Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ali-Ali přesně. Hledám nějaké řešení. Nechci vztah zahazovat. No vydělá něco. Ale má své dluhy které již předtím mel takže splácí a platí Teda byt bez nájmu. Sice mi to vyčítá ale já na mateřské hold víc peněz nemam abych dávala 5000 na jídlo a ještě mu dala 3000 na.byt a. platit školku ![]()
@Fireangel píše:
Já k tomu jenom něco řeknu. vůbec tím nenarážím na zakladatelku, tak to, prosím, neberte ani ostatní osobně
Není mi sice úplně moc, „jen“ 28, ale pochopila jsem jednu zásadní věc.
Jsem rozvedená, mám šestiletou dceru a pět let skvělýho přítele.
A… pokud vedle sebe nebudu mít chlapa, kterýho si vážím natolik, abych dokázala počítat do deseti a nebuzerovat ho a neječet na něj kvůli každé pitomosti, nemá ten vztah cenu.
Bývalého jsem peskovala, prosila, dolejzala, brečela, vyčítala, přemlouvala, urážela se, naznačovala.
Kupodivu to nefungovalo.
Naučilo mě to důležité věci říkat narovinu, nehysterčit a prosby a žádosti přednášet s dostatečnou úctou v hlase i chování.
Samozřejmě - chce to adekvátního spoluhráče. Přítel to vnímá, oceňuje a hned se pro toho druhého všechno dělá líp.
Pokud by tahle vzájemná hra na „já jsem silný chlap a ty jsi krásná ženská“ nefungovala, nemá to pro mě smysl, protože já jsem hodně silná, troufám si říct, že inteligentní bytost a pokud by mi někdo nestál za to, abych se kvůli němu dokázala krotit a jednat v souladu s mužským chápáním světa, prostě nebude fungovat nic.
Je to jen můj názor a moje zkušenost…![]()
Edit - ještě dodatek:
Lidi se sice různě mění a určitě se dokážou změnit v souvislosti s životními cestami, partnerem, dětmi… ale moc bych na to zaprvé nespoléhala, zadruhé charakter jako takový v základu zůstává stejný a s určitými povahovými rysy jde pracovat, pokud jejich vlastník opravdu chce… když nechce, nehne s ním nic.
Příspěvek upraven 04.03.15 v 11:34
moc pěkně napsané, tvůj chlap má kliku
![]()
@Alliana **Musím makat. Mam práci na.doma abych mohla chlapovi splatit tablet co jsem koupila holce -----cože?
@Takyjednasama píše:
@Honza 12 Asi čekala, že příchod dětí ho donutí být aktivnější automaticky, nedá se to pochopit?
no, že to tak občas nějaká žena očekává, to se pochopit dá, ale že se příchodem dítěte někdo změní, to ne… ![]()
@dendule4 no to je defekto to samé jak u nás. Nechci jo vychovávat, jen nevím jak se chovat aby prostě sám od sebe mi chtěl vzít třeba ven na chvilku nebo občas na výlet s deckama a tak. Nikdo nemluvil o výchově. Ale jak koukám tak to bude asi stále stejný. Jen s tím rozdílem ze já nemam na to s deckama někam jít sama na výlet. Nezbývá mi ani kačka a.pro něj je to zbytečnost dávat za výlety s deckama. Proto jsem začala dělám práci na doma
@Alliana píše:
@Honza 12 tak to je zabíty. To on sám nechce být jiný. Mu celodenní veget v ložnici vyhovuje. Přemýšlela jsem o nějaké poradne. Ale nevím zda by to něco vyřešilo
nejspíš ne, když sama píšeš, že on to změnit nechce… a zvlášť, jestli byl takový už od začátku… zázraky se nedějí…
@Alliana píše:
@dendule4 no to je defekto to samé jak u nás. Nechci jo vychovávat, jen nevím jak se chovat aby prostě sám od sebe mi chtěl vzít třeba ven na chvilku nebo občas na výlet s deckama a tak. Nikdo nemluvil o výchově. Ale jak koukám tak to bude asi stále stejný. Jen s tím rozdílem ze já nemam na to s deckama někam jít sama na výlet. Nezbývá mi ani kačka a.pro něj je to zbytečnost dávat za výlety s deckama. Proto jsem začala dělám práci na doma
a vy si platíte každý to svoje sám za sebe? Nemáte společnou kasu?
@elvia2 no já mu musím peníze vracet. Vědět to tak mu mobil nikdy nekoupím. On dostal peníze od rodičů a ha si půjčila 3000 na. Tablet a musela jsem to splácet. Už jen 500 a mam klid ![]()
já nestačím zírat fakt
no našla sis dobrý hovado, co víc k tomu říct…
@Alliana píše:
@Ali-Ali přesně. Hledám nějaké řešení. Nechci vztah zahazovat. No vydělá něco. Ale má své dluhy které již předtím mel takže splácí a platí Teda byt bez nájmu. Sice mi to vyčítá ale já na mateřské hold víc peněz nemam abych dávala 5000 na jídlo a ještě mu dala 3000 na.byt a. platit školku
@Alliana píše:
@Alliana píše:
@elvia2 no já mu musím peníze vracet. Vědět to tak mu mobil nikdy nekoupím. On dostal peníze od rodičů a ha si půjčila 3000 na. Tablet a musela jsem to splácet. Už jen 500 a mam klid
no, jak se zdá, tak mezi vámi to tak nějak divně funguje už od začátku… takže tady bych viděla velkou šanci na zlepšení akorát v tom, že si najdeš chlapa, který ti bude mnohem lépe vyhovovat…
Tak já myslím, že jemu tenhle způsob života vyhovuje. Má od tebe veškerý servis, může si hrát pc hry, když dostane chuť, odskočí si na tebe… no který chlap by tohle nebral
?
@Alliana píše:
@elvia2 no já mu musím peníze vracet. Vědět to tak mu mobil nikdy nekoupím. On dostal peníze od rodičů a ha si půjčila 3000 na. Tablet a musela jsem to splácet. Už jen 500 a mam klid
opravdu nevím na základe čeho mluvíš o vás jako o „rodině“… Ani v nejmenším se tomu nepodobáte. Je mi fakt líto těch děcek, ponesou si do života úplně pomýlený vzor ![]()
A který si bude zakladatelky vážit.
Zakladatelko_ vaše děti mají nezodpovědné rodiče- oba dva
@Regina Hero no on tvrdí že to jsou naše peníze ale to opravdu jen tvrdí. Já vyberu 5000 na. jídlo a.dam je do hrnicku, ale on si nechává svoje na úctě a když dojdou tak jak blbec ho musím žádat aby mi dal na nákup. Ono Toho je.doma více ale já zakládala diskuzi jen pro radu co s tím. Když vidím ze.nic tak vím ze mi nic jiného nezbude než nad tím mávnut a. hledět si pouze svého a děti
souhlasím s tebou na výchovu je už hodně pozdě to měla udělat jeho maminka