Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky. Poslední dobou nějak přemýšlím nad naším vztahem. Čekáme dalšího potomka, který plánovaný nebyl ale nebyla síla to dat pryč.
Připadám si v tomhle vztahu ze žiju sama s dětmi a jen se starám a peru atd další nějaké osobě. Jsme spolu 4roky. Já trávím čas v obýváku s deckama ale můj přítel je v ložnici a hraje si na mobilu a čumí na TV. Téměř je to od začátku vztahu, jen jsem čekala ze se změní a bude aktivnější, ale bohužel stále je líný. Nemam v planu bourat rodinu. Jen nevím co dělat aby to bylo jiné. Jeho zajímá jen politika a sport, takže o jiných věcech krom svých nemoci se bavit neumi a já už ho ani neposlouchám, protože poslouchat 4roky porad dokola jak mu není dobdobře mě nějak přestalo bavit. Tak pokud má nějaká podobny chod domácnosti a dokázala učinit změny tak bych byla ráda za každou radu.
Ps píšu přes mobil tak možná tu budou napsané blbosti
@Alliana píše:
Ahojte holky. Poslední dobou nějak přemýšlím nad naším vztahem. Čekáme dalšího potomka, který plánovaný nebyl ale nebyla síla to dat pryč.
Připadám si v tomhle vztahu ze žiju sama s dětmi a jen se starám a peru atd další nějaké osobě. Jsme spolu 4roky. Já trávím čas v obýváku s deckama ale můj přítel je v ložnici a hraje si na mobilu a čumí na TV. Téměř je to od začátku vztahu, jen jsem čekala ze se změní a bude aktivnější, ale bohužel stále je líný. Nemam v planu bourat rodinu. Jen nevím co dělat aby to bylo jiné. Jeho zajímá jen politika a sport, takže o jiných věcech krom svých nemoci se bavit neumi a já už ho ani neposlouchám, protože poslouchat 4roky porad dokola jak mu není dobdobře mě nějak přestalo bavit. Tak pokud má nějaká podobny chod domácnosti a dokázala učinit změny tak bych byla ráda za každou radu.
Jaj.
Říká o mě ze jsem furie, nepopírám že se tak občas nezachovam, ale i když mu říkám proč tak se to nemění. Jsem nervak a jsou věci které nesnáším a naserou mě na pěkně dlouho, například ze mi neustále lze. Něco slíbí a nedodrží, jen mi v danou chvíli chce zalepit pusu když něco chci.
@Honza 12 Asi čekala, že příchod dětí ho donutí být aktivnější automaticky, nedá se to pochopit?
Co si zkusit o tom s ním promluvit, že by se měl trochu zapojit
@Alliana myslím, že myslel, že čekat, že se někdo změní je kravina
@Alliana píše:
na to se dáří jen svatá prostato… jen přemýšlím proč matky nedávaj svejm dcerám základní psychologickou výbavu - princip práce s chlapem, už od mala ![]()
Co chceš slyšet, líného jsi ho poznala, líný je…co jsi čekala? Narodí se mimčo a bum z něj bude nový člověk ![]()
Buď se s tím snaž ty něco udělat, vymýšlet společné aktivity, zapojit ho…ale proč by se jen tak sám od sebe měnil…ty jsi svým dětem vybrala takového otce… ![]()
@Conulka píše:
Co si zkusit o tom s ním promluvit, že by se měl trochu zapojit
oceňuju tvojí vtipnost
Ne nečekala jsem ze se přetrhne kvůli synovi ale ze občas udělá něco Ox jej zadám, třeba jít se na chvilku projít a podobné maličkosti
@Takyjednasama píše:
@Honza 12 Asi čekala, že příchod dětí ho donutí být aktivnější automaticky, nedá se to pochopit?
Chlap se povětšinou nemění. A nestává se aktivnějším.. Nemůžu přece čekat, že se po narození dětí, nějakým záhadným zázrakem změni..
Jsi čekala, že změníš chlapa? Kor po porodu dítětě?
Neznám chlapa, co by chtěl měnit ženu, ale ty bys chlapa předělávala k obrazu svému.
Byl takový od začátku, byl. Nezmění se, ani když si s ním promluvíš.
Můžeš zkusit mu dát děti na hlídání a jít se občas pobavit, ať si děti taky užije.
Já už několikrát zkoušela si promluvit a stále nic. I po dobrém i po zlém. Jediné co pomohlo bylo když jsem řekla ze na.toto nemam ze odejdu. Tak dva dny fungoval ![]()
@Alliana píše:
Ne nečekala jsem ze se přetrhne kvůli synovi ale ze občas udělá něco Ox jej zadám, třeba jít se na chvilku projít a podobné maličkosti
Tak jestli pro tebe dělal už dříve před synem, to co oč jsi ho žádala.. Tak by to zas mohlo fungovat, pokuď byl lenošnej a povinostem se vyhýbal už dřív, tak to bude dělat pořád tak… Jasná věc.