rozchodům rodičů malých dětí, ale v tvém případě vnímám vaše partnerství jako pořádný průšvih. Finanční záležitosti jsou páteří rodiny a pokud ohledně financí existuje tolik lží, nejasností a jako přídavek i drogy… je to cesta do pekel. Chtěj od života víc, než pořád jen hasit jeho maléry a držet vás existenčně nad hladinou. Pokud se neprobere, stáhne vás obě na existenční dno. Nevím, jak dlouho se dá v takovém vztahu čekat na to, jestli se vzpamatuje. Nevím, kdy určit čas odejít. Objemem dluhů? Lží?
@divine_d zkoušela jsem, ať řekne pravdu, ale zase jen obhajování, vlastně o nic nejde, všechno je v pohodě a on působí, že je naprosto nad věcí. Při vyrovnání posledního dluhu u kámoše, jsem se ho ptala, jestli to je vše už urovnaný, co se tyče peněz a nebo jestli má ještě resty. Mělo být vše ok. Ale dnes jsem zjistila, že v tu dobu už měl další půjčka, jak už jsem zmiňovala, na kterou akorát přišla upomínka..I když jsem nechtěla, tak jsem to řešila i s jeho rodiči, že si nevím rady a budou mít na něj větší vliv. Ale byla to ta sama písnička..Hlavně dřív neměl problém lhat svým rodičům, tak to není o moc těžší lhat mě.. ![]()
@e-lili a jak dlouho na to přišli o papíry? Příteli se to stalo vlastně už v prosinci, v lednu jsem na to přišla a byl jen na úřadě. Tam předložil nějaké papíry o práci a že má dceru a prý mu řidičák neseberou. Což to se mu nezdá, když nalízal a měl to i v moči, že by to šlo tak hladce..
a jít máme kam, jen si musím dodat kuraže. Ale podle situace to dlouho trvat nebude..
@Sany80s máš naprostou pravdu, kort v dnešní době.. ale on tohle prostě nechápe. Když jednou do týdne odnese koš, umyje nádobí nebo vykoupe málo, tak si myslí jak moc se nesnaží. A že nám finanční problémy pomohli vyřešit rodiče, tak už je to vlastně minulost a nic se nestalo.. ![]()
Osobně bych se na jeho mistě připadala hanbou a snažila se to nějak vyčinit. On to o víkendu u řidičů prospí
..už ten přístup..děs!
@LenaFa no bracha nalizal a hned ho vezli na krev. vysledky byli cca do 14dnu postou. Mel thc a lsd
Musel. platit oba odbery. Po 600,–
papiry mu sebrali hned na miste, protoze se priznal ze huli a nezapiral.
Pak mel nejaky staniu soudu, kde se ho ptali proc a jak. Doslo mu ze rok bez papiru. Vydaje soudu - 6 tisic.
On mel thc i lsd tak to mel.jako trestny cin, pul roku podminka. Bez pokuty.
Po pul roce zadal, musel pred komisy, na. psycho testy - opet 2.000,–,potvrzeni dr 500,–.
Za dva roky musi opet na psychotesty.
Ten kamos mel jen thc. Papiry mu vzali hned na miste. Taky krev. Jeden odber 600,–,soud, pokuta pres 10.000,–. nema.to jako tc a nema. podminku. bez papiru na rok.
Po pul roce taky psucho testy, dr, komise. Za dva roky taktez nove psychotesty.
Pak tymu bylo par dalsich s. podobnym prubehem.
Vsichni na miste bez papiru. ![]()
Pokud nalizal,100% ho brali na krev a urcite to neni jen tak, ze by mu kvuli dveri nechali ridicak - bohuzel, asi ti zase lze.
Kdybys cokoli potrebovala napis.
Takovy hnupy nesnasim. Mame jednoho podobnyho v rodine. nechape ze ma rodinu, jede samna sebe.
Muj bracha je 20ti letej blb bez zavazku. Poucil se, stalo ho to prachy, ostudu a seka. latinu. snad mu to vydrzi
Ahoj chtela bych se zeptat jestli to ma cenu bejt z pritelem porad mi povida ze me nemiluje
Chce porad cas nevim co mam delat, citim ze tam neco je porad dokonce jsem spolu meli sex
@LenaFa píše:
@divine_d zkoušela jsem, ať řekne pravdu, ale zase jen obhajování, vlastně o nic nejde, všechno je v pohodě a on působí, že je naprosto nad věcí. Při vyrovnání posledního dluhu u kámoše, jsem se ho ptala, jestli to je vše už urovnaný, co se tyče peněz a nebo jestli má ještě resty. Mělo být vše ok. Ale dnes jsem zjistila, že v tu dobu už měl další půjčka, jak už jsem zmiňovala, na kterou akorát přišla upomínka..I když jsem nechtěla, tak jsem to řešila i s jeho rodiči, že si nevím rady a budou mít na něj větší vliv. Ale byla to ta sama písnička..Hlavně dřív neměl problém lhat svým rodičům, tak to není o moc těžší lhat mě..
jestli si si jistá, že lže, řekni mu, že o víš a chceš se s ním rozvést/rozejít…
pokud s ním teda v budoucnu nechceš řešit dluhy.
proste ho zatlač do kouta a buď že ti bude řikat pravdu a budete to řešit spolu nebo je konec… uvidiš jak zareaguje.
evidentne zacina tu situaci nezvladat, dluh zaplácne dluhem. to není řešení - vím o čem mluvim… zkušenost z rodiny.
@LenaFa
Já bych tohle nemohla. Myslím, že lépe by ses měla sama. Přeji hodně štěstí…