Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potřebovala bych pomoc, poradit, možná jen vypovídat. Ale už toho je moc a nevím jak dál. Jestli to má vůbec cenu.. ![]()
S přítelem jsme spolu přes 4 roky a máme roční holčičku. Začátek byl ukázkový. Oba jsme si pomáhali, vypovídali se navzájem, poradili si, řešili jsme věci spolu. Byli jsme na stejné koleji.. Ale za poslední půl rok nastalo spoustu problémů, co se muselo řešit a bohužel by bývali ani nemusely byt. Ale přítel si udělal jeden finanční v práci. Se mnou to ani nechtěl probrat. K tomu si nasekal pár dluhů kolem o kterých mi neřekl(nezaplacená elektrika, voda, půjčka od kamaráda a teď přišla upomínka na další půjčku, ještě k tomu v lednu nalízal). Vše se dozvídám náhodou. On sám nepřijde a neřeší to se mnou. Ale když už se o tom zmíním, tak se o to nemám starat a vše je vlastně v pohodě a většinou to vypukne v hádku.. Když si to pak ověřuji, jsou to lži a nic vyřešené není. A to se mi před vánoci ztrácely peníze z peněženky a i malý z kasičky. Ale on to nebyl. Kdo? To se tedy asi nedozvím.
Co se jinak tyče finanční stránky, každý si jedeme ze svého. Já z mateřské(kupují věci pro dceru, pro nás jídlo a hygienu), on má celou svoji výplatu(platí tedy úvěr, elektriku, telefony..), ale vycházíme z měsíce do měsíce a občas ke konci měsíce přijde, že potřebuje na benzín. O změně práce slyšet nechce(jen za dojíždění do práce nechá 4000,–) a přestěhování taky není v úvahu. Přijde mi, že vidí sebe, sve pohodlí a kvůli rodině to měnit nebude. Hlavně když něco takového řešíme, dokáže se jen obhajovat a má na vše tisíc výmluv. Kvůli těm finančním restům nám hodně pomohli rodiče z obou stran, ale on to snad bere jako samozřejmost. Ale tak to snad nefunguje, když si člověk udělá problémy, aby to za něj stále řešili rodiče. Co bude, až zase přijde nějaký vyšší výdej? To mu je asi jedno..
Díky tomu je to z mé strany k němu chladné. On se diví, že ho jen tak neobejmu, nedám pusu. Ale to všechno co se odehrálo, bylo na mě moc. A jen čekám co se zase dozvím..kde dluží, či je jiný problém. ![]()
Mluvení moc nefunguje, nakonec jsem stejně nejhorší já a vše moc řeším. Omluvu či rozumného vysvětlení se už asi nedočkám. Asi mužů jen doufat, že je to blbý období, přejde to a bude to jako dřív. Ale vnitřně, s pocity vůdči němu se budu vypořádat dýl..Ale mám čekat(možná naivně), že se to změní? Co když budou zas jiného problémy a bude je řešit stejně jak je (ne)řeší dnes?
Je nezodpovědný. Kolik mu je vůbec let? Sama vím, že žít s nezodpovědným chlapem je katastrofa, takového partnera si nemůžeš vážit, natož milovat.
Chlapa nezměníš. Buď si zvykni nebo odejdi. Jej nepředěláš dle svého.
@LenaFa krade ti penize, krade penize dcerce. Zsdluzuje vas, kszdy si jedete sam na sebe. Jste rodina nebo spolubydlici?
kolik mu je?
nalizal, takze drogy???
ja bych se zbalila a odesla.
Minimalne na dobu dokud on to stebou nebude chtit resit.
S takovým chlapem to bude asi marný boj do budoucna, nezodpovědný chlap co myslí jen na sebe, ne na rodinu, to je katastrofa
… co poradit nevím
… já bych s takovým chlapem žít nemohla, ale těžko radit, pokud bych s ním měla rodinu…
![]()
Je to od něj trošku nezodpovědnost. Má dítě a tebe, ale nedává ti peníze ani na jídlo, ani na potřeby pro malou? Kolik mu je?
Nepříjde mi, jako otec od dítěte. Měla by ses asi zbalit a odejít. Takhle by mu mohlo dojít o co příjde, když to nezačne řešit
Ale nezávidím ti to. Já bych s takových chlapem nebyla. Musíš si ujasnit co cheš a podle toho se zachovat ![]()
Bude mu 27 let. Nejhorší je, že takový nebyl a furt doufám, že se změní k tomu, jakého jsem ho poznala. Možná asi nebyli takové problémy a vybarvil se až teď
myšlenky odejít mám taky, být bez malý, tak už každý žijeme svý životy. Ale nechci malé vzít tátu. Však, když nenastane razantní řešení z jeho strany, tak asi jiné východisko nevidím ![]()
@e-lili, když mu říkám, že jsme už rodina a musíme řešit věci a rozhodnuti spolu, dostane se mi odpovědi, že jsou určité věci co si musí řešit sám. Což je dle mého kravina, kout co se zadlužování tyče. A nalizal, měl tam látku co obsahuje LSD, extáze a nebo kokain. A i moč mu to potvrdila. Vím, že kolem 20-ti to zkusil, ale co jsme spolu, tak jsem se domnívala(a říkal mi) že už to neměl. K tomu nalézání se akorát obhajoval, že měl nějaký léky na zaléčení a některý léky to také obsahují(ale asi by neměli takovém v takovém množství, to by byl každý druhý řidič pozitivní)..ale i bez předvolání to má už prý vyřešené. Čemuž nevěřím, dokud neuvidím aspoň o tom papír.
To špatně dopadne. Už jsi možná zjistila, že ho vůbec neznáš. Neřešené dluhy vás doženou a bude to ještě horší. A drogy? Na nic dobrého nečekej.
achjo, jen dneska to píšu už po druhý - ne nezmění se!
Průšvih se stát může, ale jde o to jak se k tomu postaví - co jako cekas drogy, krádeže, dluhy, lži…ženský myslete! Když už neba sebe, tak na dítka
@LenaFa píše:
Bude mu 27 let. Nejhorší je, že takový nebyl a furt doufám, že se změní k tomu, jakého jsem ho poznala. Možná asi nebyli takové problémy a vybarvil se až teďmyšlenky odejít mám taky, být bez malý, tak už každý žijeme svý životy. Ale nechci malé vzít tátu. Však, když nenastane razantní řešení z jeho strany, tak asi jiné východisko nevidím
@e-lili, když mu říkám, že jsme už rodina a musíme řešit věci a rozhodnuti spolu, dostane se mi odpovědi, že jsou určité věci co si musí řešit sám. Což je dle mého kravina, kout co se zadlužování tyče. A nalizal, měl tam látku co obsahuje LSD, extáze a nebo kokain. A i moč mu to potvrdila. Vím, že kolem 20-ti to zkusil, ale co jsme spolu, tak jsem se domnívala(a říkal mi) že už to neměl. K tomu nalézání se akorát obhajoval, že měl nějaký léky na zaléčení a některý léky to také obsahují(ale asi by neměli takovém v takovém množství, to by byl každý druhý řidič pozitivní)..ale i bez předvolání to má už prý vyřešené. Čemuž nevěřím, dokud neuvidím aspoň o tom papír.
Uteč. Dokud máš jen jedno dítě. Pryč od něj. Tady není víc co říct.
A ještě k tomu, že malé nechceš vzít tátu - rozchodem mu ji přece nevezmeš, on bude její táta pořád. Nebo aspoň do té doby, dokud on bude jako táta chtít fungovat. Táta ale není jen slovo na papíře, měl by se podle toho chovat a převzít zodpovědnost za tebe a malou ane jen za sebe. I když ani za sebe se mu to dvakrát nedaří.
@LenaFa Výplatu má celou pro sebe a přitom neplatí vodu, plyn, elektriku a ještě si půjčuje od kámošů a od tebe. Navíc už měl i pozitivní test na drogy. Takže je celkem jasné, kam dává peníze, nemyslíš zakladatelko? Řítí se pomalu ale jistě do průseru, jen na tobě je, jestli se tam necháš stáhnout taky ![]()
Zakladatelko, nevím co na to říct, jsem totiž ve stejné situaci…nebo hodně podobné. U nás je to tak, že peníze dřív byli a on platil opravdu vše. Ted se něco stalo v práci, přesně mi neřekne co, ale je podrážděný, peněz je málo a vždy to vyústí v hádku. Já mám tři týdny do porodu a on po mě jen řve a už jsem si i párkrát vyslechla, že do toho ještě „haranta“ atd
a co se drog týká, místo LSD je to u nás kokain, co jsem se dozvěděla. Jinak já platím občas jen jídlo, on jinak vše hradí sám.
Asi opravdu není co řešit. Ale nejhorší je udělat ten krok a odhodlal se. Přijmout to, že malé a mě se život změní a nejspíš i k lepšímu, bez takových problémů..
To že má teď takové výdaje a přitom nejsou vidět, tak mě také napadlo, že to zas zkusil a asi se mu to zalíbilo. Pak nalízal, tak se mi to i částečně potvrdilo. Teď byl i skoro měsíc klid. Ale zase přišel dopis, že dluží. ![]()